tisdag 28 december 2010

Uthus

Det känns att flytten börjar närma sig. Den 11 februari är det sagt att huset ska vara klart. Det som så länge varit en dröm håller på att bli verklighet. Här packas flyttlådor i rader och ställs i källaren. Hur mycket saker kan man egentligen samla på sig? Det är så skönt att rensa, ge bort och slänga.

En hel källare, en vind och två uthus har vi idag. Källare valde vi bort, risken är för stor att den bara fylls med skräp. Med vad ska vi göra av allt? Garage har både maken och jag vuxit upp med. Det enda de aldrig inhyste var bilar. Så vi tänkte att om det är ett förråd vi behöver så är det ju bättre att bygga ett sådant. Så det här uthuset blev det.


Delen som är öppen ska få väggar och bli ett cykelförråd. Vis av erfarenhet vet vi att barnen inte ställer in cyklarna om det är för krångligt.


Med de här dörrarna smälter det bra in i den lantliga omgivningen.

Ha en skön dag!

Jennie

söndag 26 december 2010

Julrapport

Jo, men en rapport från julen får vi ju lägga in här innan vi går vidare med bygge och hus. Det är ju trots allt julhelg.

Morgonen börjar vi med julstrumpeöppning. Följt av frukost med varm choklad, vispgrädde och marshmallows. Är det jul så är det.


Måste bara lägga in en bild på julklappen jag fick av dottern. Hon vet sin mammas smak:)


En ljuvlig bok där jag kan skriva in mina favoritbakrecept. Hon har köpt den på Inred i Lerum såklart.


En annan bra klapp var den maken fick - av mig.


Nespresso Citiz & Milk. Sååå gott kaffe vi dricker nu. Makens mage klarar inte vanligt kaffe längre, men sådant här går bra. Så då var det ju en given julklapp. Att jag då också får latte to die for är ju bara en bonus.

Dagen fortsatte hos min äldsta syster som bor i ett hus som är som gjort för julfirande. Se bara på den här öppna spisen.


Så ett stort tack tomten, för en fin dag och för alla fina klappar. Och mest av allt för att du skickade dina tre allra sötaste nissar till just oss:

(Han med skägget är min son, de två andra är hans kusiner.)

God fortsättning!

torsdag 23 december 2010

God Jul!

Imorgon... 




Jag vill tacka alla för ett härligt första bloggår! Så många nya bloggvänner jag fått, så mycket idéer, tips och inspiration jag har fått genom er. Jag ser fram emot nästa år.

En riktigt God Jul önskar jag er alla!

måndag 20 december 2010

Svärfarshjärta

Se vad brevbäraren kom med idag:

Bild: Annies Blå

Ett "Svärfarshjärta" från Annies Blå Bloggshop. Helt underbart tycker jag.

Nu har vårt kök kommit! Men det ligger sina förpackningar än och väntar på att golvet ska bli klart. Men efter jul kommer det nog några bilder.

Och så har jag bytt tapet i vardagsrummet... Det blev Sandberg Magnus Lisen istället. Den gör sig inte riktigt på bilden här, men förhoppningsvisgör den det i vardagsrummet och TV-rummet.



Och i biblioteket blev det en rutig, föratt bryta mot den randiga. Boråstapeter New Classic 2519.


Ha det gott!

Jennie

lördag 18 december 2010

Granen står så grön och grann i stugan...

Så har vi till barnens förtjusning fått in granen.




Tänk att nästa år får vi kanske in den utan att möblera om helt först:)

Firade jul med mitt tjejgäng härom kvällen. Vi har alla med oss varsin julklapp. Den här fina kökshandduken fick jag.  



Bara hänget gör ju att man smälter. Det är vännen Ingrid som sytt dem, och de kan beställas här.

Nu ska det laddas för glöggfest!

Ha en riktigt bra kväll!

Jennie


tisdag 14 december 2010

Tvärs över gatan


Sist skrev jag att jag letade efter knoppar i krom till vårt kök. Idag på lunchen gick jag tvärs över gatan till Beslagsspecialisten. Och där fanns de. Se nr 2 ovan. Härligt!

Vårt sovrum har jag grunnat på länge utan att komma någon vart. I helgen var några kompisar över och tittade på huset och då spånade vi om sovrummet tillsammans. Och då släppte det.

Jag har länge velat ha mycket tyg i sovrummet. Jag vill att det ska vara mjukt och ombonat. Jag älskar Pip Collection och letat efter textilier i den stilen. Men deras tyger är lite för tunna. Jag vill ha tungt, maffigt tyg. Och där, tvärs över gatan igen, hittade jag det. På Grönbergs Interiör hittade jag detta. I sammet.


Det vill jag ha, dels som längder som ska hänga vid sidan av fönstret (inte framför, jag vill ju släppa in ljuset, men på natten blir de bra mörkläggning). Bredvid klädkammaren ska vi ha en garderobsvägg. Där vill jag ha en praktisk och snygg inredning (se nedan) och så vill jag ha drapeperier av det här tyget istället för skjutdörrar.


Väggarna får målas i en ganska ljus, men varm kulör som funkar med det här tyget. Vi får se vad det kan bli.

Det är ganska bra att jobba mitt i Göteborg när det är så mycket som ska välja och fixas.

Ha en fortsatt bra vecka!

Jennie

lördag 11 december 2010

Nu händer det grejor!


Nu går det framåt i rask takt med bygget. Alla innerväggar utom vid entrén är uppe. Det mesta av gipset har kommit upp och även fönsterbänkarna. Karlsonhus har många fina detaljer som standard. En av dem är just fönsterbänkarna ovan. När vi valde husleverantör var det just för sådana här detaljer som vi valde Karlsonhus. När det är finare väder ska jag fota några av de exteriöra detaljerna.

Barnens rum har tagit form.



Idag har vi varit iväg till Lidhults kök och valt beslag och knoppar. Beslagen blev de ni ser nedan. De heter Skålhandtag 420 och finns på Beslag Design. Utförande i krom. De ska sitta på underskåp och lådor.
Med knoppar till överskåpen var det svårare.  Vi ville ha några som såg ut som de nedan, fast i krom.


De enda som fanns i krom var de här och de känns lite för nyfunkis för vårt kök. Jakten går vidare.


Vi bytte också köksskiva från en mörkbetsad ask till en nyinkommen ännu mer mörkfärgad ek. Nästan svart. Måste säga att vi har fått ett otroligt trevligt och proffsigt bemötande från kökssäljaren Anders Leijon på Lidhults kök.

Nu ska det njutas lördagskväll med familjen och tittas på Så mycket bättre!

Jennie

söndag 5 december 2010

Världens finaste 24-kalender



Idag hittade jag världens sötaste story om en så kallad 24-kalender i Blogglandia. Jag måste bara dela med mig av den. Den finns på en väldigt fin blogg som heter Heja Abbe. Ni kanske har hört talas om den bloggen, för den har vunnit fina priser. Det är en härlig pappa som bloggar om livet med sin härliga och speciella son. Eftersom jag har en systerson med ett kromosomfel, så gör den här bloggen mig extra varm i hjärtat. Fast just den här storyn handlar om något helt annat:


Vill ni komma till bloggens startsida, klicka under bilden.

Ha en fin andra advent!

Jennie

lördag 4 december 2010

Planering och panel



Japp, nu känns det att decemberväxeln är inne. Det går på i full fart, så tiden framför datorn blir det lite mindre av för min del.

På huset går det framåt. Nu är en hel del mellanväggar och gips uppe. I så fotegenict kanske, men nästa steg blir desto roligare. Då kommer ju tapeter och golv, kök och badrumsinredning. Det ska bli så otroligt kul att få det på plats och inte bara i fantasin.

Foto: Brandéns

Fortfarande finns en hel del små val att göra. Det senaste handlade om den träpanel vi ska ha i kök, entré och en vägg i gästtoaletten. Det blir Brandéns panelskiva som vi vet är snygga på plats efter som goda vänner har dem.

Nedan ser ni vännernas vackra hall.


Nu blir det lite Jul på Liseberg för vår del.

Ta det lugnt i julruschen!

Jennie

Deltagare