torsdag 17 november 2011

Är det inte dags snart?

För ett blogginlägg här kan man tycka, det har ju varit ett tag sedan sist... Men det var inte det jag menade. Jag tänker mer på att vi  är inne i en väldigt mörk månad som bara blir mörkrare och mörkare. Det är dags för ljusen, för maten, för festerna - för julen!

Men än säger almenackan att det inte är riktigt dags. Men man kan väl smygstarta?


För om man tänder alla fyra ljus samtidigt, då är det väl ingen adventsljusstake?


Och om man inte inte tittar riktigt nära...


...så ser man faktiskt inte ens att det står God Jul. Och om man inte kan franska (vilket jag inte gör), så ser man det inte alls.

Sedan en helt annan sak. Jag fick en fråga från Vivi på Soltorp om vår hunddusch. Och jag vet ju att en del av er som läser här har hund. Så jag tänkte bara tipsa om den. Det är inte så komplicerat som det låter. Bara ett varm- och kallvattenutkast precis utanför groventrén. Vi har grus under så det inte blir geggigt eller halkigt, men det går ju bra med annat underlag. Kanon när man både gillar att ha sina lurviga vänner omkring sig och att ha det hyfsat rent inne!Ha det gott!

Jennie

7 kommentarer:

 1. Klart man får börja lite......annars hinner man ju inte få till alla sakerna man vill ha fram.....jättefint blir det!
  Ja jag måste få till det så vi kan ha varmvatten på utsidan, det borde vara enkelt att fixa från vårt kök till den utkastare som vi redan har där.. hm...ha det så bra! Kram Vivi Soltorp

  SvaraRadera
 2. Ja, det var länge sedan man hörde av dig!
  Ljusstaken ser fin, men något eldfarlig ut...
  Fiffigt med vattenkranen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Jamen ljus är ju räddaren i detta mörker, supermysigt! Och snart får man ju faktiskt ta fram lite sånt, bara en vecka kvar.

  SvaraRadera
 4. Nå kan vi jo snart starte på ordentlig. Deilig at 1. søndag i advent er her nå til helgen :) Jeg gleder meg til å begynne å pynte og ordne ordentlig til jul!
  Kjekt med hundedusj. Jeg kjenner det kunne vært kjekt med en liten kattedusj også.. Hvit sofa og sølete kattepoter er ingen god kombinasjon..!
  Ha en finfin kveld!
  Klem Anne-Gry

  SvaraRadera
 5. Jättefin ljusstake!!! Ja nu är det verkligen mörkt ute, börjar redan före 15.00 om dagarna, hu... Men ljusen gör ju jättemycket för stämningen. Jag tänder faktiskt ljus på kontoret på jobbet också :))

  Praktiskt med duschen åt vovven :))

  Stöööörsta kraaaamen aka

  SvaraRadera
 6. Ja en sån dusch är nog guld värd om man
  har djur både ute o inne.
  Vi har tänt ljus hela hösten.... ;)
  Riktigt mysigt!
  Mari

  SvaraRadera
 7. Jo, snart är det dags och då vänder det för som det är nu utan snö kan det kvitta med vinter. Och detta ständiga blåsande och regnande.....
  Hunddusch och grus under är bra, så har vi också, fast vi var överambitiösa när vi byggde och trodde det skulle gå bra att duscha hundarna (vi hade två då) inne i grovköket. Det gick inte så bra, det blev vatten överallt, ute är bättre!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Deltagare