torsdag 29 september 2011

Boar in mig

Under hela sommarhalvåret har jag bara tyckt att det har varit skönt att inte ha några gardiner och mattor. Ljust och luftigt. Men nu har hösten smugit sig på och det ljusa kändes plötsligt kallt. Jag har en mamma som har velat hänga upp gardinerna för lääänge sedan, så hon och pappa var inte sena att hjälpa oss.


Och när de väl var uppe undrade jag direkt varför vi gjorde detta för ett halvår sedan?! Så mycket mysigare det blev.

Men ännu mysigare ville vi ha det, så det blev en matta också. Den inhandlades på Nääs Bomullsfabrik som firar ettårsjubileum i veckan. Kan rekommendera ett besök där om man är i Göteborgsområdet, eller närmare bestämt Floda.


Gardinerna hade vi i förra huset. De är från Inred i Lerum, som verkligen är värt ett besök.



Plötsligt såg det så tomt ut i de övriga fönstren. Jag vill ha mera gardiner! Köket står på tur, här behöver det också boas in lite inför vintern.



Ha det gott!

Jennie

tisdag 20 september 2011

Njutning


Vi är precis hemkomna från en sista sommarvecka i Nerja, Spanien. Har mest legat under ett parasoll med kopp kaffe i handen och tittat ut över havet. Njutning.

Men nu drar vardagen och hösten igång. Då gäller det att hitta vardagsnjutningar.


En kopp kaffe framför en öppen eld är inte så dumt det heller.


Ännu bättre blir det när de här små vardagsnjutningarna är med.

Sedan har jag en stor dröm när det gäller njutning. Något som jag tycker är helt perfekt när man bor i det här visserligen väldigt vackra och härliga, men så många månader väldigt mörka och kalla landet. En jacuzzi! Ännu har det inte fått plats i budgeten, men man måste forsätta drömma. Visst, det kanske inte låter som vardagsnjutning utan lyxnjutning. Men om man tänker efter. För samma summa som det kostar med en semester för en familj i en veckas tid, kan man få små stunder av semester varje dag, hela året om. Även en gråkall tisdagskväll kan bli en njutning. Här nedan min systers härliga jacuzzi.


Fler tips på vardagsnjutning?

Jennie

söndag 11 september 2011

Sötaste Disa

Jag bara måste ju visa lite mer av den lilla varelse som kom in våra liv i början av sommaren.


Rätt in i våra hjärtan sprang hon.

 Helt olidligt morgonpigg, äckligt förtjust i kattbajs och annat snusk, tuggar på det mesta som kommer i hennes väg - och ändå alldeles, alldeles underbar.


Hon vill vara med precis överallt. Det är inte mycket som skrämmer den här lilla kavata damen.


Med Wilda i bädden. Varför ska man ha två när det är bättre att ligga ock knö i en?


 Tellusdream Gleida heter hon på pappret, men vi kallar henne Disa. Isländsk fårhund heter rasen. Eller Isländsk fähund när hon inte sköter sig. Fast för det mesta gör hon faktiskt det. Hon är lyhörd och följsam, det är lätt att ha henne lös och hon tar snabbt ett nej. Enda kruxet just nu är att inkallningen inte fungerar om något är tillräckligt roligt (fast jag får henne faktiskt att avstå att springa fram och hälsa på både hundar och människor) men det kan man ju inte riktigt begära av en femmånaders valp heller.


Bildkavalkaden får avslutas med vår första ögonsten, treåriga bearded collien Wilda. Här är hon överlycklig över dotterns födelsdagspresent - agilityhinder!

Jennie

Deltagare