torsdag 30 september 2010

Nästa rum - köket

 Så har det blivit dags att redovisa valen för vårt kök. Luckan och planeringen har setts här på bloggen förut. Det kommer från Lidhults kök och det är Inredningsgruppen i Göteborg som har ritat det. Luckan heter Frillen Shaker och är inbyggd på gammaldags vis. Vit björk som platsmålas för en mer levande känsla. Bänkarna blir i mörk ask 40 mm. Kupan heter Fjäråskupan. Vitvarorna blir i rostfritt.Jag gillar glasbehållarna som ramar in spisen. Sådana hade min mormor och morfar i deras kök och förutom att de är vackra och klassiska så är det praktiskt att ha mjöl, socker, salt och annat handy precis vid spisen.

Väggarna i köket ska kläs i träpanel och målas vitt. Blir det för mycket trä tror ni? Vill gärna ha känslan av ett gediget, gammaldags men fräscht kök.
Kakel på väggarna blir Höganäs Biselado vit fasad 10x20.

På golvet ska vi lägga Habitat M7UP 12,5x50 (395 kr/kvm) från Interkakel. Jag kunde inte hitta någon bild, men det är en kakelplatta som ser ut som mörka träplankor, för att matcha våra mörka träbänkar. Jag ska visa bilder när de kommer på plats.

Nu är det snart dags för en shoppingrunda till Ullared! Skräckblandad förtjusning:)

Jennie

7 kommentarer:

 1. HEj
  Det kan aldrig bli för mycket trä, bara om det är furu;-). Är det något jag gillar i nya huset här så är det lukten när man öppnar ytterdörren, det osar trä och det luktar så himla gott. Sen kan jag tycka att alltför mkt vitt kan bli lite ensidigt så jag gillar våra tapeter i köket men det är ju en smaksak. Fint kommer ert kök bli hur som helst, jag önskar vi haft pengar att lägga på sådant riktigt träkök också.
  Ha det!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut att bli jättefint! Mysigt med glasbehållarna vid spisen! Sådana hade vi i mitt föräldrahem också!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Självklart ska ni ha vitmålad träpanel. Det kommer nog att passa jättebra med skåpluckorna! Egentligen skulle jag också vilja ha panel, men eftersom vi kommer att ha Ståt-luckor (det ser ju lite ut som panel på luckorna) så misstänker jag det blir för mycket ränder, så vi satsar på en vit tapet på fria väggytorna i stället. Bilden av kaklen var så liten, men ser jag inte fel så är det avlånga, fyrkantiga kakel som påminner om vita tegelstenar...precis som vi ska ha :). Du har bra smak Jennie :D.
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag tycker det låter toppen bra, nää det blir inte för mycket trä, det såg ju ut förr! Supersnygga köksluckor, vad kul att ni kostar på och lägger ner tid på köket som jag tycker är det viktigaste rummet! Så spännande det är hela ert hus, det ser jättesnyggt ut! kram Vivi

  SvaraRadera
 5. Jag tycker köket blir kanonsnyggt! Vit panel kommer passa köksväggen jättebra tror jag. Ska bli spännande att se golvplattorna och såklart resten av köket också:)
  Veronica

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att ni gillar köket! Nu känner jag mig stärkt i träpanelvalet.
  Klipphöjden3, jag blir så nyfiken på din blogg, men jag får felmeddelande när jag trycker på länken. Om du läser det här får du gärna skriva in din bloggadress, det hade varit kul att titta in hos dig!
  Hälsningar Jennie

  SvaraRadera
 7. Självklart ska du få min adress:
  klipphojden3.blogspot.com

  Konstigt att det inte fungerar med länken. Men men vi får hoopas att det är något tillfälligt.

  SvaraRadera

Deltagare