lördag 1 maj 2010

Välja, välja, välja

Förutom en härlig Valborgsfest med kompisgänget med familjer, så har helgen ägnats åt en lista inför "slutmötet" med Karlsonhus inför byggstarten. Det är många val, men eftersom vi gått och funderat på det här sedan september förra året, så har vi ju kommit på en del saker på vägen... Ibland har det känts som att byggprocessen går långsamt, men jag tror det är bra att den gör det. Det är många saker vi skulle ha "missat" om det hade gått snabbare. Det är lite som en graviditet, man behöver tiden för att låta det smälta in :)

Här är ett urval av de val vi gjort:

Herrgårdslister till nedervåningen, eftersom takhöjden är 2,70 och då tycker vi att det passar bra med en ganska rejäl list. På övervåningen räcker det med Allmogelister.

Herrgårdslist. Bild: Svensson trä.

Herrgårdslist. Bild: Svensson trä.

Golvet i köket och förhallen blir antika terrakottaplattor från Qvesarum byggnadsvård, Tack för tipset Viveka på Humlebacken! Gå in och se de fina bilderna på hennes kök. De finns också på Karlsonhus hemsida.

Bild: Qvesarum Byggnadsvård

Till badrummen och tvättstugan ville vi ha svart klinker. Så hittade jag precis det utseendet jag ville ha på plattan - på K-Rauta för 199 kronor kvadratmetern. Kanonbra!
Etna Preto Svart 33,3x33.3 cm. Bild: K-Rauta

Det var några av alla de val vi gjort. Återkommer med fler för de som är intresserade.

Ha en riktigt skön lördagskväll!

Jennie

6 kommentarer:

 1. Hej! Vad långt ni har kommit med planerandet då ni redan har valt lister osv. Så långt har vi faktist inte alls funderat ännu...och vårt hus börjar byggas om två veckor :)...men eftersom vi ska bygga själva så får detaljerna växa fram under processen (det låter ju fint, men jag tror att det bara leder till en massa stress i slutändan, men de e lite väl sent påtänkt nu ;)). De gråa klinkers ni har valt till tvättstugan skulle passa perfekt även i vår tvättstuga..ganska förmånliga oxå, värt att kolla upp :D. /Annie

  SvaraRadera
 2. Kan garantera att golvplattorna i Humlebackens kök är jättefina - har gått på dem många gånger...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Hej! Så kul, ja det är ju så, många val och till slut hamnar man i någon sorts tillstånd: "äsch vi tar det bara det blir klart liksom" därför är det nog bra att det tar sin tid, man hinner ändra sig på vägen. Men visstär det kul, tänk sen när ni står där i ert nya hus, man tror inte att det är sant när man håller på och planerar och tänker, att om tex ett år är allt klart......men det blir klart! Jag lovar, kram vivi soltorp

  SvaraRadera
 4. Vi säljer den plattan för 159:- på mitt jobb...:-)

  Vi ska mest troligt bygga i lösvirke. Har fått offert från Vittjärvshus på stommen och den var inte helt ointressant men då jag jobbar på ett byggvaruhus så blir det nog billigast med lösvirke ändå. Så det lutar mest åt det! Väntar på offerter från några byggfirmor också så får vi se!

  SvaraRadera
 5. Vi säljer den plattan för 159:-/m2 på mitt jobb...

  Mest troligt blir det lösvirke. Tanken har iaf varit så hela tiden då jag jobbar på ett byggvaruhus och då kan få väldigt bra priser på materialet. Dock har vi fått en offert från Vittjärvshus som inte var helt ointressant på stommen. Men det lutar åt lösvirke helt klart!

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra lister!

  Ha en fin långhelg!

  Rebecca

  SvaraRadera

Deltagare