tisdag 14 december 2010

Tvärs över gatan


Sist skrev jag att jag letade efter knoppar i krom till vårt kök. Idag på lunchen gick jag tvärs över gatan till Beslagsspecialisten. Och där fanns de. Se nr 2 ovan. Härligt!

Vårt sovrum har jag grunnat på länge utan att komma någon vart. I helgen var några kompisar över och tittade på huset och då spånade vi om sovrummet tillsammans. Och då släppte det.

Jag har länge velat ha mycket tyg i sovrummet. Jag vill att det ska vara mjukt och ombonat. Jag älskar Pip Collection och letat efter textilier i den stilen. Men deras tyger är lite för tunna. Jag vill ha tungt, maffigt tyg. Och där, tvärs över gatan igen, hittade jag det. På Grönbergs Interiör hittade jag detta. I sammet.


Det vill jag ha, dels som längder som ska hänga vid sidan av fönstret (inte framför, jag vill ju släppa in ljuset, men på natten blir de bra mörkläggning). Bredvid klädkammaren ska vi ha en garderobsvägg. Där vill jag ha en praktisk och snygg inredning (se nedan) och så vill jag ha drapeperier av det här tyget istället för skjutdörrar.


Väggarna får målas i en ganska ljus, men varm kulör som funkar med det här tyget. Vi får se vad det kan bli.

Det är ganska bra att jobba mitt i Göteborg när det är så mycket som ska välja och fixas.

Ha en fortsatt bra vecka!

Jennie

4 kommentarer:

 1. Åh vad spännande det ska bli att se ert sovrum när det är färdigt!! Tyget är jättefint, fint mönstrat och i härliga färger! Och vad kul att du hittade de fina knopparna!!

  Många kramizar aka

  SvaraRadera
 2. Snygga knoppar du hittade, det kommer att bli jättefint. Och sovrummet ser ut att bli en dröm med det tyget. Den affären har alltså tyger också. Jag kikade in lite fort på länken och fann massor av fina inredningsdetaljer, men mest zink och blommor. TYget är vrålsnyggt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Vilka fina knoppar! Och tyget ser jättehärligt ut, det kommer nog att bli hur bra som helst med det tyget och ljusa väggar till!

  Vilken tur du har som har så nära till affärer. Här som vi bor finns det ett väldigt dåligt utbud av affärer och skulle man mot förmodan någon gång få för sig att göra ett besök i någon av dem så har jag förstås dottern med 100 % av tiden, och hon är inte så nöjd med att gå i affärer. Senast hade vi faktiskt med henne på färgplaneringen och då satt hon över en timme och skruvade med en leksaksverktygslåda. Bara det ger vår husleverantör ett stor plus i kanten ;).
  Ha en bra helg!
  Kram :)

  SvaraRadera
 4. Härligt när man råkar springa på precis det man letar efter!

  Ha en fin fjärde advent,
  Rebecca

  SvaraRadera

Deltagare