fredag 24 september 2010

Taklagsfest

Taket är på och det måste givetvis firas med tårta! Tyckte det var lite svårt att veta både när och hur det skulle firas bara. Det blev med en cupcake-tårta inspirerad av Bakfnatt.
Receptet kommer nedan, men först lite bilder av Skogslunden.

Äntligen tak! Det saknas fortfarande på de två utbyggnaderna, men, men, man kan ju inte få allt.

Vårt blivande sovrum.

Sonen och hans kompis har upptäckt kojan i skogen som grannens barn har byggt och vuxit ifrån. Nu kommer nya leksugna aspiranter.

Cupcaketårta
Ingredienser
100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl


Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen. Rör eller vispa försiktigt ner mjölet och därefter smöret, tills smeten är jämn. Häll smeten i en rund, smord form (som man kan bröa om man vill). Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, ca 20 minuter. Om en kladdigare kaka önskas så kortas tiden något. Låt svalna i rumstemperatur och därefter stå kallt tills den skall serveras. Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig minst 4-5 dagar. Kladdkakan går också bra att frysa. Hållbarheten är då 3-6 månader. Receptet kommer härifrån.
Vit chokladfrosting
Ingredienser
200 g vit choklad av god kvalitet
200 g philadelphiaost

Gör såhär
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad.
Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.

(Receptet kommer från boken A pice of cake, Leila Lindholm).

Trevlig helg!

Jennie

10 kommentarer:

  1. Ojojoj vilken smarrig tårta, den ska jag prova! Jag tycker att man ska ta varje tillfälle i akt att fira det som går att fira. Taklagsfest- självklart!
    Huset blir jättefint:)
    Kram Veronica

    SvaraRadera
  2. Jippi vad kul, huset blir superfint, och tårtan ser god ut ska testa receptet! Grattis nu går det undan! kram Vivi

    SvaraRadera
  3. Vilka häftiga bilder, huset ser såå maffigt ut, stort!! Det är verkligen ett jättevackert hus!! Tack för receptet, tårtan ser helsmaskig ut! Ser fram emot fler bilder, så kul att ni är igång!

    Många kramizar aka

    SvaraRadera
  4. Huset ser helt fantastiskt ut. Jag skulle verkligen vilja se det i verkligheten. Kanske hör jag av mig någon dag och frågar efter adressen:). Om vi hade fått, hade vi nog byggt ett sådant hus i stället för Humlebacken, men vi gillar ju såklart vårt hus också.
    ha det bra

    SvaraRadera
  5. Vilket hus och vad det tar sig bra ut i headern.
    Nu är det allt spännande, när tror ni att ni kan börja bo där? Ja, jag vet att det är mycket kvar att göra, men i alla fall, så spännande och som sagt ett urvackert hus!
    God kaka!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Oj, oj vad ni har kommit långt med huset! Jättekul att få se alla bilder. Fastän jag blir lite avundsjuk på hur snabbt ni "kör om oss" med husbygget så tar jag tacksamt emot alla tips från din "val-lista", sådant har vi ju inte hunnit fundera över så mycket än. Jag vet ungefär vilka färger och stilar vi ska ha, men inte exakt vilka tapeter och golv, så fortsätt att visa dina val!

    Jag tackar också för receptet, det ska testas nån gång :).

    Kram/Annie

    SvaraRadera
  7. Oj, vad det går undan! Men jag minns hur fort det gick, när Humlebacken byggdes. Det ser ut att bli jättefint!
    Och vilken underbar miljö för barnen att växa upp i, med skog och en färdig koja...
    Kul att se!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  8. Hej Jennie!
    Grattis till taklagsfesten och ett vackert hus som växer fram! Vi gillar din blogg och har därför lagt upp en länk på vår hemsida, inklusive bildlån. Hoppas det är ok för dig!

    Hälsning
    Christina på KarlsonHus

    SvaraRadera
  9. Det är helt ok fö mig, Christina, jätteroligt!

    Hälsningar
    Jennie

    SvaraRadera
  10. Oj, vad det har hänt saker sedan jag var härinne senast! Huset ser ju helt underbart ut, omgivningen likaså!! Roligt att du hittat inspiration till baket och att du har komponerat ihop en egen tårta av det! Jättefin blev den! För övrigt är namnet cupcaketårta supergulligt =) Tack för länkningen!

    SvaraRadera

Deltagare