lördag 23 oktober 2010

Rapport innifrån

Idag har det verkligen öst ner regn här hela dagen. Så då passade det bra att fota lite inomhus. Det är inte speciellt lätt att se hur det kommer att se ut. Men är det en byggblogg så är det.

Först kommer man in i entrén. Som just nu har en provisorisk dörr, för att inte slita på den riktiga under byggnationen. Här ska en dubbeldörr med överljus in.


Här nedan vardagsrummet. Till höger i "verandan" är en altandörr ut till kvällssolen. Till vänster ligger köket. Till höger tvättstuga, gästtoa och rummet med det tjusiga namnet bibliotek. Vilket betyder arbetsrum, två fåtöljer och TV. Ett sådant rum som jag har drömt o. I smyg kallas det "mitt rum".


Biblioteket (=mitt rum)

Nedan köket.Som ju sedan ska se ut så här:


Familjerummet på övervåningen.


Andra sidan av familjerummet har plats för en arbetshörna. 


Vårt sovrum.


Här ska det bli bastu och badrum.


Dotterns rum.


Sonens.


Och så blöta Wilda som undrar när vi kommer ner från den hemska trappan.


Ha en härlig lördagskväll!

Jennie

11 kommentarer:

 1. Åh, vad det är roligt att följa ert bygge. Huset är fantastiskt! Varma hälsningar från Annika

  SvaraRadera
 2. Det ser så stort och fint ut! Jättespännande att se hur det växer fram :). Jag ser att era fönster sitter på utsidan, att ni får ett "inbyggt fönsterbräde". Här är det jätteovanligt att bygga på det sättet, så vi fick säga till skilt när vi beställde fönstren att vi vill ha dem på längre mot utsidan. Är lite nyfiken på om ni också har "specialbeställt" era fönster eller om det är standard i sverige att sätta dem utåt?
  Ha en skön helg!
  Kramis :)

  SvaraRadera
 3. Hej Jennie!

  Svarar både hos mig och dig ang. tunikan... Spetskanten sitter inte fast på tunikan, modellen på bilden har nog en underklänning med spets, tror även den finns att köpa i samma märke dvs. Love Forever, annars finns superfina underklänningar på Indiska. Jag har en underkjol med spets som jag köpt på Lindex, den är svagt laxrosa och passar till det flesta av mina tunikor.

  Kram till dig! //aka

  SvaraRadera
 4. Men vad är det här, ser att min kommentar jag skrivit tidigare inte kommit in ännu?! Får göra om och göra rätt :))

  Vilken häääärlig runda genom ert hus, så kul att få följa allt från starten! Kommer bli så fint med ytterdörren och köket! Självklart ska biblioteket vara ditt, fniss. Låter lyxigt och mysigt att kunna slå sig ner där med en god bok och en rykande kopp thé, eller med ett glas rött kanske :))

  Stor kramiz aka

  SvaraRadera
 5. Det blir bara bättre och bättre, huset! Så härlig utsikt ni får genom fönstren! Ett "bibliotek" har vi också, med ungefär samma innehåll som ditt blivande!
  Ha en fin avslutning på helgen, kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Oj oj oj....det händer allt saker i ditt hus. Det kommer att bli rasande grant!
  Bibliotek bör man ha! Numera har vi det i stora hallen och jag älskar att vara där!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så roligt att se hur allt växer fram. Det är många minnen som kommer tillbaka när jag ser dina bilder:) Ert familjerum på övervåningen är precis som vårt. Det blir så trevlig rymd i rummet och väldigt ljust och mysigt. Hoppas ni kommer gillar ert lika mycket som vi gör men vårt:)
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 8. Det går ju så bra för er! Ni ligger lite före oss men inom nån vecka ska våra fönste vara på plats! Panelen blev försenad så därför har de inte kunnat sätta fönstrena än...:-( Inne håller väggarna på att växa fram iaf! Så hätrligt att se!

  SvaraRadera
 9. Det er så morsomt å følge fremgangen i byggingen deres! Det ser jo ut til å bli kjempefint :) Likte kjøkkentegningen deres.
  Ønsker deg en fin dag!
  Klem Anne-Gry

  SvaraRadera
 10. Det är dåligt med bilder på vårt allrum på min blogg. Ska bättre mig, lovar lite mer "innebilder".
  /Veronica

  SvaraRadera
 11. Jag har börjat arbeta på "kvällsdagis" och sköter skiftesbarn, det är helt perfekt för tillfället. Lagom mycket jobb och det bästa är att jag kan ha med dottern, så mannen kan ändå vara vid bygget på kvällarna!
  Min sy-tid fungerar som avkoppling för tillfället. Dottern sover (tack och lov!) fortfarande ca 1,5 timme dagtid, så några dagar i veckan brukar jag använda den tiden till att sy :).
  Hur går det vid bygget ert? Väntar på nya rapporter :)
  Kram!

  SvaraRadera

Deltagare