tisdag 29 juni 2010

Lite fler bilder...

...från goa vännernas vackra hem:


Kryddlådan med fyra lerkrukor i är från en söt liten butik "Onödan" på Östersidan i Fiskebäckskil. Passa på att titta in där om ni gör Västkusten i sommar. Den ligger i det stora huset alldeles innan färjeläget.

Det är detaljerna som gör det...

Snyggt stilleben:)

Ha det gott!


 

lördag 26 juni 2010

Midsommar och födelsedagsfirande

Oj, vad alla firade min födelsedag igår med svenska flaggor, sång, dans och raketen. Någon sa att det visst var en annan högtid också, men jag fokuserade inte så mycket på det:)




Jodå, det blev midsommaraftonsfirande för hela slanten. Men tårtor till efterrätten blev det såklart!
Vi firade hemma hos goa vänner. De har ett av de vackraste, mest hemtrevliga och gästfria hem jag vet. Det är ett hem när det är som bäst; estetiskt vackert så man bara njuter när man är där, men samtidigt varmt och välkomnande. Ett hem man lever i, inte ett hem bara för uppvisning.



Välkomstbubbel och välkomnande dukning.


En fantastiskt god sillunch med alla tillbehör man kan tänka sig.


Lite lekar för stora och små, dans runt en liten söt midsommarstång och påföljande grillning blev det också. Härligt! Kul dessutom att jag kunde dokumentera det med min födelsedagspresent: en digital systemkamera! Jag blir väl ingen stjärnfotograf för att jag har en bra kamera precis, men bilderna kan bli betydligt skarpare och klarare än de jag kunnat ta med min ålderdomliga kamera som tvekade i en kvart innan den tryckte av.
Hoppas ni alla hade en bra Midsommarafton!

Jennie

torsdag 24 juni 2010

Köket bestämt!



Då har vi äntligen bestämt oss för kök. Det blir Lihults kök med inbyggd lucka Frillen. Yes! Det är det jag har velat hela tiden och nu har jag fått med mig maken, efter att vi kollat runt hos andra leverantörer samt hos snickarfirma som skulle platsbygga. Men det här blev klart bäst för oss. Gediget, vackert och prisvärt för att vara ett kvalitetskök. Kunnig och trevlig säljare gör ju inte saken sämre.
Som jag längtar efter att få vakna och smyga ner i det här köket och sätta på morgonkaffet. Altandörren kommer att leda ut till en altan mot skogsbrynet, med morgonsol. Det är nästan så att man hör fågelkvittret redan nu, eller hur?

En riktigt trevlig Midsommar önskar jag er!

måndag 21 juni 2010

Sommaren är kort!



I tomrummet efter Humlebackens vårteckensutmaning, har Agneta i Snäckskalsdalen och Monika med Tjernhus dragit igång en fortsättning, som går ut på att visa sommarbilder. Härligt initiativ! Driven kallas "Sommaren är kort" och det är den ju verkligen. Så då hjälps vi åt att njuta lite extra av den.


Här nedan några exempel på "inredning" i trädgården. Bilderna är från Lenas paradis på Källö.



Ha en härlig vecka!

lördag 19 juni 2010

Spa

Foto: Vann

I helgen har vi tagit semester från allt byggande och åkt iväg på spa. Vann i Bohuslän åkte vi till. Det kan varmt rekommenderas. Underbart vacker läge vid Gullmarsfjorden, bra behandlingar och god mat. Men det är enormt stort, så letar ni efter det lilla mysiga är det inte rätt. Men söker ni total njutning och avslappning i ett dygn, då ska ni leta er dit!

måndag 14 juni 2010

Foto: Jessica Hultgren

Så är det redan juni och här har skolavslutningen varit. Sommarlov. För barnen i alla fall, min semester dröjer några veckor till. Lite märkligt att årets vackraste tid, då man borde njuta och ta det lugnt, också är årets mest intensiva. Nja, på delad första plats med julen. Men visst njuter jag ändå, alla dessa vackra blommor och det intensivt gröna gör ju en rusig av lycka.

Titta, så fina bakformar jag har vunnit på min favvo bakblogg Bakkfnatt! Så roligt, jag är inte den som brukar ha tur i sådant annars. Här ska det bakas cupcakes!


Ha en bra vecka!

söndag 6 juni 2010

Stora Källö


Jag har tillbringat en del av helgen på Stora Källö i Göteborgs skärgård. Helt ljuvligt. Min vän Lena som bor där är en av de mest pyssliga och omtänksamma personer jag känner. Hon har en fantastisk strandtomt, där många promenerar förbi. Trots att hon inte ens har hund själv, så har hon ordnat så att den här trevliga synen möter förbipasserande hundar och deras mattar och hussar:


Jag försöker ta med mig lite av den omtänksamheten in i den stundande veckan.
Ha det gott!

lördag 5 juni 2010

Vår och husbygge

Naturen är så ljuvlig nu. Överallt poppar den ena skönheten efter den andra upp. Och det är inte bara växter som poppar upp. Människor kryper fram ur sina vinterhålor i varenda trädgård och uteservering. Man undrar var de hållit hus det senaste halvåret. Och framförallt var deras stora leenden hållit hus:)

När det gäller husbygget så har det varit en liten viloperiod för mig. Det går lite som i vågor där man har intensiva perioder av val och planerande. Så blir man proppmätt på det och får tänka på lite annat ett tag. Sedan kommer lusten tillbaka och man börjar surfa runt efter inspiration på alla era fina bloggar och åker runt i affärer och tittar och klämmer och känner.

Nja, helt viloperiod har det väl inte varit förstås. Just nu är det mycket tekniska aspekter som ska bollas med kommunen, som Martin haft fullt upp med. Där har vi mycket att tacka våra nya grannar för, som har legat ca 6 månader före oss i bygget av sitt hus. De har plöjt många vägar för oss och det är vi tacksamma för. De har precis flyttat in i sitt fina Carl Larsson 2 från Sjödalshus. Bilden är tagen för ett slag sedan, så det är mer färdigt nu. Riktigt fint är det!


Trevlig helg!

fredag 4 juni 2010

Fredag!

Visst är det ljuvligt med fredagar? Speciellt när solen skiner och det är så vackert ute att man nästan gråter.
Vi har varit på kundkväll på Skönhetsfabriken i Nääs, där jag kommer att ha psykologmottagning någon gång per vecka. Det ligger i en alldeles ljuvlig gammal bruksmiljö vid Sävelången, och är ett härligt ställe med många engagerade och kreativa människor. Ett perfekt ställe för vård av kropp och själ.
Efter det blev det lite grill och kvällspromenad med hunden. Och sedan fick man lov att sjunka ner i TV-soffan tillsammans med familjen efter en hysterisk vecka. Puh.

Fotograf: Nicholas Almanakis

Imorgon bär det iväg till vackra Källö med tjejgänget. Det ser jag fram emot!

Njut av helgen och varandra!

Deltagare