söndag 28 februari 2010

Cupcakes


Idag ska det bakas cupcakes! Jag har fått dille på det sedan jag hittade bloggen Bakfnatt. Där finns härliga recept och fina, inspirerande bilder. Och det bästa av allt är att det faktiskt är gör lätt! Nej, förresten, det bästa är hur ljuvligt de smakar. Igår inhandlade jag en massa olika ingredienser för att kunna baka lite olika varianter, så vi får se vad det blir. Men det lutar åt bananvarianten, eftersom vi har en hel del sådana här som ser ut som att de har sett sina bättre dagar.
Men innan det blir bakdag, så ska jag följa med dottern upp till stallet en sväng.

lördag 27 februari 2010

Badrum - Sofie Hilmersson




Bilder lånade från Design Sofie Hilmersson.

Badrum...så svårt. Har varit runt och tittat på kakel, klinker och badrumsinredning idag. När det gäller kök känner jag att det finns otroligt mycket fint att välja på. När det kommer till badrum - var finns det fina, gedigna, klassiska, utan krussiduller? Gillar man design är badrumsutställningar ett mecka, likaså om man gillar det pråliga. Men för oss som tycker om tradition, med rena, rustika drag finns det mycket lite. Jag hittade en designer som stack ut i mina ögon, Sofie Hilmersson som gör en serie för GAT. Men jag kan inte bestämma mig för om det blir lite väl "rough" för vårt badrum. Men väldigt vackert är det...

torsdag 25 februari 2010

Väntan

Väntan, väntan... Att bygga hus är lite som en graviditet. Vissa dagar känns det som att allt står stilla och ingenting händer. Andra dagar inser man plötsligt hur mycket som ska fixas innan det beger sig och man blir hyperstressad. En del dagar undrar jag vad vi givit oss in på. Men då räcker det att börja titta lite på inredningsbloggar, webbsidor och tidningar, så kommer suget rusande tillbaka.
Just nu väntar vi på att ritningarna ska komma. Vi har skisserna, men inte de riktiga ritningarna, med mått och de senaste ändringarna. Och de behövs ju för att kunna gå vidare med köks- och badrumsplanering. Två veckor sa arkitekten att han behövde och det har det gått på tisdag. Så det är bara att ge sig till tåls.
En bra tidsfördrivare får jag idag, när dottern, kompisen och hennes dotter ska på Göteborgs Horse Show!

Ett vackert New Englandhus får pryda inlägget, i väntan på bilder på Villa Skogslunden. Bilden ovan är kopierad från eastcoastmom.

torsdag 18 februari 2010

Öppen spis

Det där med öppen spis är svårt. Den ska få plats, var snygg, inte spränga budgeten, stämma med stilen i huset och ge lagom värme. KarlssonHus samarbetar med Larsens på det här området. Här är några exempel som vi funderar på:




Snygg insats!




Mörkt parkettgolv

Vi vet att vi vill ha ett mörkt trägolv. Hanna som bloggar om sitt Karlssonbygge har valt ett fint golv, Kährs Ek Altavilla. Det är ett bra alternativ. Vi får åka och titta live i npgon utställning, det är s¨vårt att se på en dataskärm. Men mörkt ska det vara.

onsdag 17 februari 2010

Köpt hus!

Vi har köpt ett KarlssonHus! Då var det äntligen påskrivet och klart!
Resan hit har varat i nästan ett halvår. Sedan vi fick nys om tomten i september har vi letat efter "drömhuset". Vi har hela tiden vetat att vi ville ha ett gediget trähus, i traditionell stil men med en tydlig New England-touch. Liggande panel, New England-kupor och en härlig porch ville vi ha. Vi letade igenom alla husleverantörer, för vi visste också att det var en totalentrepenad vi ville ha. Jag sökte på New England och hittade ganska snart KarlssonHus. Och fastnade ordentligt för dem.
På granntomten bygger min ridlärare och vän med sambo hus. De bygger det vackra Villa Carl Larsson 2 från Sjödalshus. Det inspirerade oss att titta närmare på Sjödalshus. Vi släppte dock dem när vi insåg att grannens hus var det absolut vackraste de hade (och man vill ju inte bygga ett precis likadant) och vi tyckte också att de inte var tillräckligt flexibla, framförallt när det gällde utseendet exteriört.
Då var det KarlssonHus och Sävsjö Trähus kvar. Hos KarlssonHus fastnade vi först för New Port. Det var för stort för oss. Maken gillade Annie, men det var för litet. Mansgården eller Mälhamra blev utgångspunkten, med mycket influenser från New Port.
På Sävsjö Trähus fastnade vi för Skarpögården, om man tar bort den i vårt tycke inte så passade överbyggda balkongen och bara lägger ett plåttak över vernadan istället. Sidohusen gjorde huset vackert, men tyvärr för stort.
Vi lät båda leverantörerna lägga en offert. Det var inte helt enkelt att jämföra dem. De lade upp offerten helt olika och man fick lusläsa för att förstå vad som ingick och inte. Många turer, telefonsamtal, visningar och möten blev det.
Jag är helt övertygad om att både Sävsjö och Karlsson kan bygga oss ett vackert och bra hus. Prismässigt låg offerterna till sist mycket nära varandra. Vi valde KarlssonHus. Dels därför att jag nog tycker att de gör snäppet vackrare hus och dels därför att vi där hade kontakt med snickaren direkt. Men valet var svårt.
Igår skrev vi som sagt på! Det känns väldigt skönt att vi är igenom offertfasen och nu kan börja välja, inreda och planera!

måndag 15 februari 2010

Tibro kök

Imorgon ska jag på ett nytt köksmöte, denna gång med Tibrokök. Jag gillar deras Sekel Sigill. Ska bli spännande att se vad de har att komma med!

söndag 14 februari 2010

Kök från Lidhult

Foto: Lidhult

Igår var vi och tittade på kök. När man bygger med Karlsson Hus ingår Ballingslövs kök och badrumsinredning. Det är inte mina favoriter inom kök, så vi tittar runt på lite andra alternativ. Igår var vi på Inredningsgruppen som säljer Lidhults kök. De har den här fina shakerluckan Frillen. Deras mycket kunniga säljare Anders ska rita ett förslag.


Foto: Lidhult

Här en annan lucka, men jag gillar fläkten och vitrinluckan, med glas bara där uppe.

lördag 13 februari 2010

Klinker i kök

Jag frågade Viveka på Humlebacken vilket klinker de hade i sitt kök, eftersom jag tycker att det ser ut att vara ett sådant som vi letat efter. Fast hon har en flitigt läst blogg, svarade hon glatt och trevligt, på min fråga redan samma dag! Hon hade hittat dem på Qvesarum . Så det blir till att ta en sväng till Skåne i vår!

Fåtölj till Arbetsrummet/TV-rummet

Tittar runt efter fina fåtöljer till makens och mitt TV-rum (äntligen ska vi få två TV-rum!!!). Hittade den här fina på Mio.
Och den här på IKEA:

Sortera inspirationen

Idag börjar jag min byggblogg.
För ca 1 år sedan hittade jag, genom mitt intresse för New England-inspirerad inredning, bloggen Dreamhouse. Den blev en stor inspirationskälla och öppnade också ögonen för en hel massa andra bloggar, bla Humlebacken. Då var jag bara intresserad av inredning och renovering.
Så i september 2009 fick vi reda på att vår drömtomt var till salu. Den ligger bara några hundra meter från där vi bor idag, men den är omgiven av hästhagar och har en vacker skogslund på baksidan. Nu i januari blev den vår! Det här har givetvis gjort att mitt letande efter inspiration i tidningar, i butiker och givetvis på webben har ökat lavinartat. Jag började med en enkel plastmapp för att samla mina "fynd". Den räckte inte så långt. Sedan hittar jag ju majoriteten av min inspiration just på andras bygg- och inredningsbloggar. Jag måste alltså katalogisera fynden på datorn. Varför inte i en blogg? Den kommer inte att vara unik på något sätt. Men den kommer att hjälpa mig att samla min inspiartion. Och kan den dessutom ge lite tillbaka av allt det jag fått av andras bloggar, så är ju det ett stort plus!

Deltagare