söndag 27 februari 2011

Hur det är att flytta tillsammans...

-Det var en gång en norrman som skulle mäta sin flaggstång men när han klättrade upp så ramlade han ner gång på gång. Hans fru stod i fönstret o tittade på och så öppnade hon fönstret o skrek : "Lägg ner flaggstången å mät den istället!" Då skrek norrmannen tillbaka: "Håll käften kärring... det är höjden jag ska mäta inte längden!"

Så kan det vara:) Ha en fin vecka!

Jennie

onsdag 23 februari 2011

Köket!

Hela veckan har vi flyttat. I lördags var det dags att få flytta in även på undervåningen. Jag skyndade mig att ta ett kort i det avtäckta köket innan flyttkartongerna vällde in.



Från andra hållet.

Tillsammans med goa vänner lyckades vi packa upp nästan hela köket på lördagen.



Jag gillar" kryddhyllorna" på båda sidor om spisen. Men jag ser att jag måste fixa närbilder på dem.


Bordet och kökssoffan har kommit på plats. Tack till er som kånkade och bar hela dagen!!!


En glimt in i vardagsrummet från köket. Men dit kikar vi in en annan dag.

Jennie

fredag 18 februari 2011

Äntligen!

Igår täcktes undervåningen av. Åh, vad härligt att äntligen få se det som man planerat och sett i sitt huvud så många hundra gånger. Här nedan vardagsrummet. Kortet är taget från hallen och innanför öppningen ligger köket. Linslusen håller sig framme.

 Öppna spisen. "Vilken pjäs", som kompisen sa. Luckorna ska som sagt vara i krom, inte mässing. Köket till vänster, hall med trappa upp till höger. Även hallen har samma mörka golv (Kähr Ek Lava), men här är det ännu täckt.

 Vardagsrummet, sett från köket.

 Köksgolvet. Jag är så glad att vi bytte i sista sekund. Jag älskar de antika terrakottaplattorna från Qvesarums byggnadsvård. Nu när det är behandlat är det alldeles blankt och härligt att gå på.

En glimt av köket som jag själv ännu inte sett avtäckt. Men imorgon... 

Badrummet däruppe. 

Det som förhoppningsvis ska bli min "walk-in-closet". 

Däruppe har vi ställt alla flyttkartonger, så i TV-rummet ser det ut så här.

Lite nostalgiskt är det allt att detta är sista kvällen på Lillhem. Ett hem vi byggt upp i 15 år plockar vi nu ner. Jag har många fina minnen här. Men dem har jag ju kvar. Och tänk, imorgon får vi somna i vårt alldeles nya hus som vi utformat själva efter just vår familjs behov och önskemål. Helt fantastiskt!!!

PS. Jag köpte till 20 GB lagringsutrymme och det fungerade finfint. DS.

Ha en riktigt härlig helg!

Jennie

torsdag 17 februari 2011

Mera barnrum


Det här inlägget är till mina barn. De har åkt med farmor och farfar för att hälsa på farbror och kusiner i Norra Skogslunden, Tänndalen. Deras önskemål är att jag ska lägga ut bilder på deras rum på bloggen, så att de kan visa sina kusiner.

Klart att jag gör!

Sonens tapet har sett här förut. Graffiti City heter den.
Uppackat och klart är det - endast i barnens rum. Tyvärr får vi förvara böcker i pappåsar i hans rum också, för bokhyllan i biblioteket har inte kommit än.



Även dotterns rum är uppackat till viss del.


Gissa vilken av hundarna som är ett gosedjur?:)
I övrigt har även jag fått meddelandet om att jag har använt upp hela mitt lagringsutrymme på 1GB. Jag har avinstallerat Picasa, som jag ändå tycker är ganska värdelöst, men det hjälpte inte. Så jag lade till en skribent, som Lotten tipsade om här. Det är så jag har lagt in de här bilderna. Men oj vad omständigt det var. Ska det vara så krångligt kommer jag helt att tappa lusten. Jag får pröva det tredje alternativet - att snällt köpa mer lagringsutrymme. Är det fler som fått det här meddelandet och vad har ni i så fall gjort?
Jennie

söndag 13 februari 2011

Delvis inflyttning pågår...

...så jag har ju inte tid att sitta här som ni förstår:)
Återkommer med mer detaljer när tid ges. Men här är en bild på första möbeln på plats. Efter många år i för liten soffa var prio ett att alla fyra ska kunna sitta skönt i den nya.

Övervåningen är besiktigad och den har vi tillgång till. Undervåningen förväntas bli klar i veckan. Ett härligt flyttgäng hjälpte oss i går. Vi bar, skruvade inredning i klädkammaren och bar lite till. Svärmor gjorde världsgo kyklinggryta till oss. Solen sken på oss och marken var torr. Den lånade Chrystlern tyckte dock att -12 var för kallt och tog sig en semesterdag. Men vi hade släp och flera kombibilar, så det gick som smort ändå.

Återkommer!

Jennie 

torsdag 10 februari 2011

Bildkavalkad

Bilder har efterfrågats - här kommer de!
Som ni ser på bilderna är det inte helt lätt att ta bra bilder på en byggarbetsplats och samtidigt försöka hålla sig ur vägen för hantverkarna.

Idag kom överljuset till entrén upp.

 Gästtoaletten. Marrakechgolvet är övertäckt än så länge. Toastol och duschhörna har inte levererats. Tre kakelväggar och en trävägg.

Köksluckorna håller just nu på att målas, så köket är extra svårt att fota.

 Köksön står just nu i vardagsrummet. Spotligthsen i fönstren är inkopplade. De ville vi ha för att minska insynen. Inte för att vi har så mycket insyn, men fönstren är stora och det är en promenadväg precis utanför. När det lyser i fönstren och inte inne i rummet, så minskar man "akvarie-effekten". Det är bara i detta rum vi har det.

Vårt efterlängtade arbetsrum/extra TV-rum. Där dörrarna står kommer den platsbyggda bokhyllan att komma upp. 

Cronspisen Duo. Kärlek vid första ögonkastet:) Den ska såklart målas vit. Men vi beställde krom-lucka, inte mässing, så den får bytas.  

I dotterns rum står köksluckorna och torkar. 

Badrummet. Toastol och dusch saknas även här. 

 Flåren kommod och Höllviken handfat. Ska hitta en bra lampa att ha över skåpet.

Bastun ser ganska klar ut, eller hur? Saknar dock dörr och aggregat.

Familjerum/TVrum på övervåningen.

Skrivbordshörna i andra delen av familjerummet. Trappan är på plats.

Utebelysningen är uppe!

Ps. Besiktningen är IMORGON...

Kramar från

Jennie

onsdag 9 februari 2011

Slutspurt

Tre djupa andetag senare...
Så här ligger det till. Vi ligger precis utanför det kommunala va-systemet, så det är egen brunn som gäller. Grannarna har bra vatten. Men det beror tydligen precis på vilken åder man hamnar i. Eller som firman sa: "Vi garanterar aldrig kvaliteten på vattnet". Vissa saker är det kanske nästan bra att man inte vet innan man bygger, för då hade man väl aldrig vågat... Men precis som Mårtensdrätt skriver, det man gör är tydligen att man skickar in det på analys. Då ser de vad som finns i vattnet och utefter det resultatet görs ett filter som renar vattnet. Filtret kostar ca 20.000 kronor.

Visst, det är mycket pengar, som kunde lagts på en massa andra saker. Men när allt kommer omkring så finns det ju få saker som är så viktigt som rent vatten. Och med filter vet vi ju att det är ett bra vatten. Man får se det så. Sedan är det ju synd att analysen tar ca 2 veckor, för det betyder ju att det dröjer ett tag innan vi har bra vatten.

Det har blivit lite dåligt med bilder från bygget, jag vet Annie:) Trots att mycket är klart så är det ju täckt och skyddat, så är lite svårt med bilder. Men här kommer bildbevis på tapeten som vi har i familjerummet på övervåningen, i trappan, hallen och i vardagsrummet där nere.




Det är Sandbergs Magnus.


Golvet i familjerummet är Baseco Classic White. Jag skrev tidigare att det skulle behandlas, men det är fel. Det är redan behandlat, med lut och vitpigmenterad olja.


I vardagsrummet har vi Kährs Ek Lava som är mörk, mörk brunt.

Jag lovar, jag ska ta mer bilder!

Jennie

måndag 7 februari 2011

Panik!

Bygget flyter på bra. På FREDAG är det slutbesiktning. Visst, det är en del kvar att göra, men hantverkarna är många och som sagt, det flyter på bra. Så morgonens besked var mindre roligt: vårt vatten från den nyborrade, egna brunnen är totalt otjänligt!!! Luktar avlopp och är grumligt. Det går inte ens att tvätta händerna i. Whaaaaa!!!
Vad göra???
Jag tror jag börjar med tre djupa andetag...
 
Jennie

lördag 5 februari 2011

Platsbyggd bokhylla

Bild: Ingrid

Den här fina platsbyggda bokhyllan hemma hos Ingrid fick mig att längta efter en alldeles egen. Några andra vänner har väldigt fina platsbyggda skåp som byggts av Nääs Snickeri. Och nu är det klart - de kommer att bygga en bokhylla till vårt arbetsrum! Vår variant kommer att se ut ingefär som den på bilden nedan, med skåp nertill och hyllor över.


Nu blir det Melodifestivalmys. Hoppas vi får till lite mys bara, för soffan har redan åkt ut, TV-möbeln är nedmonterad och det står kartonger överallt. Jaja, det ska nog bli mys i alla fall.

Jennie

torsdag 3 februari 2011

Norra Skogslunden

Skidsugen?
Vi tar en paus i byggrapporteringen så här mitt i slutruschen och presenterar Norra Skogslunden istället.

När vi byggt vårt Skoglsunden här i Götet har svågern och svägerskan byggt sitt drömhus. Ganska många mil norrut. I Tänndalen ligger deras vinterdröm.

Svart trägolv och vita timmerväggar. Visst är det något helt annat än de massproducerade hus man så ofta hamnar i när man hyr i fjällen?






De hyr ut huset, så är du intresserad, maila petter.c.skoglund@gmail.com

Ha det gott!

Jennie


Deltagare