lördag 27 mars 2010

Köksritningar från Lidhult

Då har vi fått de första köksritningarna. De är från Lidhult, och det är deras shakerlucka i inbyggd modell som vi fastnat för. Gediget och stilrent på samma gång. Vår säljare Anders på Inredningsgruppen i Mölndal är väldigt kunnig, trevlig och "lagom säljande", vilket ju också är ett plus. Ger råd utifrån sina kunskaper samtidigt som han lyssnar på oss. Jag tycker att han har ritat precis det köket som vi beskrev för honom att vi ville ha. Hade vi haft all plats i världen hade vi förstås kunnat lägga till både en härlig skänk och skåp som går hela vägen ner till arbetsbänken. Men man kan ju tyvärr inte få allt.
Vad vi ska lägga till är hyllor med glasbehållare för mjöl och socker odyl på respektive sida om spisen. Dels därför att jag älskar sådana och dels därför att det ramar in spisen fint.
Köksön ska vara mobil, så att vi vid fest kan flytta undan den och förlänga bordet. Förmodligen i variant "hopp-plint" från gympalektionerna om ni kommer ihåg, där man trampar på en spak för att fälla ner hjulen.
Men innnan vi bestämmer oss har vi Tibrokök och Ballingslöv kvar att få förslag från och jämföra med. Spännande!


På ritningen i den här vinkeln hade han ritat in kryss-spröjs, men det ska vara korsspröjs för att stämma överens med fönstrens spröjs.
Ha en härlig lördag med mycket lördagsmys!

5 kommentarer:

 1. Snyggt! Och smart med flyttbar ö.

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Hej! Så fint och vad smart med köksön! Kommer ni att ha vitt? Ser jättefint ut! Spännande att se vad dom andra kökslev. har att erbjuda! Lycka till! Kram Vivi

  SvaraRadera
 3. Hej igen! Det är bra med klinker om man har hund, bara ett tips, om ni lagar mycket mat och står upp mycket så är det hårt att stå länge på klinker men man kan ju ha tofflor....vi har oxå en stor hund (rottis)och trägolv och det har gått bra, men det är klart i hallen där vi har klinker finns inte ett märke efter hunden. Vi bodde i en lägenhet med billigt laminatgolv i köket och jag kan säga att det är stor skillnad, där blev man trött i fotvristerna efter typ en kvart, nu med äkta trägolv blir jag aldrig trött (jo efter 5-6 timmars matlagning och dukning så) men det beror kanske inte på golvet då. Det är så mycket man ska tänka på. Färgsättningen blir säker ursnyggt! Ja lycka till nu! Kram kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 4. Tack! Ja då skulle jag nog välja klinkers som ni tänkt med den infon! Ja hundarna sliter, vår hund kommunicerar med tassen när hon ska ut och in, hon har tyvärr rivit på vår ytterdörr så det är fult, ska renovera den nu när det blir varmt, vi skulle ha satt upp någon genomskinlig plexiglasskiva där så hade inte dörren blivit förstörd...jaja så är det med dom älskade husdjuren. Vi hörs, fråga om du har någon mer fundering! Vivi soltorp

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag googlade på "köksö", "flyttbar" och "plint" så fick jag fram din blogg. Vilken lättnad att se att fler än jag har tänkt den idén. Nu är jag bara så nyfiken på hur ni löst detta? Fanns det någon köksleverantör som kunde göra en sådan eller ni har själv snickrat ihop en? Vore kul om du ville dela med dig av hur ni gjorde i så fall! :-)

  SvaraRadera

Deltagare