lördag 11 december 2010

Nu händer det grejor!


Nu går det framåt i rask takt med bygget. Alla innerväggar utom vid entrén är uppe. Det mesta av gipset har kommit upp och även fönsterbänkarna. Karlsonhus har många fina detaljer som standard. En av dem är just fönsterbänkarna ovan. När vi valde husleverantör var det just för sådana här detaljer som vi valde Karlsonhus. När det är finare väder ska jag fota några av de exteriöra detaljerna.

Barnens rum har tagit form.Idag har vi varit iväg till Lidhults kök och valt beslag och knoppar. Beslagen blev de ni ser nedan. De heter Skålhandtag 420 och finns på Beslag Design. Utförande i krom. De ska sitta på underskåp och lådor.
Med knoppar till överskåpen var det svårare.  Vi ville ha några som såg ut som de nedan, fast i krom.


De enda som fanns i krom var de här och de känns lite för nyfunkis för vårt kök. Jakten går vidare.


Vi bytte också köksskiva från en mörkbetsad ask till en nyinkommen ännu mer mörkfärgad ek. Nästan svart. Måste säga att vi har fått ett otroligt trevligt och proffsigt bemötande från kökssäljaren Anders Leijon på Lidhults kök.

Nu ska det njutas lördagskväll med familjen och tittas på Så mycket bättre!

Jennie

9 kommentarer:

 1. Aaah vad avundsjuk jag bli nu! Ni har kommit så otroligt långt med ert bygge! Fönsterbänkarna var ju viktiga för oss också, inga elementhus vi har tittat på bygger med fönsterbänkar, och vår husleverantör hade det inte heller som standard, men eftersom de spirar varje hus på plats så var det inget större problem att justera fönstren dit vi ville ha dem!
  Vårt kök har vi helt lagt på hyllan tills vidare, efter jul tar vi nya tag med den saken. Resten av huset börjar vara färdig planerat nu så det är i alla fall skönt!
  Ha en skön lördagskväll!
  Kram :)

  SvaraRadera
 2. Ps. Sockorna kommer nog att komma på webshopen, men det blir troligtvis först efter jul. Jag hinner ändå inte sticka både åt mig själv och någon beställning före jul, så jag väntar med att lägga upp dem tills jag hinner :)

  SvaraRadera
 3. Hej hej
  Vilka framsteg! Jag håller med om fönsterbänkarna, otroligt viktig detalj.Likaså foder eller lister eller vad det nu heter runt omkring...
  Vi hade också svårt med handtag, var runt i en himla massa affärer utan att hitta exakt rätt...till slut blev det Bauhaus som blev räddningen.
  Ha det!

  SvaraRadera
 4. De fönsterbänkarna känner jag igen:)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Ja jag känner också igen detaljerna....ser dom varje dag och är lika glad över dom fortfarande (bott i vårt hud i 4,5 år) det är det första jag tittar på när jag ser andra nybyggen, från andra husleverantörer, jag tittar direkt på djupet i fönstren, listerna, fönsterbänkar, och alla detaljer och kan lugnt konstatera att karlsonHus har dom vackraste....det var det vi fastnade för när vi skulle bygga, bland annat. Ha en fin 3:dje advent och det är så kul att följa ert husbygge! Kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 6. Härliga fönsterbänkar!

  Adventshälsningar Rebecca

  SvaraRadera
 7. Oj vilka supervackra fönsterbänkar!! Håller med, detaljerna gör verkligen heeela intrycket! Jag skulle gärna bygga ett KarlsonHus. Du har fått tag på jättefina skålhandtag, hoppas du hittar knopparna du letar efter. Ser fram emot fler bilder från ert ljuvliga hem!!

  Många adventskramizar från aka

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Sitter och tittar på era bilder, tänk att ni snart är i mål. Och får flytta in i ert nya hem.
  Det är en otrolig känsla! :)

  Javisst, är det knepigt med all denna stress. När allt finns att köpa :)
  I år får det bli så för oss, kanske infinner sig lusten mer nästa jul!

  Hur har du det? Grejar och fejar du mycket nu inför julen?

  Önskar dig en mysig lucia! Kramar Maria

  SvaraRadera
 9. Godmorgon!

  Är man mitt uppe i bygge och flytt så blir det ju som det blir. Tycker det är strongt gjort att få till en pepparkaksdeg av dig! Det hade jag aldrig haft ork till :)
  Men som sagt det blir jul hur man än gör!

  Hade du en trevlig lucia?
  Kramar Maria

  SvaraRadera

Deltagare