tisdag 28 juni 2011

Inred i Lerum

Min "bästis" och äldsta väninna Sarah ( i svart) är uppvuxen i en Inredningsbutik. När hon var ett år startade hennes mamma och moster det som nu är Inred. 1 juni tog hon över butiken. Hon har gjort en inredningsaffär som redan var kanon ÄNNU bättre! Tillsammans med det goa gänget på bilden gör hon ett besök i butiken till en ren fröjd.

 Förutom inredningsdetaljer har de textilier...

 köksporslin och tillbehör...
.

 möbler och en del annat. Kika in på hemsidan så får ni se mer!
De har ingen webb-butik, men hittar du något du gillar, så skickar de gärna.

Ha en fin vecka!

Jennie

söndag 26 juni 2011

Nya tag

Nu börjar snart en ny vecka efter en lång och härlig Midsommar helg. Sista veckan innan semestern!
 Först en liten tillbakablick. Och ett STORT TACK till värdparet som ordnade ett sådant ljuvligt sillbord och härlig dag och kväll!

Mycket valppassning blev det:). Men vad gör väl det när man har goa vänner och god mat och dryck?

Ha en bra vecka!

Jennie

fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar!




Med några bilder från förra årets Midsommarfirande önskar jag er en riktigt

Glad Midsommar!

Vi firar med samma gäng år igen, den här gången är gänget utökat med en bebis och en liten valp. Så det blir nog livat på mer än ett sätt. Tänker lite på Aggies härliga historia om hur det kan gå när man tar med sig valpen bort på fest:)
Nu håller vi tummarna att regnet kan hålla sig i skinnet lite grand, just nu strilar det ner. Men det är ju några timmar kvar tills firandet drar igång.

Jennie

torsdag 23 juni 2011

När man inte är någon trädgårdsmästare

Den här våren har jag varit lite besatt. Av gräs. Sedan jag sådde i början av maj har jag sprungit runt med vattenspridare både morgon och kväll. Grannarna har nog börjat undra hur det står till i skallen på mig. Jag tycker att det växer alldeles för långsamt. Häromdagen gödslade jag. Det tog fart! Det vill säga där jag hade gödslat... Jag trodde att jag gjorde det så jämnt. Nu äntligen har vi kunnat klippa gräsmattan för första gången, men tyvärr tog det inte direkt bort effekten av mitt mindre skickliga gödslande.
Jaja, det må vara tvåfärgat, men det är i alla fall grönt!

Jennie

måndag 20 juni 2011

...men det blir ofta bra ändå!

Inte mycket till byggblogg här just nu, nu är det mest hund för hela slanten. Men jag bara måste ju berätta hur det gick. Veterinärerna sa att man inte kunde veta. Det kan vara en engångsföreteelse med reaktion på vaccin. Men det kan också vara så att att det består. Och då kan man inte vaccinera hunden. Och det kan vara en överkänslig individ. Det behöver inte alls bli så. Vi vågade inte chansa.

Men innan vi träffade vår Disa-valp var vi på en annan kennel, för att lära känna rasen lite bättre. De hade en ledig valp, men hon var leveransklar lite för tidigt för oss. Vi kunde inte ta hem en valp innan dottern var ledig från skolan. Men vi blev riktigt kära i henne redan då.

Till vår stora glädje fanns hon kvar! Så sedan ett par timmar är hon nu här hos oss. I sitt nya hem, i sin nya familj. Ljuvligt!

Jennie

lördag 18 juni 2011

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

 Idag kom dagen vi längtat efter så länge nu. Vi skulle få hämta hem våran Disa. Strax innan vi ska åka iväg till Skåne ringer telefonen. Det är uppfödaren som berättar att vår Disa fått en allergisk reaktion av valpvaccinet hon fick igår. Ingen feber, men klåda och rodnad kring tassar och nos. Så vi kunde inte hämta henne.
Hon mår som tur är bättre nu. Men det luriga är ju att vi inte vet om hon kommer att kunna vaccineras igen. Och om hon kommer att ha andra allergiska besvär. Jag vet ju att några av er som läser här är hundägare själva. Någon som har några erfarenheter av det här?

Jennie



tisdag 14 juni 2011

Sommarlov!

 Jag jobbar visserligen några veckor till, men barnens lov började idag. Det är något magiskt med skolavslutningar. Tårarna börjar rinna på mig innan jag ens hunnit ur bilen... Och när de sedan klämmer i med "Den blomstertid", det ska vi bara inte tala om. Sedan förbyttes tårarna i skratt när rektorn skulle säga Knappekullaskolan, men trasslade in sig i ordet och råkade säga ett mindre fint ord istället.


Den här vackra buketten fick jag av bästaste väninnan. Det borde varit jag som givit henne blommor, eftersom jag fått låna hennes underbara lilla 7-månaders skatt. Ljuvligare finns inte. Hade glömt hur det är att vakna med en liten utsövd, sovvarm människa som slår upp sina stora blå och direkt börjar le och jollra. Helt fantastiskt.


Mindre roligt är att vi fick skjuta upp hämtningen Disa-valpen. Vi skulle ha hämtat henne idag direkt efter skolavslutningen. Men ett kullsyskon hade blivit dålig, så vi får vänta och se så att inte de andra också insjuknar. De säger ju att den som väntar på något gott blablabla. Lite svårt att förklara för en 10- och en 13-åring bara. Men, men, några dagar går fort!

Ha det gott!

Jennie

tisdag 7 juni 2011

Vår nyaste familjemedlem

 Det här är Disa.
 Hon är en Isländsk fårhund.
 Här är hon 7 veckor gammal.
Disas mamma Isa. Ungefär så här kommer hon se ut när hon är vuxen (fast annan färg). Ca 42-44 cm hög, ca 14 kg.
 På tisdag flyttar hon hem till oss.
 Gissa om vi längtar?

Jennie 

fredag 3 juni 2011

Målning pågår!


Här har vi fullt upp med målning, så det blir inte mycket tid vid datorn. De stunder man inte målar vill man ju gärna njuta av det härliga sommarvädret som har kommit på besök.
Vi har fått låna en skylift av våra nya, omtänksamma grannar.
Färgen heter så här. Klicka på bilden så ser du färgnumret.

Det är svårt att visa på foton hur den blir. Det är vitt med EN brytning svart i. Känns vit, men inte kritigt vit. Går lätt att tvätta av sig, så den är trevlig att måla med. Vi kör allt i samma nyans. Nu efter att vi började måla har jag hört talas om en miljövänlig vit slamfärg som låter spännande, men det är ju så dags nu.

Ha en fortsatt härlig långhelg!

Jennie

Deltagare