lördag 31 juli 2010

Nästa gång...

... jag ska köpa en ny gräsklippare vill jag ha en sådan här:


Den kommer med den här dubbelklippande funktionen också:


Detta exemplar finns att beskåda på Läckö slotts gräsmattor.

Ha det gott!

Jennie

måndag 26 juli 2010

Markarbete


Det händer saker på tomten nu. Det grävs och det fylls på och det plattas till. Det är inte så lätt att dokumentera. För de flesta det nog mest ut så här:


Men vi kan se en tydlig uppfart (första bilden) och kan nu "gå runt i huset" och se var alla rum ska vara. Hur utsikten kommer att se ut när jag står och diskar till exempel, eller vad det första jag kommer att se när jag öppnar ytterdörren är. Det sistnämnda är gården och stallet där jag och dottern rider. Mycket trevligt.

Så fast sommaren går alldeles för fort så är det här första gången på länge som jag faktiskt längtar efter hösten och vintern. Vecka 36 kommer huset och i början på nästa år blir det inflyttning!

Jennie

lördag 24 juli 2010

Country Style



Idag har vi varit på en dagsutflykt i Halland. Först var vi i Båstad och tittade på kalkstensklinker på Stiltje. Efter en god lunch i Falkenberg och ett dopp på Skrea strand fortsatte vi till min vän Kicki på Thyras Gård strax utanför Falkenberg. Där har hon förutom hästgård och vacker trädgård, den här fina gårdsbutiken. Allt i den kan också inhandlas på hennes nätbutik Country Style. De fina hundarna är min Wilda och Kickis Malte, två glada, vänliga bearded collies.





Den här Cath Kidson tekannan och lite annat smått och gott fick följa med mig hem.

Jennie

torsdag 22 juli 2010

Tillökning

Nu är ju inte detta en zoologisk blogg, men jag kan bara inte låta bli. Den här lille vännen har vi lärt känna i vår trädgården denna sommaren. En uppskattad liten gäst. Vi har hittat vad vi trodde var "honom" genom att hunden har skällt ut honom. Han har kurat ihop sig, men så snart vi  tagit undan hunden har han knatat vidare.

Men så idag fick vi en trevlig överaskning. Han var en hon. och har fått ungar! Tre små söta knyten tultade omkring runt vinbärsbusken. Just då var jag tyvärr för tagen för att hämta kameran, den fick jag fram först när två av dem hade krupit in i busken igen. Men den här lille tuffingen fick jag några bilder på. Sedan hittade vi ytterligare en som hade kilat iväg till andra sidan trädgården. Men när den kom på hur långt borta den var rusade den plötsligt hem igen.





Vi fick riktiga moderskänslor maken och jag och ringde något som hette något i stil med Viltdjursakuten. De sa att de förmodligen var "tonåringar" som började ta sina egna små promenader. Vi kunde ge dem lite vatten och hundmat, vilket vi gjorde. Förmodligen helt onödigt, de klarar sig nog bra utan vår hjälp. Men ändå. Riktigt mysigt är det att få ha dem i sin trädgård!

Och loppisen i Alingsås i tisdags - tja, det var grymt mycket folk och tyvärr inte så mycket som föll oss i smaken. Men det var en vacker miljö, och några små fynd gjorde jag:


Loppisen hölls i uthuset till det här vackra huset.


Med det här fina växthuset.


Det ska ha hänt lite grejor på vår tomt, så imorgon ska jag ta med kameran dit och inspektera.


Ha det gott!
/Jennie

måndag 19 juli 2010

Sommaren är kort!

Nu när det är semester vet jag knappt vilken veckodag det är. Men så går man in i den härliga bloggvärlden - och då upp täcker jag att det är måndag, för att jag hittar alla era fina sommarbilder. Så här kommer mitt bidrag till Sommaren är kort:

Det här är ett axplock av vad vi har gjort under veckan som gått. Dottern har samlat ihop ett helt gäng grodor i sin sko... (jo, hon släppte ut dem sedan. Vet inte vem det var äckligast för).


Sonen har precis börjat hoppa från 3:an på hopptornet, så det har vi ägnat ett stooor del av veckan åt.


Vi har gjort utflykter till lite olika stränder. Här en stenstrand strax utanför Varberg.


Och så har vi slappat och bara njutit i trädgården också.


 
Sommarhälsningar från

Jennie

lördag 17 juli 2010

Loppis/utflyktstips!

Loppisar, fika och utflykter hör ju sommaren till. Måste bara tipsa om Balders Hages loppis i det gamla mysiga caféet Brobacka utanför Alingsås på tisdag. Läs mer om det här.

Foto: Balders Hage


Jennie

torsdag 15 juli 2010

Godbitar

Den "lilla IKEA-katalogen" damp ner i brevlådan häromdagen och den innehöll som vanligt några godbitar. De här fastnade jag särskilt för:

Edland toalettbord är ju ett ljuvligt litet skrivbord eller sminkbord. Har lovat dottern just ett sminkbord till hennes nya rum, så då kan vi ju hoppas att detta faller damen i smaken.

Den här sänegn, MINNEN utdragssäng, är ju inte tråkig den heller. Fin i svart också.

Och slutligen den här korgstolen, Byholma, som jag vill sitta i på min porsch med ett glas vin och titta ut över hästhagarna:)
Njut av sommaren!
/Jennie

söndag 11 juli 2010

Fina ridvägar/skolvägar

Lagom till vi ska flytta har kommunen gjort om stigen som går vid vårt blivande hus till ridväg. Det ingår i ett uppskattat projekt som ska ge alla ryttare i vår hästtäta kommun fler och mer trafiksäkra ridvägar. Projektet har gått segt, på grund av att det är många markägare inblandade. Men just den här delen har de gjort så här fin.

Före:
Efter (fast från andra hållet):
Det här blir mina barns skolväg, så vi är väldigt glada över den här förbättringen såklart. Nu hoppas vi bara att projektet fortskrider, så dottern och hennes hästkompisar får alla sina utlovade ridvägar. Och kanske jag också, om min flickdröm om en egen häst går i uppfyllelse någon gång i framtiden...
 Ha en skön sommardag!

tisdag 6 juli 2010

Högsta vinsten!

Igår när jag kom hem låg det här fina paketet i brevlådan och väntade.


Jag hade turen att vinna den fina tvättpåsen som Annie på Annies blå lottade ut!


Visst är den fin? Tack, Annie!

Kram

Jennie

måndag 5 juli 2010

Sommaren är kort!

Denna måndagens sommarbilder tillägnas vår rosenbuske, som blivit en hel rosenhäck. Jag vet inte vad den heter (det kanske någon annan vet?), den stod i trädgården när vi köpte huset. Den blommar bara några veckor och det är nu. Och den doftar ljuvligt.
Idag fick jag ett paket på posten, med en fin vinst i från Annies blå. Ska bara ta några bilder på den, så visar jag i nästa inlägg.

Kram

Jennie

torsdag 1 juli 2010

Huset är utsatt!

På den rubriken låter det kanske som att huset är på plats och dit är det en bit kvar... Men det är utmätt var på tomten som huset kommer att stå, vilket blev ett steg närmare verkligheten för oss. Men det tog oss ett tag att klura ut det, som ni ser på bilderna är det ju inte glasklart, eller hur?




Till våra mer rutinerade grannars stora nöje fick vi dra rep mellan stolparna för att kunna se hur det var tänkt:). Tomten är ju fortfarande kuperad av stubbar och sten också, vilket inte gjorde det hela lättare att överblicka. Men idag kommer Ola Grävare och börjar med markarbetet! Så fortsättning följer.


Och igår blev det helt klart och påskrivet med försäljningen av vårt nuvarande hus. Det känns skönt att det är klart. Hoppas att de nya ägarna kommer att trivas lika bra på Lillhem som vi har gjort. En gammal epok är över och en ny börjar.

Ha en bra dag!

Jennie

Deltagare