söndag 30 maj 2010

lördag 29 maj 2010

Pausbilder





Det händer inte så mycket nytt på byggfronten just nu. Så i väntan på nyheter därifrån lägger jag ut lite fler bilder på Lillhem. Som vi är mitt i försäljningen av...

Ska bli grymt skönt att få ett arbetsrum och förhoppningsvis alldeles eget skrivbord. Tur att inte maken läser här så ofta, vet inte riktigt om han är med på den idén - ännu:) Tänkte jag skulle få skrivbordet i arbetsrummet och han kan dela det stora gemensamma skrivbordet vi ska ha i "familjerummet". Han har ju trots allt lagt beslag på den arbetsplats vi haft hitintills. Vi får väl se hur det blir med det:)


Bilder: Nicholas Almanakis

Nej, nu ska jag ta med mig hunden och grannen och ta en lång promenad och efterföljande fika på ett litet sött café i vid sjökanten (Aspenäs café).

Njut av helgen!

söndag 23 maj 2010

Husets hjärta

Undra hur stor andel av vår tid i vårt hem som vi spenderar i köket? Att det är mycket, det är ett som är säkert. Just därför har vi valt att lägga lite extra tankekraft, tid och budget på just köket i vårt blivande hus. Och just för att det är ett så viktigt rum så känns valet extra svårt.
Foto: Nicholas Almanakis
Så här ser vårt nuvarande kök ut. Det är från IKEA. Jag har trivts kanonbra med det.
Nu har jag förälskat mig i Frillen från Lidhult. Som ser ut så ungefär så här:
 
Foto: Lidhult
Den luckan vi vill ha är lite striktare än den här, men den är "innanpåliggande" som luckan på bilden. Det är ett helt annat hantverk och givetvis ett helt annat pris. Sedan har vi varit i kontakt med ett snickeri, som kan platsbygga köket åt oss. Priset skulle då bli strax under Lidhult och köken i den prisklassen. De gör dock inte några innanpåliggande luckor, vilket ju var lite grejen för mig. Tar tacksamt emot tips, tankar och råd i frågan!

Ha en skön söndag!

torsdag 20 maj 2010

Lillhem



Nu är vårt nuvarande hus, Lillhem, ute på marknaden. Det är lite som dagen innan man ska till frisören ni vet; trots att man gått och varit trött på sitt utväxta hår, så är det plötsligt precis så som man vill ha det när det man ska iväg och klippa av det. Aldrig har huset varit så fint, välstädat och välordnat som nu, när vi ska lämna det.
Jag är en person som gillar förändring. Samtidigt är jag sentimental. Och tycker man om nya utmaningar, så innebär det också att ta farväl av de gamla.


Så trots att det känns lite sorgligt att lämna Lillhem, så känns det otroligt kul att tänka sig att nästa gång vi möten våren så gör vi det i vårt nya hus!
Idag var Martin på byggrådsmöte med kommunen, byggaren och kvalitetsansvarige. Och i dagarna lämnas vår slutbeställning in till Karlsonhus. Så nu händer det grejor!




tisdag 18 maj 2010

Före och efter

Bild från Vita rummet.

Kommer ni ihåg att jag frågade om tips inför renoveringen av vår matsalsmöbel i ett inlägg?
Då såg stolarna på vår gamla gustavianska möbel ut så här:
 
 
Ni tyckte inte att vi skulle sprutlacka den, och det gjorde vi inte. Nere i färghandeln tyckte de att vi skulle använda endast häftgrund, dvs den färg man brukar använda bara som grundfärg. Den skulle ge en "shabby" men fräsch känsla sa de. Det tycker jag nog att de hade rätt i. Så här blev det:
 
 
 


Ha det så gott!

lördag 15 maj 2010

Bygglov


Vi har fått muntligt bygglov och på onsdag ska vi ha byggrådsmöte med byggare, kvalitetsansvarig och kommunen. Det händer saker! Samtidigt håller vi på och gör klart slutbeställningen med vår säljare, så att de börjar bygga på huset. Han sitter några mil härifrån, så det blir många mail och telefonsamtal.

Efter en härlig vårdag här igår (tur, med tanke på fotograferingen), så öser regnet ner idag igen. Vi har bjudit hit vänner på grillning. Middag med vännerna blir det ändå, men grillen får vänta tills man slipper använda vinterjacka och paraply. Vi får tända ljus och mysa inne istället.

Fortsatt trevlig helg!

torsdag 13 maj 2010

Homestyling...


...är väl lite att ta i, men städat och fixat iordning huset och trädgården har vi gjort. Imorgon kommer mäklaren och fotografen inför försäljningen.

Jag har många blandade känslor inför försäljningen. Mycket sentimentalitet, jag gillar vårt lilla hus, och vi har lagt ner mycket slit och jobb på det. Barnen har vuxit upp här och vi haft mycket roligt här. En del jobbigt också såklart.

Sedan är det ju lite nervositet inför fösäljningen. Hur många kommer att vara intresserade, vad kommer vi att få för det? På det sättet ska det bli skönt när det är över.

Och så har det varit slitigt men roligt att rensa undan och göra fint. Jag har fått låna fina överkast och kuddar från Sarah och Inred i Lerum. Har ni vägarna förbi Lerum någon gång och gillar inredning så ska ni inte missa Inred. Så snart de har en webbsida ska jag lägga ut den så ni får se.

När vi gjort snyggt i källaren, tvättstugan och andra eftersatta rum, så undrar man varför man inte gjorde det här för länge sedan... Men nu får vi i alla fall bo i den här ordningen ett slag, närmare bestämt ca sex månader:) Och sedan i vårt nya hus!

Till sist ett jätte stort tack till mina fantastiska föräldrar som varit här sedan tidigt imorse och hjälpt oss! Pappa har gjort fint i hela trädgården och mamma har klippt gräset och hjälpt oss härinne. TACK!!!

Ha nu en skön kväll!


söndag 9 maj 2010

Putsad kakelugn


Bilder: Cronspisen

Igår var vi och på Larsens för att välja öppen spis. Det var en rolig överraskning. Förutom att de var trevliga och hjälpsamma hittade vi precis det vi letat efter (utan att riktigt ha vetat vad vi letat efter). För att använda Cronspisens formulering är det "en putsad kakelugn med moderna drag med kromad lucka".
Överst är det Rustik och nederst Duo. Vilken tycker du är finast?

tisdag 4 maj 2010

Vackra tapeter


Dottern och jag har lite olika smak när det gäller inredning. Hon tycker nog att jag har lite för "gammaldags" stil... I stort sett varje gång jag berättar om något jag valt till huset utbrister hon: "Åh nej, vi ska väl inte ha det så!" Så det här med hennes rum blir ju lite av en utmaning. Hon ska såklart få bestämma över det själv (hm) men det skulle ju vara väldigt roligt om hon valde något som jag också tycker är vackert :)


Men min väninna Sarah, som är otroligt bra på inredning, är också en av dotterns idoler som tur är. Och hon har precis tapetserat om med den här fina tapeten från Pip Collection ovan. Den älskar både dottern och jag, så något i den serien kanske vi kan enas om!





Och så något i lindblomsgrönt som vi båda faktiskt också gillar:


Här i Götet regnar det. Hoppas ni har en bra kväll!

Jennie

lördag 1 maj 2010

Välja, välja, välja

Förutom en härlig Valborgsfest med kompisgänget med familjer, så har helgen ägnats åt en lista inför "slutmötet" med Karlsonhus inför byggstarten. Det är många val, men eftersom vi gått och funderat på det här sedan september förra året, så har vi ju kommit på en del saker på vägen... Ibland har det känts som att byggprocessen går långsamt, men jag tror det är bra att den gör det. Det är många saker vi skulle ha "missat" om det hade gått snabbare. Det är lite som en graviditet, man behöver tiden för att låta det smälta in :)

Här är ett urval av de val vi gjort:

Herrgårdslister till nedervåningen, eftersom takhöjden är 2,70 och då tycker vi att det passar bra med en ganska rejäl list. På övervåningen räcker det med Allmogelister.

Herrgårdslist. Bild: Svensson trä.

Herrgårdslist. Bild: Svensson trä.

Golvet i köket och förhallen blir antika terrakottaplattor från Qvesarum byggnadsvård, Tack för tipset Viveka på Humlebacken! Gå in och se de fina bilderna på hennes kök. De finns också på Karlsonhus hemsida.

Bild: Qvesarum Byggnadsvård

Till badrummen och tvättstugan ville vi ha svart klinker. Så hittade jag precis det utseendet jag ville ha på plattan - på K-Rauta för 199 kronor kvadratmetern. Kanonbra!
Etna Preto Svart 33,3x33.3 cm. Bild: K-Rauta

Det var några av alla de val vi gjort. Återkommer med fler för de som är intresserade.

Ha en riktigt skön lördagskväll!

Jennie

Deltagare