torsdag 27 oktober 2011

En torsdag

Ledig torsdag. Underbart. Att bara kunna gå upp i morgonrocken, hinna med att finnas där för barnen i deras morgonhysteri med glömda läxor och försvunna cykellås. Och lugnet sedan när de andra stressat iväg till skola och jobb. Då brukar det bli en lååång kopp kaffe, antingen med mammalediga (och butiksinnehavande) bästisen eller med morgontidningen och hundarna.



Efter hundpromenad (snart är det lyx att få gå i dagsljus!), tvätthängning och dammsugning blir det lite pluggande. Jag läser Djurs medverkan i vård och socialt arbete, på distans. Hur intressant som helst. Man vet att man valt rätt kurs när man hellre pluggar än dammsuger. Inte för att dammsuga är särskilt kul, utan för att man lätt gör ALLT annat än att plugga när det drar ihop sig till tenta. Men, inte i det här fallet. Kan rekommenderas för alla som är intresserade av arbete med människor OCH djur.

Att få vara hemma när barnen kommer hem från skolan är en lyx det med. Deras första fråga på torsdagarna är: Har du bakat? Ibland gör jag dem lyckliga och ibland besvikna. Som i livet i stort.

Idag ska jag kika in i Sarahs butik Inred i Lerum, för de har fått in så mycket fint. Ger er ett par smakprov:


Nyheter från THG.


Och från Green Gate.


Hoppas du har en härlig torsdag!

Kram
Jennie

12 kommentarer:

  1. Det låter så mysigt alltihop! Skönt att vara ledig en vanlig veckodag! Innan jag gick i pension, var jag ledig på onsdagar och jag minns hur härligt det var...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  2. Sv: Jo, vi har haft två frostnätter för ca 14 dagar sen, men det var bara någon enstaka minusgrad och gjorde ingen större skillnad!
    Än är det mycket löv kvar på träden!
    Ha en fortsatt skön ledig dag!
    Kram igen!

    SvaraRadera
  3. Å vad jag gillar Green Gates grejer. Jag har köpt den där servisen man ser på din bild, fast i blått. Älskar den.
    Kul att du ska prova Ica-kassen, berätta vad du tycker!

    kram

    SvaraRadera
  4. Suuuuperfina green gate!!! Såå fräscht!!! Härligt med en ledig dag i veckan också!! Skulle jag ha behövt idag, har känt mig hängig hela dagen!!
    Och vad kul med en intressant kurs!!!

    Vad roligt att du gillade vårt staket, blev så glad över din kommentar hos mig! Vi har målat vårt med röd slamfärg och det är ju busenkelt att måla om!!! Det blev en enorm skillnad på vår framsida, staket ramar in gården jättefint!!!

    Stöööörsta kraaaaamen från aka

    SvaraRadera
  5. Låter som att du riktigt njuter av lediga dagar, hoppas att denna har varit fin =)

    SvaraRadera
  6. Ah så fina saker.....ja det är spännande med djur vad roligt det låter det du studerar och lyx att vara hemma så, jag har ju oxå den fördelen just nu oftast. Ha en fin helg kram Vivi soltorp

    SvaraRadera
  7. Hej igen, ja det var ju det jag skulle skriva med, om att det är lustigt med saker som man har skänkt, eller olustigt..tänk att er skrotade bil åker runt....ja märklig känsla...kram Vivi

    SvaraRadera
  8. Mysig dag du hade och när man hamnar på en kurs som är så där fängslande då är det kalas!
    Din väninna har mycket fint i sin affär, eller rättare sagt, bara fina saker!
    Jäst, ja, där var jag nog också lite allergisk ända tills jag upptäckte torrjästen, den löser alla allergier mot användandet av jäst, den är mycket mer förlåtande mot det där att det ska vara preciiiis fingerljumt osv, pröva det. Jag använder alltid torrjäst numera!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Jag bara älskar det där lugnet när man är ensam hemma på morgonen.
    Då blir det långfrukost.
    Dom där green gate skålarna skulle inte vara helt fel.. ;)

    Mari

    SvaraRadera
  10. Hjemmedager er deilige :) Dette så ut som en spennende butikk med mange fine ting. Neste gang jeg tilbringer mange dager Gøteborg må jeg nok ta en tur ut dit og titte :)
    Ønsker deg en fin helg!
    Klem Anne-Gry

    SvaraRadera
  11. Visst är det helt underbart att vara hemma på vardagar! Jag har tagit mig en liten höstsemester på hemmaplan:) Onsdag, torsdag, fredag och göra precis vad man vill.

    Ha ett finfint veckoslut,
    Rebecca

    SvaraRadera
  12. Visst är det underbart med lediga dagar ibland. Det är liksom då man kommer i kapp. Väldigt fina saker:)
    Kram Veronica

    SvaraRadera

Deltagare