söndag 23 maj 2010

Husets hjärta

Undra hur stor andel av vår tid i vårt hem som vi spenderar i köket? Att det är mycket, det är ett som är säkert. Just därför har vi valt att lägga lite extra tankekraft, tid och budget på just köket i vårt blivande hus. Och just för att det är ett så viktigt rum så känns valet extra svårt.
Foto: Nicholas Almanakis
Så här ser vårt nuvarande kök ut. Det är från IKEA. Jag har trivts kanonbra med det.
Nu har jag förälskat mig i Frillen från Lidhult. Som ser ut så ungefär så här:
 
Foto: Lidhult
Den luckan vi vill ha är lite striktare än den här, men den är "innanpåliggande" som luckan på bilden. Det är ett helt annat hantverk och givetvis ett helt annat pris. Sedan har vi varit i kontakt med ett snickeri, som kan platsbygga köket åt oss. Priset skulle då bli strax under Lidhult och köken i den prisklassen. De gör dock inte några innanpåliggande luckor, vilket ju var lite grejen för mig. Tar tacksamt emot tips, tankar och råd i frågan!

Ha en skön söndag!

4 kommentarer:

 1. Hej! Jag tycker att om ni är mycket i köket så välj det ni verkligen vill ha, platsbyggt eller Lidhult, vet inte hur det är med garantier mm om någon platsbygger? Men hur som helst så gå på magkänslan och ta det ni vill ha även om det blir lite dyrare, ni kanske kan spara något annat då i huset där ni inte är så ofta. Vi är nästan alltid i köket....det är bästa rummet. Lycka till kram Vivi

  SvaraRadera
 2. Håller med Vivi om att man ska satsa i köket. Och känner man att man inte har råd med vad man vill ha, så är det bättre att köra på tex IKEA och byta ut det när ekonomin har stabiliserat sig. Hellre det än att bli halvnöjd. För övrigt tycker jag att IKEA kan vara väl så snyggt som en del andra kök. Konstigt att inte snickeriet kan göra innanpåliggande luckor, det hade gjort mig lite misstänksam..
  Lycka till, det ska bli kul att se vad ni väljer.
  kram
  Viveka på Humlebacken

  SvaraRadera
 3. Ja det är inte lätt med kök. Det ska uppfylla många kriterier samtidigt som det är det dyraste rummet (och det man tillbringar mest tid i). Innanpåliggande luckor är snyggt, men jag tycker som föregående skribent att det låter lite konstigt med en snickerifirma som platsbygger men inte gör sådana luckor!? Vårt största dilemma är: välja ikea-köket som jag tycker att är snyggast, billigast, men mycket montering och bristfälliga garantier...eller välja husleverantörens förslag som är nästan (men bara nästan) lika snyggt, dyrare, men delvis monterat samt bra garantier. Största bekymret med ikea är alla små vinklar och vrår som man skulle vilja specialbeställa, det går ju inte för sig där :(. Hur som helst tror jag att vi får toppenfina kök båda två i våra nybyggda hus ;) /Annie

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vilket otroligt vackert hus ni ska bygga, detta bygge vill jag abslout följa :)
  Kramar Maria

  SvaraRadera

Deltagare