torsdag 22 juli 2010

Tillökning

Nu är ju inte detta en zoologisk blogg, men jag kan bara inte låta bli. Den här lille vännen har vi lärt känna i vår trädgården denna sommaren. En uppskattad liten gäst. Vi har hittat vad vi trodde var "honom" genom att hunden har skällt ut honom. Han har kurat ihop sig, men så snart vi  tagit undan hunden har han knatat vidare.

Men så idag fick vi en trevlig överaskning. Han var en hon. och har fått ungar! Tre små söta knyten tultade omkring runt vinbärsbusken. Just då var jag tyvärr för tagen för att hämta kameran, den fick jag fram först när två av dem hade krupit in i busken igen. Men den här lille tuffingen fick jag några bilder på. Sedan hittade vi ytterligare en som hade kilat iväg till andra sidan trädgården. Men när den kom på hur långt borta den var rusade den plötsligt hem igen.

Vi fick riktiga moderskänslor maken och jag och ringde något som hette något i stil med Viltdjursakuten. De sa att de förmodligen var "tonåringar" som började ta sina egna små promenader. Vi kunde ge dem lite vatten och hundmat, vilket vi gjorde. Förmodligen helt onödigt, de klarar sig nog bra utan vår hjälp. Men ändå. Riktigt mysigt är det att få ha dem i sin trädgård!

Och loppisen i Alingsås i tisdags - tja, det var grymt mycket folk och tyvärr inte så mycket som föll oss i smaken. Men det var en vacker miljö, och några små fynd gjorde jag:


Loppisen hölls i uthuset till det här vackra huset.


Med det här fina växthuset.


Det ska ha hänt lite grejor på vår tomt, så imorgon ska jag ta med kameran dit och inspektera.


Ha det gott!
/Jennie

4 kommentarer:

 1. Så underbart söta :)! Vilken tur att de har sina vassa taggar, annars skulle man säkert inte kunna låta bli att ta upp dem för att gosa lite med dem. Hoppas att de stannar hos er länge :).

  SvaraRadera
 2. Vilken tur ni har, att de har valt er trädgård att föda upp sina ungar i! Så får ni se dem på nära håll.
  Och, visst, dom skulle säkert klarat sig utan er hjälp, men det skadade ju inte...tvärtom!
  Hoppas att få se fler bilder av dem, Monica

  SvaraRadera
 3. Vad goa ni är som värnar så om igelkottarna :) De är supersöta verkligen! Ikväll har vi haft begravning här för dotterns ena kanin som dött, trist...

  Vilka fina loppisfynd ni kommit över! Huset är out standing för att inte tala om växthuset, gah... Underbar miljö!

  Kramizar aka

  SvaraRadera
 4. Inte visste jag att du hade en blogg???? Vad skoj och vilka fina bilder på "kottarna". Ja även finfina bilder på naturen, då kanske det kommer lite fina bilder på hunden vad det lider :o) Kan tänka att "hunden" tycker det är intressant. Ska bli skoj att följa erat bygge här :)
  Ha det gott i det härliga vädret.
  Christina och hela det fyrbenta gänget

  SvaraRadera

Deltagare