torsdag 31 mars 2011

Sneak a peak

Barnrummen har vi ju varit i, så det är väl dags att kika in i de vuxnas sovrum i Skogslunden.

Just sovrummet tyckte jag var lite jobbigt, för jag stortrivdes i vårt gamla på Lillhem.


Som ni ser var det den romantiska stilen som gällde där. Hur skulle vi göra nu? Köra marint med fräscht vitt, blått och rött? Helvitt? Wild & crazy?

Nej, det blev romantiskt igen.

En del kanske minns tyget jag köpte på Grönbergs interiör. Det fick bli istället för tapet och täcker den inbyggda garderoben och en vägg till. Nedan garderoben. Dörren bredvid är min klädkammare. Garderoben är makens.



Två längder hänger vid sidan av fönstret.


Blir bra för mörkläggningen nu när ljuset börjar komma.


Sängborden ska så småningom bytas ut, men IKEA-lamporna älskar jag. Tack för tipset Aka!





Maken undrar lite över meningen med den här grodan. Men jag älskar den. En i tjejgänget fick den i julklapp vid vårt julfirande och alla rusade till Åhlens och skaffade varsin. Vår lilla lyckogroda.

Ha det gott!

Jennie

tisdag 29 mars 2011

Hur gullig får man vara?

Ni kommer ihåg Humlebackens tävling med de fina priserna från Hem & Hav? Jaja, jag ska sluta skryta om jag vann det underbara kuddfodralet och de ljuvliga lyktorna på bilden:)

Den ena lyktan hade tyvärr gått sönder i posthanteringen. Grymt tråkigt men sådant som händer.


Men, det är ju två lyktor på bilden tänker ni...


Idag i brevlådan låg en ny, fin och hel lykta! Hur gullig får man vara?!


Tusen tack!

Jennie

söndag 27 mars 2011

Vårteckensutmaningen - femte veckan!

Här på bloggen har det varit tyst ett tag och det beror på att jag tog lite datorvila uppe i fjällen i veckan. Familjen och goda vänner har varit i Branäs. Däruppe kunde man känna att våren var på gång. Och nu när vi kom hem möttes vi av snöstorm... Så veckans vårtecken får bli från Branäs.

Så här långt har våren kommit i denna del av Värmland:



Snö fanns det gott om i backarna, men på vägarna hade den börjat smälta och ge en vink om hur det ser ut i skidparadiset när det inte är täckt av snö.

Himlen var vårigt knallblå! 


Snö, sol och lite bubbel efter skidåkningen är ett helt OK sätt att möta våren på känner jag!


Nu håller jag tummarna för att veckan ska bli full av vårtecken hos oss alla.

Jennie

måndag 21 mars 2011

Vårteckensutmaningen - vecka 4

Vårteckensutmaningen med Humlebacken innebär att man tar kort på och rapporterar om vårens framsteg i sitt landskap.

I min del av Västergötland är det inte mycket till vår. Inte ens videungen har riktigt orkat slå ut.


Det säkraste vårtecknet hos oss just nu är att hundtassarna blir leriga igen. Varmvattensduschen blir flitigt använd. Frusen mark=torra tassar är annars det allra bästa med vintern i mina ögon.


Snön är i alla fall borta, så det vintriga fotografiet i headern kunde äntligen bytas ut till ett snöfritt. Den uppmärksamme märker också att porchen kommit upp:)

Jennie

torsdag 17 mars 2011

Cupcakesgenerationen?


Denna veckan är det min fikavecka på jobbet, så jag står och bakar cupcakes så det står härliga till. När jag står där i förkläde i mitt nya kök och bakar cupcakes kommer jag att tänka på den senaste tidens artiklar och radiokåserier jag hört. De har handlat om den sk "cupcakesgenerationen" eller 2000-talets backlash som andra benämner det. Att vi kvinnor nu efter år av frigörelse genom inrednings- och bakbloggar har satt igång en backlash-rörelse där kvinnan återigen förväntas sylta, safta och sätta in färska blommor. Dessutom gärna i ett blommigt Cath Kidson- förkläde.


Och när jag står där med min turkosa rice-slickepott i handen funderar jag över det. Utåt sett är jag ju sinnetypen för den sortens kvinna man beskriver. Tja, fast jag aldrig i hela mitt liv syltat eller saftat någonting, så har jag en blogg vissa skulle kalla en inredningsblogg, jag älskar inredning, cupcakes och ja, Cath Kidson med för den delen. Och Leila.

Bild lånad från nätet.

Känner jag mig fast i det, känner jag att det här är en roll som förväntas av mig av andra och som jag känner krav att leva upp till? Visst känner jag mig ofta stressad och pressad av att hinna med min roll som mamma till två, fru, matte, psykolog med chefsposition OCH hålla hem och hus i ett skick jag trivs med. Det gör jag onekligen. Känner jag att ANDRA förväntar sig det av mig? Jag kan lida av väldigt dålig självinsikt här, men det känns verkligen inte så. Sedan är det klart att tidens anda påverkar mina egna krav på mig själv, det inser jag ju. Men skulle jag välja bort något så skulle jag faktiskt hellre arbeta mindre. Och då arbetar jag ändå 80%. Jag hade gärna jobbat 60% och varit hemma mer. Gärna bakat mer cupcakes. Och haft mer tid med barnen. Fast just nu väljer jag 80%.


Så jag funderar på att problemet kanske inte i ligger i vad vi gör eller inte gör utan hur tillåtande vi är mot varandra? Den som vill satsa till 120% på en karriär kan väl få göra det. Och den som vill vara hemma och göra långkok kan väl få göra det. Och den som kanske vill försöka göra både och kan väl få hållas den med, så länge den själv orkar. Jag tror att trixet ligger i att vara mer tillåtande mot varandra. Försöka att inte döma dem som väljer annorlunda än vi. Visst kan de som väljer annorlunda röra upp oroskänslor inom oss. Kanske får det mig att fundera på om jag har valt fel? Eller så har hon eller han valt något jag önskar, men inte vågar välja? Huh, vad jobbigt. Vi alla har ju våra egna anledningar till de val vi gör. En del är mer priviligerade än andra och har därmed med större valfrihet. Men jag har ju bara just min situation och kan bara välja utifrån den.


Så börja välj! Och låta alla andra välja det de vill! Gläds åt dem som vågar. Stötta de som känner att de valt fel. Det går nästan alltid att välja om. Vilken tur att vi alla väljer olika.

Jennie

måndag 14 mars 2011

Vårteckensutmaningen - tredje veckan

Visst blir det ljusare och ljusare och visst känns det att vinden är något mildare. Men annars är det inte mycket till vårtecken här i Västergötland.

Men att några av utemöblerna kom ut i dagsljus är ju ändå ett säkert vårtecken.


Att de flyttades ut först och främst för att göra lite plats i uthuset, det gör ju inte det hela mindre vårigt...
Så nu kan du komma när du vill solen, jag är redo!

Jennie

lördag 12 mars 2011

Bokhyllan är på plats!

Här har det stått kartonger i massor med alla böcker och pärmar och annat som kräver sin plats. Och nu är den uppe, bokhyllan!


Nääs snickeri har gjort den. Vi är grymt nöjda. I "hålrummet" ska en TV upp, eftersom detta också är ett extra TV-rum.


Knoppar saknas än, men de är på ingång.


Sedan är jag så grymt stolt över mig själv som fick ihop detta skrivbord nedan (Liatorp, IKEA) som ska vara i dotterns rum. Det som först såg ut som ett plockepin är nu mot all förmodan ett helt skrivbord. Jihaaa, det är ju riktigt kul när man kommer igång med skruvdragaren!


Ha en riktigt härlig fortsatt helg!

Jennie

måndag 7 mars 2011

Vårteckensutmaningen!

I helgen kom våren till Västergötland! Ljuset var helt underbart. Jag öppnade vår altandörr och tog en bild ut över ängarna.


Och så blev det en fika ute på ängen bakom huset tillsammans med de gamla grannarna. De bor ju fortfarande runt höret. Det är fördelen när man inte flyttar så långt:) Kaffe smakar som allra bäst utomhus i solsken, eller hur?


När det gäller blomsterprakt får man dock fortfarande leta inomhus för att hitta några vårtecken. Men visst är det ljuvligt vårigt med vårlökar, även inomhus.


Ha en bra vecka!

Jennie

fredag 4 mars 2011

En liten titt in i vardagsrummet

När de här bilderna togs hade möblerna precis hamnat på plats. Det kommer ju ta ett slag innan vi bott in oss och fått upp tavlor, gardiner, mattor och annat som gör ett hem. På bilden nedan ser man vardagsrummet från köket. Innanför glasdörrarna finns biblioteket.



Linslusen är med även här.
Imorgon kommer den platsbyggda bokhyllan på plats! Bilder kommer...

Njut av helgen!

Jennie

onsdag 2 mars 2011

Prisade priser

Titta vad som damp ner i brevlådan häromdagen...


Ni minns kanske Humlebackens tävling? Man skulle beskriva vilket KarlsonHus man skulle vilja bygga och varför. Det här var mitt bidrag:

Skogslunden är ett hus som anpassats efter vår tomts och vår familjs förutsättningar. Men det här är huset vi först fastnade för och som inspirerade oss till det som blev Skogslunden:

Vi letade efter ett New Englandhus som kunde smälta in i den svenska kulturbygden. I Newport hittade vi det. Amerikansk östkust möter svensk tradition i ett mycket lyckat äktenskap. Huset har New Englandstilens fräschör i perfekt balans med svensk byggtraditions gedigna detaljer. Det är tidlöst. Newport är inte bara ett hus. Det är ett hem.

Vilket hus skulle du bygga?
 
Det här var de fina priserna från Hem & Hav:


Jag kom tvåa och fick den ursnygga kudden och de ljuvliga lyktorna!



Och jag kan säga att de stortrivs här på Skogslunden!

Jennie

tisdag 1 mars 2011

Awardisar!

Först måsta jag göra avbön för att jag missade premiären av Vårteckensutmaningen. Dagen igår var så hysterisk att jag i mitt förvirrade tillstånd körde hem till fel hus. Först när jag funderade på vad det var för främmande bil som stod på "vår" uppfart kom jag på att det faktiskt inte är där jag bor nu. Tur att jag inte hann gå in i alla fall...

I det utschasade tillståndet blir man lite extra glad när TVÅ av ens goa bloggvänner har mig en award!
Jag fick dem av Klipphöjden 3, som har ett härligt hus och en inredningsstil i min smak
och av Sidenhuset, som är mitt i byggprocessen av ett vansinnigt vackert hus i ljuvligt klassisk stil.


Denna trevliga award ska skickas vidare till 5 trevliga och inspirerande bloggar som har mindre än 100 följare.
Jag skickar vidare denna fina award till 5 inspirerande bloggar som ger mig mycket tillbaks både i inspiration, tips  och läsglädje.
 
Reglerna för awarden är sådana att du ska skicka awarden till 5 bloggar du gillar som har mindre än 100 följare.

Awarden går vidare genom att du lämnar meddelande på deras blogg att de är en av dina favoriter bloggar och blivit utvalda till Liebster Award.

Den som får awarden länkar till den som den fick den från och till de 5 som får den.
 
Ha en fin kväll! Det tänker jag ha, för jag ska strunta i flyttkartonger och gå och mysa med tjejkompisarna.
 
Jennie
 


Deltagare