Håller på att förbereda kvällens efterrätt. Jag ääälskar efterrätter. Min man tål inte socker speciellt bra. Det gör det hela lite klurigt. Men så hittade jag det här receptet. Nästan inget socker alls. Och den är faktiskt kanongod även om man hoppar över det helt.
Ingredienser:
- 100 g mörk choklad
- 2 st äggulor
- ev. 0,5 dl starkt kaffe
- ev. 3 msk florsocker
- 2,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera).
Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Rör ev. ner kaffe och florsocker.
Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.
Garnera med färska bär eller frukt eller varför inte hackad mandel, nötter eller chokladströssel.
Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Rör ev. ner kaffe och florsocker.
Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.
Garnera med färska bär eller frukt eller varför inte hackad mandel, nötter eller chokladströssel.
Receptet kommer från recepten.se
Jennie
Mmmm, låter fantastiskt gott!
SvaraRaderaFortsatt Glad Påsk!
Kram, Monica
Är också svag för efterrätter, speciellt om dom inte är för söta, så den här tar jag och provar snart.
SvaraRaderaTrevlig helg,
Agneta kram
Verkar gott!
SvaraRaderaUndrar om den är god med mjölkfri grädde? :)
Mari