onsdag 17 februari 2010

Köpt hus!

Vi har köpt ett KarlssonHus! Då var det äntligen påskrivet och klart!
Resan hit har varat i nästan ett halvår. Sedan vi fick nys om tomten i september har vi letat efter "drömhuset". Vi har hela tiden vetat att vi ville ha ett gediget trähus, i traditionell stil men med en tydlig New England-touch. Liggande panel, New England-kupor och en härlig porch ville vi ha. Vi letade igenom alla husleverantörer, för vi visste också att det var en totalentrepenad vi ville ha. Jag sökte på New England och hittade ganska snart KarlssonHus. Och fastnade ordentligt för dem.
På granntomten bygger min ridlärare och vän med sambo hus. De bygger det vackra Villa Carl Larsson 2 från Sjödalshus. Det inspirerade oss att titta närmare på Sjödalshus. Vi släppte dock dem när vi insåg att grannens hus var det absolut vackraste de hade (och man vill ju inte bygga ett precis likadant) och vi tyckte också att de inte var tillräckligt flexibla, framförallt när det gällde utseendet exteriört.
Då var det KarlssonHus och Sävsjö Trähus kvar. Hos KarlssonHus fastnade vi först för New Port. Det var för stort för oss. Maken gillade Annie, men det var för litet. Mansgården eller Mälhamra blev utgångspunkten, med mycket influenser från New Port.
På Sävsjö Trähus fastnade vi för Skarpögården, om man tar bort den i vårt tycke inte så passade överbyggda balkongen och bara lägger ett plåttak över vernadan istället. Sidohusen gjorde huset vackert, men tyvärr för stort.
Vi lät båda leverantörerna lägga en offert. Det var inte helt enkelt att jämföra dem. De lade upp offerten helt olika och man fick lusläsa för att förstå vad som ingick och inte. Många turer, telefonsamtal, visningar och möten blev det.
Jag är helt övertygad om att både Sävsjö och Karlsson kan bygga oss ett vackert och bra hus. Prismässigt låg offerterna till sist mycket nära varandra. Vi valde KarlssonHus. Dels därför att jag nog tycker att de gör snäppet vackrare hus och dels därför att vi där hade kontakt med snickaren direkt. Men valet var svårt.
Igår skrev vi som sagt på! Det känns väldigt skönt att vi är igenom offertfasen och nu kan börja välja, inreda och planera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Deltagare