tisdag 28 december 2010

Uthus

Det känns att flytten börjar närma sig. Den 11 februari är det sagt att huset ska vara klart. Det som så länge varit en dröm håller på att bli verklighet. Här packas flyttlådor i rader och ställs i källaren. Hur mycket saker kan man egentligen samla på sig? Det är så skönt att rensa, ge bort och slänga.

En hel källare, en vind och två uthus har vi idag. Källare valde vi bort, risken är för stor att den bara fylls med skräp. Med vad ska vi göra av allt? Garage har både maken och jag vuxit upp med. Det enda de aldrig inhyste var bilar. Så vi tänkte att om det är ett förråd vi behöver så är det ju bättre att bygga ett sådant. Så det här uthuset blev det.


Delen som är öppen ska få väggar och bli ett cykelförråd. Vis av erfarenhet vet vi att barnen inte ställer in cyklarna om det är för krångligt.


Med de här dörrarna smälter det bra in i den lantliga omgivningen.

Ha en skön dag!

Jennie

11 kommentarer:

 1. Ja men visst, vad fiffigt!! Blir ju jättefint med det uthuset och dörrarna! Såå smart att ha en öppen del till cyklarna, annars lär de inte bli av att gå in med dem - så sant. Men det är inte bara de vuxna som är slappa med sånt, min egen cykel brukar maken gruffa över att behöva ta in, haha.

  Spännnande att det snart är inflytt!!

  Kraaaaaaaaaaaam till dig!!

  /aka

  SvaraRadera
 2. jättebra idé, ja våra cyklar får inte ens plats i garaget...så dom står tyvärr ute....så det är ingen dum idé alls, ja det blir toppenfint. oj oj det är inte lång tid kvar nu...kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 3. Ja, det är precis detsamma här, bilen fick aldrig plats i garaget, så det har vi byggt om till förråd! Men så fiffigt med cykelställ under tak!
  Spännande med flytten, förstår jag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. perfekt tänkt med ickegaraget, så föreslog jag, men fick vika för maken. Och vad tror du att vi har i garaget nu? PRYLAR!!

  SvaraRadera
 5. Nja man kan mer säga att vi fick ett garage, fast vi använder det som ett förråd:) Och så fick vi två badhytter som vi använder som - förråd... Hur många förråd kan man behöva..:?
  :)

  SvaraRadera
 6. Hej vännen! Hoppas ni har haft en härlig jul! Tänk att det är så nära tills ni flyttar :). Uthus och förråd kan man aldrig få för många av. Smart med cykeltaket, man kan ju inte kräva av barnen att de ska ställa in cyklarna när man själv inte orkar köra in bilen ;).
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 7. Så lite platser som möjligt att samla saker på...men inte lever vi som så inte. Jag förstår inte var alla grejer kommer ifrån.
  Er bod blev i alla fall jättefin!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Jag kommer absolut att sätta upp bilder av spisen så fort vi får den monterad. Mannen håller på och spacklar och målar tegelväggen som kommer bakom för tillfället!

  Talko = när folk (släkt och vänner) jobbar åt en utan lön. Våra pappor är flitiga talkoarbetare, men även min mans bröder hjälper till en hel del. När man har talkofolk så hör det till att bjuda på mat (om de är långa dagar) och på fika (=talkobulla) om de är några timmar. Vår frys är ständigt tom för tillfället eftersom det går åt en hel del bullar, men det är det värt. Utan hjälp skulle det ta betydligt längre att bygga huset.

  Kram :)

  SvaraRadera
 9. Men herregud, inflyttning så snart!!! Tiden går himla fort! Vi har inflyttning först i maj... Känns både länge å nära beroende på hus man funderar... Vi kommer ha garage med förrådsdel! Det är vår lösning!

  SvaraRadera
 10. Så smart :) Gleder meg til å følge den siste biten før innflytting og hvordan dere får det i det nye huset, så spennende!
  Godt nytt år!
  Klem Anne-Gry

  SvaraRadera
 11. Halloj!

  Detsamma till er!

  Kul att du gillade min sammanfattning av mitt 2010!
  Nu har vi ett helt nytt blogg år framför oss. Glädje! :D

  Ha en fin kväll! Här blir det film! Kram Mariia

  SvaraRadera

Deltagare