lördag 5 juni 2010

Vår och husbygge

Naturen är så ljuvlig nu. Överallt poppar den ena skönheten efter den andra upp. Och det är inte bara växter som poppar upp. Människor kryper fram ur sina vinterhålor i varenda trädgård och uteservering. Man undrar var de hållit hus det senaste halvåret. Och framförallt var deras stora leenden hållit hus:)

När det gäller husbygget så har det varit en liten viloperiod för mig. Det går lite som i vågor där man har intensiva perioder av val och planerande. Så blir man proppmätt på det och får tänka på lite annat ett tag. Sedan kommer lusten tillbaka och man börjar surfa runt efter inspiration på alla era fina bloggar och åker runt i affärer och tittar och klämmer och känner.

Nja, helt viloperiod har det väl inte varit förstås. Just nu är det mycket tekniska aspekter som ska bollas med kommunen, som Martin haft fullt upp med. Där har vi mycket att tacka våra nya grannar för, som har legat ca 6 månader före oss i bygget av sitt hus. De har plöjt många vägar för oss och det är vi tacksamma för. De har precis flyttat in i sitt fina Carl Larsson 2 från Sjödalshus. Bilden är tagen för ett slag sedan, så det är mer färdigt nu. Riktigt fint är det!


Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Hej! Ser fint ut på utsidan! Kul med några som är lite före i bygget, då ser ni vad ni har framför er! Ert hus kommer att bli så fint! Så spännande att få följa bygget tycker jag. Sen går det så fort och man får nypa sig i armen, är det sant? Är det klart? ska vi bo här nu? Man är så lycklig och glad över sitt hus. Vi är verkligen glada över vårt KarlsonHus, vi har haft andra nybyggare på besök som byggt andra husleverantörer och i deras hus har det liksom ekat, det gör det inte här, det var väldigt viktigt för oss när vi vlade husleverantör, att huset ska kännas gediget och tyst som i gamla hus liksom, inte eka från rummet bredvid. Ha en bra helg! kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 2. Vilket trevligt område ni ska flytta till!
  Man riktigt känner nybyggarandan och grannsämjan, som det blir i områden, där alla är nya och ovana!
  Det blir spännande att följa ert bygge!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det mycket att tänka på med det tekniska! Vi drog vårt vatten- och kommunala avlopp innan tomtaffären var uppgjord, måste passa på när grannarna gjorde det, annars skulle vi inte ha fått något kommunalt avlopp! Era grannars hus är riktigt fint, det passar säkert bra ihop med ert Karlson hus :)! Ha en skön helg! /Annie

  SvaraRadera
 4. Det är lite lustigt det där med oss nordbor som kryper fram om våren och riktigt blommar upp! Alla blir glada och vänliga och lite pratsjuka!
  Vilket fint område ni flyttar till!
  Spännande!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Deltagare