tisdag 7 september 2010

Tyngre dagar

Att blogga om vårt husbygge ger mycket; inspiration, tips från andra och inte minst blir hela byggprocessen dokumenterad. Hittills har byggprocessen i stort sett bara varit rolig. Men just nu känns det tungt. Hur gör man då? Ja, man borde ju skriva om det, eftersom det är en del av processen och det är ju den som ni som läser här vill följa och det är den som jag vill dokumentera. Att gå in i detalj känns varken relevant eller schysst, det är ju trots allt bara jag som kommer till tals här. Men JAG KÄNNER just nu oro inför bygget och för vår budget och stress för att det är så mycket som ska roddas åt olika håll och kanter, samtidigt som man ändå inte har speciellt mycket kontroll, för den är utlagd på så många olika håll.

Och när jag då går uppför trädgårdsgången på Lillhem och äpplena dinglar från våra knotiga gamla äppleträd och kvällsolen lyser upp vårt fina lilla hus, så undrar jag vad det är vi håller på med...

Kram

Jennie

8 kommentarer:

 1. Så är det för alla i ett visst skede! Man tycker att det inte händer något med bygget, att man har mist kontrollen, att det blir för dyrt...
  Men det lossnar igen!
  Lycka till, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jag hade en väldigt tung period under sommaren, precis under semestern då det kändes som att jag förlorade kontrollen på allt.
  Nu känns allt bättre för mig, men då har maken börjat få samma panikkänslor som jag hade i somras. Tur att vi varvat varandra så att en av oss kan stötta den andre.
  Hoppas allt ordnar sig. Kram //Katarina

  SvaraRadera
 3. Usch då, hoppas att det känns bättre snart igen! Det är kul och det kommer att bli sååå bra!!! *håller tummarna*

  SvaraRadera
 4. Hej! Det blir säkert bra! Oroa dig inte, ni får ju ert drömhem och dom flesta som bygger får igen pengarna den dag dom säljer om det är ett bra hus och en fin tomt! Vårt hus har stigit i värde på 4 år, vi får igen det vi lagt ner och lite till så vi skulle gå plus om vi sålde nu. Köpare finns det vet jag. Klart man inte vill tänka på att sälja när man bygger nytt men det är skönt att veta att om man MÅSTE sälja så går man med vinst i alla fall...jobbigt att inte ha kontroll, håller tummarna att det ska ordna sig, stor kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 5. Hej
  Jag tror du går igenom något helt normalt, jag kände precis som du i perioder, du beskriver det så bra! Men det gick också över, och nu när vi bor här känns allt bara bra (ja, förutom visst småtjaft med byggare och annat som visst aldrig verkar ta slut...). Så håll ut, du ska se att det vänder!!

  SvaraRadera
 6. Det låter sååå bekant. Speciellt detdär med budgeten, det är så mycket man vill, när man nu en gång bygger sitt drömhem, men ekonomin säger något annat... Det jag oftast har ångest över är att vi ganska långt struntade i hur fasaderna (med t.ex. fönsterfördelning) såg ut utifrån. Eftersom vi ritade huset själva var det tillräckligt knepigt att få fönstren bra inifrån och nu kan jag tycka att huset inte har riktigt det utseende jag skulle vilja ha utifrån (+ att vi borde ha valt lite högre takstolar till garaget eftersom vårt hus är så högt och de står med gavlarna åt samma håll)... Men det är bara att gilla läget och som tur bor vi iaf i ett gammalt skruttigt hyresradhus, så vad som helst är bättre än detta :).

  Ert Lillhem har sett så vackert ut på foton som du visat, men jag är alldeles säker på att det nya huset blir ännu vackrare, och ni har ju en sådan fin tomt!

  Kramar/Annie

  SvaraRadera
 7. Ps.Roligt att du ville vara med i min tävling :)

  SvaraRadera
 8. Tänk vilken ångest jag hade när jag flyttade till mitt nuvarande hus, oj oj oj... Hade svårt att sova redan innan jag flyttade från det gamla huset, funderade över hur jag var skapad i huvudet som sålt det hus jag och maken byggt och levt i så många år, suck. Efter flytten till nya huset satt ångesten i fortfarande, planerade att omedelbart köpa tillbaka det gamla huset om det blev till salu igen, fniss - vilket jag hoppades att det skulle bli! Nu har jag bott i mitt nya hus i 5 år och tänker att jag ALDRIG skulle vilja flytta tillbaka till gamla huset. Ibland funderar jag på hur det skulle vara att flytta till något billigare, mindre och mer lättarbetat hus men ALDRIG tillbaka!

  Tack för att du delar med dig av dina tankar mitt i livet!!

  Kraaaaaaaaaamiz aka

  SvaraRadera

Deltagare