tisdag 26 oktober 2010

Senaste nytt...


...är att plåten på verandan kommit upp.


Morgonen var frostig, kall och vacker. Strax efter att jag tagit den här bilden nedan sprang Wilda i stort sett rakt på en älg. Hon rusade ut på ett gärde och där stod den och tittade på henne. Hon tvärstannade och tittade på mig. Jag kallade in henne och vände långsamt på klacken och gick åt andra hållet. Till min lättnad följde hon mig, fast hon var ganska uppspelt. Älgen stirrade stint på oss och såg ut som om den funderade på om den skulle lära den där lurviga saken en läxa. Men så vände den och sprang in i skogen igen. Jag var inte kall nog att hiva upp kameran, så någon bild på älgen blev det inte.





Jennie

lördag 23 oktober 2010

Rapport innifrån

Idag har det verkligen öst ner regn här hela dagen. Så då passade det bra att fota lite inomhus. Det är inte speciellt lätt att se hur det kommer att se ut. Men är det en byggblogg så är det.

Först kommer man in i entrén. Som just nu har en provisorisk dörr, för att inte slita på den riktiga under byggnationen. Här ska en dubbeldörr med överljus in.


Här nedan vardagsrummet. Till höger i "verandan" är en altandörr ut till kvällssolen. Till vänster ligger köket. Till höger tvättstuga, gästtoa och rummet med det tjusiga namnet bibliotek. Vilket betyder arbetsrum, två fåtöljer och TV. Ett sådant rum som jag har drömt o. I smyg kallas det "mitt rum".


Biblioteket (=mitt rum)

Nedan köket.



Som ju sedan ska se ut så här:


Familjerummet på övervåningen.


Andra sidan av familjerummet har plats för en arbetshörna. 


Vårt sovrum.


Här ska det bli bastu och badrum.


Dotterns rum.


Sonens.


Och så blöta Wilda som undrar när vi kommer ner från den hemska trappan.


Ha en härlig lördagskväll!

Jennie

torsdag 21 oktober 2010

Möbler som ger hemlängtan

Bilder: Bengkers 
Så beskriver Bengkers sina möbler och det är inte utan att man håller med. Vackra, klassiska möbler till helt resonabla priser. Jag hittade dem genom Humlebacken och tackar för det! Fåtöljen här nedan är en av aspiranterna till vardagsrummet. Vi har en vit soffa som vi behöver komplettera med fåtöljer.


Eller kanske i den här färgsättningen...


I övrigt kan sägas att det har snöat här i Götet idag...


I huset är det mest rör- och eldragningar och annat som inte gör sig så bra på kort:) Men jag ska upp och fota lite i helgen ändå, så en liten rapport därifrån ska jag nog lyckas få till.

Jennie

fredag 15 oktober 2010

Up to date

Tyckte det var dags att uppdatera med lite bilder. Så här såg Skogslunden ut imorse. Man ser lite mer av huset nu när lite byggställningar är borta. Vi som trodde vi skulle hinna måla medan ställningarna fortfarande var uppe, men det bara att inse att vi får vänta till våren. Det är för kallt och för fuktigt. Och vi hinner inte. Men, men, huset klarar ju sig med grundmålningen.



Här är porchen på G. Byggarna väntar på att grävaren ska fixa till marken först. Ska bli grymt spännande att se verandan växa fram och se vad den gör för husets karaktär.


Det var en sanslöst vacker frostmorgon imorse som Wilda och jag hade nöjet att promenera i.

Ha en riktigt skön helg!

Jennie

onsdag 13 oktober 2010

Utmaning!

Häromdagen fick jag en utmaning av Annie med bloggen Annies Blå. Tack för det :). Här kommer mina svar:

1.What is your favorite word?

Det får nog bli Juni. Juni innbär inte bara sommar, utan dessutom början på den, när allting ligger framför en. Mmmm.

2. What is your least favorit word?

Det är ett så fult ord så det kan jag inte ens skriva här:)

3. What turns you on creatively, spiritually or emotionally?

Jag går helt igång på ängar och lantlig miljö. Då kommer idéerna sprutande. Inga jag lyckas göra verklighet av (ex. köpa hästgård och starta ridterapiverksamhet), men ändå. Det är härligt att drömma.

4. What turns you off?

Petighet. Problemletande istället för lösningsorientering.

5. What is your favorite curse word?

När något verkligen går fel brukar det sitta bra med ett rejält "Helvetes jävla skit!"

6. What sound or noise do you love?

Go, lugn musik i kombination med något som fräses på spisen - helst av någon annan än mig. 

7. What sound or noise do you hate?

Gnäll. 

8. What profession other than your own would you like to attempt?

Ridterapeut (inte så långt från min egen, men ändå), sälja vackra hus, mäklare, veterinär, djurskötare. Överhuvudtaget något där jag skulle få vara ute mer och helst vara med djur.

9. What profession would you not like to do?

Något där jag skulle behöva vara ute JÄMT, i regn och rusk.

10. If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates?

Här måste jag kopiera Annies svar, för det var mitt i prick: Välkommen, känn dig som hemma!

Jag vill sända utmaningen vidare till 

Lycka till med utmaningen!

söndag 10 oktober 2010

Inflyttningsfest

Nja, inte riktigt kanske. Men när kompisarna skulle komma på middag så i lördags så var vi ju tvugna att ta en sväng till Skogslunden. Varför inte bo in sig med lite fördrink?

 Sonen sprang över ängarna med lyktan.
Så här ser huset ut i dagsläget. Ska bli spännande att se vad som händer nästa vecka.

Ha en riktigt bra vecka!

Jennie

fredag 8 oktober 2010

Personliga kuddar

Bild: littlesisteri

Japp, så där kan man ju känna sig ibland, både på ett positivt och negativt sätt... Det är Ingrid som har littlesisteri som har gjort den, och man kan beställa med valfri text och färg. Kudden ovan är tyvärr inte min, men kolla vilken fin som ska få flytta med oss:



 Riktigt fint hantverk är det!

Grattis på fredagen till er alla!

Jennie

onsdag 6 oktober 2010

Skogslunden på Karlsonshus hemsida

Nu kan hussugna eller andra som letar på KarlsonHus hemsida hitta till Villa Skogslunden. Kul att KarlsonHus gillar Skogslunden och bloggen! Hoppas den kan inspirera till fler husbyggare, som vi kanske också får följa här på nätet?




Ni kommer till sidan här.

Nu ska jag upp och titta på dotterns ridlektion. Ha en fin kväll!

Jennie

söndag 3 oktober 2010

Badrum

Egentligen är ju alla val klara - men jag har funderingar på en ändring när det gäller badrum och gästtoalett. Vi får se vad ni säger.

På väggarna i både badrum och gästtoa blir det  rektangulära, vita plattor. De heter Proyecta vit 20x33 och ser ut som nedan. Finns på Konradssons för bara 219 kr/kvm. Det ska kombineras med vit träpanel på en del av väggarna för ett lite varmare intryck.


Toalettstolarna blir de som ingår i köpet av huset (Ifö sign 7322). Duschväggarna (INS Niagara) är också den standard.


Tvättställskommod var det svåraste att hitta. Det finns många fräcka varianter därute, men inte så många klassiska. Det finns de som kan bygga enligt dina önskemål, men kostar ca 50 000 kr. Och det ryms inte i vår budget. Så till badrummet har vi valt IKEAs Flåren efter att Annie tipsat om det.

Till gästtoan ska vi sätta ett ovanpåliggande tvättställ på vårt gamla pottskåp. Det ser ut ungefär så här idag.


Badkar har jag köpt på blocket, ett nytt tassbadkar för 4000 kr! Hade använts till utställning av badrumsdesignern Sofie Hilmersson som vi köpte det av. Kanonbra.



Till gästtoaletten på nedervåningen har vi planerat att ha samma svarta klinkel som i entrén, Cantil Negro 30X60 (499 kr/kvm). Jag hittar ingen bild, men det är svart och har en ganska grov yta. Ser ut som skiffer, men något mer livfullt, inte riktigt lika kolsvart. Vilken är snällt mot oss hundägare, som kan ha lite skit i hörnen då och då (nja, inte skit i den bemärkelsen, men ändå).

Till badrummet har vi valt Marrakech Designs Florens Gryning (995 kr/kvm). Det ser ut så här:


Och det är just det här med golven som jag funderar på. Kanske skulle det vara finare med Marrakechgolvet på den lite mindre gästtoan? Och det svarta, skifferliknande uppe i stora badrummet istället? Hm, vad tycker ni?

Fortsatt trevlig helg!

Jennie

Deltagare