söndag 28 mars 2010

Härliga blogg-värld!

New Port från Karlsonhus. Som var det hus jag först fastnade för från Karlsonhus.

Nu har jag bloggat i ca 1 1/2 månad bara. Sedan 13 februari. Jag började för att sortera min egen inspiration inför vårt husbygge. Och så mycket inspiration det finns att få, i alla fina bloggar här på nätet! Massor! En månad senare, 14 mars,  la Viveka på Humlebacken ut min min adress på sin blogg. Och sedan även Vivi på Soltorp. Sedan dess har jag, på bara 2 veckor, haft över 1000 besök! Småpotatis för många av er, men för mig är det väldigt roligt. Och så mycket trevliga kommentarer och härliga människor och bloggar jag har kommit i kontakt med tack vare bloggen. På bara två veckor! Jag måste bara få säga hur otroligt positivt överaskad jag är över den varma, generösa och trevliga stämning som jag tycker råder i inredningsblogg-världen. Ibland när man läser kommentarer till dagstidningarnas artiklar blir man nedslagen av all illvilja, avundsjuka och elakhet som finns. Men så kommer man in i inredningsblogg-världen, och då ser man att det också finns en massa värme och välvilja här i världen! Jag får råd och tips, uppmuntran och vägledning, i både husbygge och bloggande. Underbart! Så stort tack till alla ni läsare och bloggare därute!

lördag 27 mars 2010

Köksritningar från Lidhult

Då har vi fått de första köksritningarna. De är från Lidhult, och det är deras shakerlucka i inbyggd modell som vi fastnat för. Gediget och stilrent på samma gång. Vår säljare Anders på Inredningsgruppen i Mölndal är väldigt kunnig, trevlig och "lagom säljande", vilket ju också är ett plus. Ger råd utifrån sina kunskaper samtidigt som han lyssnar på oss. Jag tycker att han har ritat precis det köket som vi beskrev för honom att vi ville ha. Hade vi haft all plats i världen hade vi förstås kunnat lägga till både en härlig skänk och skåp som går hela vägen ner till arbetsbänken. Men man kan ju tyvärr inte få allt.
Vad vi ska lägga till är hyllor med glasbehållare för mjöl och socker odyl på respektive sida om spisen. Dels därför att jag älskar sådana och dels därför att det ramar in spisen fint.
Köksön ska vara mobil, så att vi vid fest kan flytta undan den och förlänga bordet. Förmodligen i variant "hopp-plint" från gympalektionerna om ni kommer ihåg, där man trampar på en spak för att fälla ner hjulen.
Men innnan vi bestämmer oss har vi Tibrokök och Ballingslöv kvar att få förslag från och jämföra med. Spännande!


På ritningen i den här vinkeln hade han ritat in kryss-spröjs, men det ska vara korsspröjs för att stämma överens med fönstrens spröjs.
Ha en härlig lördag med mycket lördagsmys!

torsdag 25 mars 2010

Ritningar på fasaden


Här är ritningarna på fasaden ur alla väderstreck. Vi ska som sagt ha ett fönster på norrgaveln (i porchen) och en altan som sträcker sig runt huset. Porchen ska ha samma stuk som den på New Port. Ser ni saker som ni tycker att vi har missat eller glömt? Tyck gärna till!

Sommarlängtan

Bild från IKEA

Inget nytt på bygg-fronten. Ritningarna dimper förhoppningsvis ner i grannarnas brevlådor i dagarna. Så i väntan på det kan vi ju njuta lite av IKEAs härliga sommarbild. Där hade jag gärna läst morgontidningen och tagit en kaffe!
Men det är inte så tråkigt ute i vinter-våren idag heller. Solen skiner och nästan all snö är borta. Och det är min lediga dag. Härligt! Så nu blir det hundpromenad med grannen. Förmodligen går vi en sväng och tittar till tomten :)

söndag 21 mars 2010

Renovering av matsalsmöbel



Bilder från Vita rummet.

 
Vi har en gustaviansk möbel. Tyvärr inte lika fin som på bilderna ovan. Men den kanske kan bli? Frågan är om den ska målas eller sprutlackas? Om det blir sprutlackning tänker jag mig en väldigt matt vit färg. Någon som har tips?

lördag 20 mars 2010

Idag funderar jag på hallen...


Martin har pratat med handläggaren på kommunen och enligt honom kommer bygglovsärendena att fördelas på tisdag. Sedan skickas de ut till berörda grannar och de har tre veckor på sig att tycka till. Så det är bara att vänta lite till. Under tiden ska vi rätta till lite saker på ritningarna. Ett uthus måste läggas till, för någonstans måste vi ju förvara allt det vi idag har i källaren och i två uthus (!). Ett fönster ska läggas till från arbetsrummet och ut mot porchen. En innedörr ska flyttas. Men det är småsaker.
Under tiden funderar och planerar jag. Idag var det hallens tur. Var i veckan inne på Casa Linné på lunchrasten och såg bänken ovan. Väldigt fin och bra att lägga vantar odyl under sittplatsen. Tror att den skulle få plats i vår hall. Man kan se deras saker på pbhome. Såg också denna möbel.


Ljuvlig tycker jag. Men det måste nog bli garderober istället, så jag får fortsätta leta efter en fin lösning till det.
Hyllan här nedanför skulle vara fin till hundsakerna.

Bilderna är från pbhome.

Tänk att få hänga koppel och förvara bajspåsar och hundgodis i den!

torsdag 18 mars 2010

Inbyggd bokhylla

Bild från Better homes and gardens

En inbyggd bokhylla i arbetsrummet drömmer jag om. Gärna runt fönstret som den här. Men jag kan tänka mig att den kan få gå över fönstret också.

onsdag 17 mars 2010

Ritningar!

Äntligen har de kommit! Ritningarna på Skogslunden. Maken åkte direkt ner till kommunen med dem. Nu vill vi ha bygglov och se vårt hus börja ta form!
Ritningarna kom i pappersform och jag scannade direkt ner dem på ett USB. Men nu när jag sitter här och plockar fram dem ser jag att det gick sådär med scanningen. Jag fick inte med väst- och östfasaden. Så tills vidare får ni hålla till godo med det här:


På övre bilden ses porchen. Där ska det bli ett fönster till. Och givetvis altan och staket. På nedre bilden ses altandörren som leder ut från köket till morgonaltanen. I utbyggnaden till höger är entrén och i utbyggnaden till vänster (på nedre bilden) är verandan i vardagsrummet.


Jag återkommer som sagt med de två resterande fasaderna!

söndag 14 mars 2010

Lampor från House doctor

Bild lånad från Hjortgården i Kyrkbyn.

Den här lampan kom på posten i veckan, beställd från Hjortgården i kyrkbyn. Den var lika fin som på bilden, men mindre än jag hade trott. Jag har egentligen bestämt mig för att INTE börja handla till det nya huset förrän jag kan gå in i det, men jag kunde inte riktigt hålla mig ändå... Nu får de hänga i gamla huset under tiden och då ser de ut så här:



fredag 12 mars 2010

Vackra saker


Bilder från pbhome

De här vackra sakerna från pbhome får gärna flytta hem till vårt nya hus.
Idag har vi fått reda på att husritningarna dröjer till nästa vecka pga sjukdom. Det är sånt som händer, men nu är det snart en månad sedan arkitekten lovade oss att vi skulle ha ritningarna om två veckor... Men så snart bygglovet gått igenom så får vi ju en tidsplan, så då hoppas vi att allt sker inom uppgjord tid.

onsdag 10 mars 2010

Mera badrum




Jag hittade Pottery Barns badrums kommoder genom Dreamhouse. Precis den stilen vill jag ha i vårt badrum. Jag har hittat en snickare som har som specialitet att göra badrumsmöbler. Han kan tänka sig att bygga en sådan här. Men det är inte helt billigt, så vi får väl se hur det går med budgeten.

söndag 7 mars 2010

Väntan...


Väntar, väntar, väntar... på slutritningarna. Känns svårt att gå vidare med ex kök och badrum innan vi har de exakta måtten. Finns säkert mycket annat som vi skulle kunna göra, men vi har blivit lite handlingsförlamade i väntan på ritningarna. Tur att man kan gassa i solen under tiden... I snödrivorna.

torsdag 4 mars 2010

Vårkänslor

Bild lånad från Hasselfors Garden

Idag är det vår i luften (trots 4 minusgrader). Solen skiner och barmarken börjar skymta här och var på soliga ställen. Då längtar jag tills trädgården tittar fram ur snön, eller ännu mer längtar jag efter att få sätta tänderna (eller krattorna) i den nya trädgården. Där vill jag gärna ha ett sådant här trädgårdslider från Hasselfors Garden. Men jag vet att vi i första hand måste sätta upp ett förråd av något slag. Så att vi kan få in lite av allt det som vi idag förvarar i en enorm källare. Men sedan kanske...

tisdag 2 mars 2010

Badrumsinspiration

Bilden är lånad från Anettes hus.

Så vill jag ha det i mitt badrum! Hmm, något säger mig att jag inte får med mig Martin på det...

Deltagare