onsdag 28 april 2010

Beautiful Blogger Award!

Vad roligt!!! Jag har fått en utmärkelse, Beautiful Blogger Award, från Sally och jag, som är en kanonfin blogg om inredning, trädgård och pyssel. Jag tackar och bugar!

När man fått utmärkelsen bör man:


- Kopiera in award-bilden i sin blogg för att visa att man fått den.

- Tacka och länka till den som nominerade en.

- Nominera sju andra bloggare och länka till dem.

- Berätta sju intressanta saker om sig själv.

De här bloggarna vill jag gärna nominera:

1. Soltorp
2. Spirande grönt
3. Anette Willemine
4. Husdrömmen
5. Bakfnatt
6. Little sister i
7. Snäckskalsdalen

7 saker om mig själv:

1. Jag älskar djur och natur. Är en riktig lantlolla som helst skulle ha en stor gård, fylld av diverse djur.

2. Fika, gärna ute, är något av det bästa man kan syssla med enligt mig.

3. Är ett stort Mia Skäringer-fan.

4. Har två barn, en dotter som är 12 och en son som är 8 år.

5. Har en bearded collie som heter Wilda som jag tränar lydnad och agility med. Men bäst är skogspromenaderna och gosandet.
 
6. Arbetar som psykolog. Tycker om det på många sätt, men tycker också att det finns en massa andra saker som jag skulle vilja göra.
 
7. Motto: "Good Enough".

söndag 25 april 2010

Ha en bra vecka!

Bild: Ocean House


Söndagkväll - söndagsångest eller ny vecka med nya möjligheter? Lite både och kanske. Här ovan en inspirationsbild från Ocean House, som jag blev påmind om vid kvällens födelsdagskalas. Gillar man New England-inredning så är chansen stor att man gillar man Ocean House.

Vi får se om veckan innebär några stora nyheter på byggfronten. Nästa steg är en avstämning med vår säljare på Karlssonhus för att gå igenom de sista små ändringarna på huset.

Alla val har känts som ganska avlägsna tidigare, men nu börjar det bli dags att komma till beslut, när det gäller kök, badrum, klinker och annat. Många val. Väldigt roligt, men svårt. Man vill ju att det ska bli så bra. Nu när man har chansen att välja.

Gör en riktigt bra vecka!

torsdag 22 april 2010

Vår på tomten

Utsikt från tomten åt väster.

Jag upptäckte att bilderna jag hade på tomten var väl vintriga. Och det har vi ju fått nog av nu, eller hur? Så här kommer lite vårigare bilder. Snart, snart är det väl lite grönt också, och då uppdaterar jag så klart igen. Det är kul att följa årstidernas skiftningar på vår nya tomt. Även om det är ett ställe jag har promenerat och ridit förbi i stort sett hela mitt liv, så ser jag det så klart med helt nya ögon nu. När det ska bli vårt nya hem.

Utsikt åt nordost.

Här ser man hela vägen bort till gården och ridskolan som vi styckat av och köpt tomten av. Där rider både dottern och jag, så den närheten är ett stort plus! Men framförallt tycker jag om hästhagarna runt omkring, den vackra skogsdungen och det lantliga läget trots att vi befinner oss bara två mil från Göteborg.


lördag 17 april 2010

Borta bra men hemma bäst


Nu är jag tillbaka i Götet efter en fantastisk vecka i Skåne. Har tankat en massa ny energi! Det är härligt vad gott det kan göra att komma iväg från vardagens rutiner för att se över vad man vill ha ut av livet och vad man behöver för att må bra. Nu ska här tas tag i saker!

Husbygget känns också roligt att bita tag i igen. Kanske kommer bygglovet i veckan? Köksritningarna från Ballingslöv är också på ingång.

Och ikväll ska vi på middag till vännerna som vi längtat efter. God mat med go´a vänner, det är en av de saker som gör livet gott att leva!

Om du klickar på bilden så går det läsa Lyckoreceptet.

Ha en riktigt härlig helg och gör det där som just du eller ni tycker om att göra!

tisdag 13 april 2010

Vackra Skåne


Bilder: Skogslunden

Jag befinner mig i Skåne, strax utanför Veberöd. Där har jag fått förmånen att göra praktik inom ridterapi på Stall Humlamaden. En helt fantastisk upplevelse.
Jag har alltid vetat att Skåne är vackert, men riktigt så här vackert visste jag nog inte att det är. Att solen har strålat från en klarblå himmel har ju inte gjort det hela sämre. Arkitekturen är en blanding av pittoreska hus som de på bilderna och de stora gamla gedigna stengodsen. Lika vackra allihop. Det känns som om jag har kommit bra mycket längre söderut än tre timmars bilfärd från Göteborg.





Och än har jag tre dagar kvar här. Jag hoppas att det härliga vårvädret håller i sig!
Glöm nu inte att stanna upp och njuta av solen, fågelkvittret och vårdoften!

lördag 10 april 2010

Ingrids fina hus


Min väninna Ingrid har flyttat till ett nytt hus utanför Stockholm. Jag har inte hunnit hälsa på henne än, men jag har fått se bilder av hennes fina hem och de tänkte jag dela med mig av.

Alla bilder av Ingrid

Vilket ljuvligt burspråk att sitta i och titta ner på vattnet. Hon har lovat att jag ska få mig ett glas vin här när jag kommer och hälsar på. Det ser jag fram emot...
Ingrid är grymt händig och kreativ och hon har sytt de fina kuddarna själv (utom den med stjärnan på, den är från Åhléns). Hon syr vackra sjalar som man kan se och beställa på hennes blogg. Snart kan man även köpa de fina kuddarna här och även själv bestämma texten! Jag återkommer när det blir dags för det.


Apropå inbyggd bokhylla, så har hon precis en sådan som går över fönstret som jag skrev om för ett tag sedan. Fint!


Och till sist en bild på hennes vackra kakelugn.


Hoppas ni har en riktigt härlig och vårig helg!

Vårkram från

Jennie

torsdag 8 april 2010

Vilka hus...


Häromdagen gick min favvo-film på TV, The notebook. Så sanslöst vacker och romantisk. Och vilka hus! Huset ovan renoverar Noah upp i väntan på sin älskade Allie. Hyfsat fint va?

Lite mörk bild, men visst ser man den fina gungan?

Så i väntan på bygglov så kan man drömma sig bort en stund. Det är som sagt tur att bygglovet är inlämnat, för det är lätt att fara iväg och vilja ha ALLT. Och det går ju inte, av flera olika anledningar. Utrymme och ekonomi för att nämna några...

måndag 5 april 2010

Köksletandet fortsätter...

Bild från Tibrokök

Nu har vi fått offerten från Tibrokök också. Luckan heter Sekel sigill och är av den sk "inbyggda sorten" (se bilden). Jättefint kök, men det var inte finare än Lidhults. Snarare tyckte vi nog att detaljerna var något vackrare på Lidhultsköket. Men Tibro var 100 000 kronor (!) dyrare! Ritningen var i stort sett identisk med den vi fick från Lidhult, som du kan se här. Tibroritningen kan jag inte lägga ut, för den fick vi bara titta på, vi fick inte ta den med oss.

Vi har också kontakt med ett lokalt snickeri som gör kök och väntar på deras offert. Vi får se var detta slutar... Någon som har erfarenhet av platsbyggt kök? För- och nackdelar?

Hoppas er påsk har varit lugn och skön eller innehållsrik, vilket ni nu föredrar:)

fredag 2 april 2010

Vår i fruktträdgården

Bild från vår trädgård.

Det roligaste och vårigaste "trädgårdsgörat" tycker jag är att beskära fruktträden. Kanske därför att det är det första jag gör i trädgården när våren börjar närma sig. Men också för att jag älskar våra fruktträd. De är dem jag kommer att sakna mest när vi lämnar det här huset. Men jag får plantera nya. Jag tycker inte att det har tagit så värst många år för de fruktträd vi har planterat att ta sig och bära frukt (de på bilden är gamla träd).

När det gäller bygget så väntar vi på bygglovet. Vi vill gärna att det ska gå igenom så snart som möjligt, för just nu står det lite och väger i tidsplanen om vi kommer att kunna flytta in före eller efter jul. Det hade ju varit sååå mysigt att få fira jul i det nya huset!

Riktigt Glad Påsk!

Deltagare