söndag 3 oktober 2010

Badrum

Egentligen är ju alla val klara - men jag har funderingar på en ändring när det gäller badrum och gästtoalett. Vi får se vad ni säger.

På väggarna i både badrum och gästtoa blir det  rektangulära, vita plattor. De heter Proyecta vit 20x33 och ser ut som nedan. Finns på Konradssons för bara 219 kr/kvm. Det ska kombineras med vit träpanel på en del av väggarna för ett lite varmare intryck.


Toalettstolarna blir de som ingår i köpet av huset (Ifö sign 7322). Duschväggarna (INS Niagara) är också den standard.


Tvättställskommod var det svåraste att hitta. Det finns många fräcka varianter därute, men inte så många klassiska. Det finns de som kan bygga enligt dina önskemål, men kostar ca 50 000 kr. Och det ryms inte i vår budget. Så till badrummet har vi valt IKEAs Flåren efter att Annie tipsat om det.

Till gästtoan ska vi sätta ett ovanpåliggande tvättställ på vårt gamla pottskåp. Det ser ut ungefär så här idag.


Badkar har jag köpt på blocket, ett nytt tassbadkar för 4000 kr! Hade använts till utställning av badrumsdesignern Sofie Hilmersson som vi köpte det av. Kanonbra.Till gästtoaletten på nedervåningen har vi planerat att ha samma svarta klinkel som i entrén, Cantil Negro 30X60 (499 kr/kvm). Jag hittar ingen bild, men det är svart och har en ganska grov yta. Ser ut som skiffer, men något mer livfullt, inte riktigt lika kolsvart. Vilken är snällt mot oss hundägare, som kan ha lite skit i hörnen då och då (nja, inte skit i den bemärkelsen, men ändå).

Till badrummet har vi valt Marrakech Designs Florens Gryning (995 kr/kvm). Det ser ut så här:


Och det är just det här med golven som jag funderar på. Kanske skulle det vara finare med Marrakechgolvet på den lite mindre gästtoan? Och det svarta, skifferliknande uppe i stora badrummet istället? Hm, vad tycker ni?

Fortsatt trevlig helg!

Jennie

6 kommentarer:

 1. Det låter jättebra tycker jag!
  Vi hade också problem att hitta kommod till badrummet. Visst kunde vi hitta någon men då kostade de väldigt mycket. Vi bestämde oss för att göra en egen. Tre skåp/lådskåp med högglansyta, en lång ekskiva ovanpå och två runda handfat stående på ekskivan. Det är några detaljer, så som handtag osv som saknas men annars är vi jättenöjda.
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 2. Jag gillar nog ert första förslag bäst, med det svarta på gästtoan och Marrakech-mönstret i stora badrummet. De stormönstrade klinker-plattorna blir nästan för mycket på en liten gäst-toilett, tycker jag...men det beror mycket på hur stor gäst-toan är.
  Ha en fin söndagskväll, kram, Monica!

  SvaraRadera
 3. Hihi, jag går emot Monica ovan och önskar Marrakech-plattorna i den lilla toaletten, även om jag förstår hennes tanke... Min fundering är att det lätt kan bli för plottrigt med plattorna i ett större utrymme, medan de kan göra sig urbra i ett mindre, haha. I ett stort badrum kan andra ting tala, handdukar, ljus etc. I ett litet badrum finns inte plats för sådant, där kan istället väggar eller golv stå för intrycket! Hur göra nu, ännu mer förvirrad :))

  Måste säga att ni har urbra smak - kommer bli hur fint som helst - gah...

  Stooor kramiz aka

  SvaraRadera
 4. Era badrum kommer att bli sååå snygga. Vi ska också ha vita kakel på väggarna och i lilla toaletten blir det vit bröstpanel :).
  Angående golven så tycker jag ni ska välja mörkgrått till badrummet och mönstrat till gästtoan... Ska bli spännande att se vad ni bestämmer ni er för och hur resultatet börjar se ut :)!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. ps. kika in här: http://smalltownstyle.blogg.se/

  krami aka

  SvaraRadera
 6. Ang. kommentaren i min blogg: Viveka på Humlebacken är min dotter och bor c:a 3 min promenad från oss!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Deltagare