måndag 10 januari 2011

Fler Karlsonhus detaljer

I det här inlägget beskrev jag att en av de viktigaste anledningarna till att vi valde just Karlsonhus som leverantör, är detaljerna. De där speciella små detaljerna som gör så mycket för helheten.

Den främsta av dem var fönsterninfattningarna. Hos den första leverantören som var aktuell, Sjödalshus, var det inte ens möjligt att ändra något exteriört. De gör ett av de finaste hus jag vet, Carl Larsson 2. Men det byggde grannen, så det gick ju inte. Hos Sävsjö Trähus, som också gör grymt fina hus, var det möjligt att ändra, men ett tillval, inte standard. Hos Karlsonhus ser fönstren ut så här exteriört. Som standard.
En annan detalj, som jag inte tänkte på i förhand alls om jag ska vara ärlig, är den här "kjolen" runt nederdelen av huset. Standard.


Dörr med överljus. Standard. Fast jag tycker nog i och för sig att det behövs två spröjs till på den här för att matcha övriga spröjs. Men det är ju lätt fixat. 


På torsdag ska jag hinna bort i dagsljus och ta lite nya bilder.

Ha det gott!

Jennie

9 kommentarer:

 1. Hej, ja visst är det fint? Det var samma här och sen får man inte glömma, att det inte ekar i husen, det var viktigt för mig när jag letade runt....och känner du hur det doftar trä om huset? Det är så mmmmm.kram kram från Vivi soltorp

  SvaraRadera
 2. Underbart vackra detaljer!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Sååå vackert! Åh vad fint hus! Älskar detaljer, det gör verkligen skillnaden!! Jag försöker lägga till mycket detaljer till vårt hus eftersom förra ägarna inte var särskilt intresserade av huset. Blir sådan skillnad!


  Mååånga kramizar till dig från mig

  /aka

  SvaraRadera
 4. Super fina fönster infattninger och du har helt rätt i att det är detaljerna som gör det lilla extra på huset. Vi tänkte också bygga med Karlsonhus (Uttringe)just av den anledningen.
  Nu blev det Allmogehus där vi valt till de detaljer vi ville ha istället. Jag måste bara få kommentera på ett äldre inlägg om ert kök.
  Verkligen fantastiskt! Ett riktigt drömkök...Ett sådant vill jag också ha :-) ....grattis till ert jätte fina hus och lycka till med slutspurten...

  Magnus

  SvaraRadera
 5. Underbara detaljer! Karlson hus har många fina hus. Ha en fin dag! Kramar Maria

  SvaraRadera
 6. ja, det är mycket fint hantverk i Karlson-hus!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Hej Jennie o Martin

  Vilken jättefin blogg ni har,snyggt jobbat vi ses snart!! Go fortsättning
  Mvh Johnny Ivarsson KarlsonHus/EffektBygg AB.

  SvaraRadera
 8. Vilka fina detaljer! Fönster ovanför dörren skulle jag också gärna ha haft. Enda nackdelen var att jag kom på det först efter att huset spirats och skivats (det skulle ha varit möjligt att ändra det, men det skulle ha blivit mycket extra jobb och dyrare förstås). I stället så har jag en idé om en dörr med överljus till badrummet på vinden (som annars inte har något fönster). Så nu säker jag efter ett passande fönster (jag försöker hitta ett gammalt eftersom det inte behöver hålla värme).
  "Kjolen" nertill har vi också på vårt hus. Vi fick välja om vi ville ha den eller inte, men jag tycker det är mycket snyggare med den, det ser lite halvfärdigt ut utan...
  Kram/Annie :)

  SvaraRadera
 9. Underbara detaljer på ett mycket fint hus:)
  Kram Veronica

  SvaraRadera

Deltagare