onsdag 31 augusti 2011

Vår veranda

Eller porch om man så vill.
Vad man än kallar den är det helt ljuvligt att ha någonstans att sitta under tak. Här har vi bott i sommar. Att sitta och läsa tidningen med morgonkaffet, äta lunch i skuggan en varm dag eller middag under tak en sådan där kväll när man inte vet om det plötsligt kommer en skur, det är underbart.
 Kan väl erkänna att det har blivit ett och annat glas vin med goa grannar och vänner på den i sommar också, den duger bra till det med. Så om jag skall ge ett enda tips till blivande hussbyggare, så är det: prioritera verandan. Det är den värd.

Efter allt regnande den sista tiden blev det en sådan där härligt, solig kväll idag. En sådan som är perfekt för veranda-häng. Man får njuta av varenda solig stund man kan suga ut ur sommaren 2011.Vill ni ha verandainspiration kan ni titta in hos Vita verandan, Dreamhouse, Mårtensdrätt, och For the love of a house för att nämna några.

Kram
Jennie

9 kommentarer:

 1. Jag håller med du! Satsa på veranda, jag sitter på vår nu, det är varmt (nåja, men jag sitter i lä) och det är mysigt och vi bor här nästan halva året och allt för att det är ett tak över!
  Kanon. Fast din är mycket vackrare än vår, men det är OK. Fram för the American Pocrch!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. AVUNDSJUK!!!!!!
  (obs: Inte missunnsam! bara avis)

  SvaraRadera
 3. Ja, det skulle jag också vilja ha! Men det går tyvärr inte på vårt hus!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Åh vilken suuuperhärlig veranda, förstår att ni stormtrivs där!!! Jättefina möbler, charmigt!!! Och visst smakar vinet bäst utomhus i glada vänners lag :)))

  Ang. din fråga, ja visst känns det märkligt att även äldsta dottern flyttat nu, försöker vänja mig att vi bara är tre här hemma nu :) Och det är ju både för- och nackdelar när de flyttar ut, mindre tvätt, matlagning och disk men samtidigt blir det mer tomt och tyst, mmmm... Men jag gläds så enormt åt att dottern kom in på den utbildning hon drömt om, det är guld värt!!!

  Stoooooooooooooor kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 5. Oj, oj så fint! Vi kommer inte att ha nån veranda med tak, i första taget i alla fall. Vi tittade på en hel del hus med stora verandor i new england stil, men jag var så rädd att det skulle bli mörkt inomhus med tak över hela framsidan...men er veranda ser ju ut att vara på gaveln? Vad smart! Vi har också vår terrassdörr på gaveln, så vem vet, kanske man i framtiden kunde bygga ett tak över hela (just nu bildar balkongen ett tak över ca halva gaveln, men den är rätt smal).
  Du har verkligen lyckats fånga den rätta känslan som en äkta porch ska ha, underbara möbler och växter!
  Kramis :)

  SvaraRadera
 6. Så fin veranda! Jag tycker det är härligt att sitta under tak med en filt och titta på regnet (mycket av den varan i sommar:))

  Ha det fint,
  Rebecca

  SvaraRadera
 7. Porchen deres er så flott! Jeg ønsker meg sånn på vårt hus også, og en dag blir det nok også :) Vi trenger "bare" tid, penger og tillatelse fra kommunen ;) Ikke står den øverst på listen heller. Mye å ta tak i med eget hus har vi fått erfare..
  Ønsker deg en fin søndag!
  Klem Anne-Gry

  SvaraRadera
 8. Jag säger det igen - jag älskar er utsikt!! Och verandan är också fin;-)

  SvaraRadera
 9. Jag har alltid drömt om en veranda àla
  Amerika! Så det ska det vara....
  Din ser så fin ut! :)
  Mari

  SvaraRadera

Deltagare