fredag 18 februari 2011

Äntligen!

Igår täcktes undervåningen av. Åh, vad härligt att äntligen få se det som man planerat och sett i sitt huvud så många hundra gånger. Här nedan vardagsrummet. Kortet är taget från hallen och innanför öppningen ligger köket. Linslusen håller sig framme.

 Öppna spisen. "Vilken pjäs", som kompisen sa. Luckorna ska som sagt vara i krom, inte mässing. Köket till vänster, hall med trappa upp till höger. Även hallen har samma mörka golv (Kähr Ek Lava), men här är det ännu täckt.

 Vardagsrummet, sett från köket.

 Köksgolvet. Jag är så glad att vi bytte i sista sekund. Jag älskar de antika terrakottaplattorna från Qvesarums byggnadsvård. Nu när det är behandlat är det alldeles blankt och härligt att gå på.

En glimt av köket som jag själv ännu inte sett avtäckt. Men imorgon... 

Badrummet däruppe. 

Det som förhoppningsvis ska bli min "walk-in-closet". 

Däruppe har vi ställt alla flyttkartonger, så i TV-rummet ser det ut så här.

Lite nostalgiskt är det allt att detta är sista kvällen på Lillhem. Ett hem vi byggt upp i 15 år plockar vi nu ner. Jag har många fina minnen här. Men dem har jag ju kvar. Och tänk, imorgon får vi somna i vårt alldeles nya hus som vi utformat själva efter just vår familjs behov och önskemål. Helt fantastiskt!!!

PS. Jag köpte till 20 GB lagringsutrymme och det fungerade finfint. DS.

Ha en riktigt härlig helg!

Jennie

12 kommentarer:

 1. Det blir så fint hos er! Jag är väldigt nyfiken på ert kök:)

  Visst är det ett stort steg att flytta in i det som varit ens dröm och tankeverksamhet under så lång tid och då även lämna det hem man är bekant med.

  ja, Risken är stor att jag och barnen somnar undefär samtidigt ikväll:)Kanske kan vara bra inför morgondagen.
  Trevlig helg!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 2. Härligt att få täcka av mästerverket. Vilka vackra golv!

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Åh, vad det ser fint ut alltihop! Köksgolvet känner jag igen från Humlebacken - det är jättefint!
  Lycka till i morgon!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Tackar för inlägget, badrumsmöblerna kommer från IKEA...en räddare när pengarna rullar lite fort och i stora portioner, bra pris och snyggt var det också, hade tittat på Svedbergs Svea!

  Men du vad fint ni får det, gillar allt hos dig era fina golvlister är jag riktigt förtjust i, för att inte tala om er fantastiska spis, vi har inte satt in någon ännu men den kommer till hösten.

  Att lämna ett hem man har haft under en lång tid är tufft det finns mycket känslor och många minnen, även goa grannar tappar man. Men det andra väger över nytt hus och nya utmaningar.
  Lycka till
  Kramen Ulrika

  SvaraRadera
 5. Ååå vad härligt!!!! Det blir verkligen jättefint! Jag är så glad att du är nöjd med kökdsgolvet, tänk, annars hade jag tyckt att det var mitt fel, lite i alla fall...
  Kram på er, och hoppas nu att flytten går smidig och glöm inte att räkna fönsterrutorna i sovrummet innan du somnar där första kvällen... om man gör det lir man lycklig i huset!

  SvaraRadera
 6. Hej, åh så fint det är, allt, alla golven, så spännande att få se hela köket....åh jag blir som ett barn i en godisbutik, jag minns känslan när vi flyttade in här på Soltorp efter allt planerande mm, och sen äntligen! Lycka till nu med allt kram Vivi soltorp och grattis till ett vackert hus!

  SvaraRadera
 7. Hej hej
  Vad tjusigt det blir! Men det visste jag ju redan;-). Visst är det lite overkligt att äntligen få flytta in i det man planerat så länge...
  Tack för tips, ska kolla in på Qvesarum.
  Ha det!

  SvaraRadera
 8. Jag döööööööööööööör......

  Gah... Say no more! Jag måste flytta bums!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 9. Sååå läckert!! Vilket hem ni får!
  Jag bara älskar den öppna spisen..

  Ha en fin söndag i kylan! Kramar Maria

  SvaraRadera
 10. Det blir verkligen super snyggt! Allting!
  Er öppna spis blir en het kandidat till vårt hus också om det är ok för er :-), fin pjäs...
  Hoppas det gick bra att sova i det nya hemmet. Det måste verkligen ha varit en dag ni väntat och längtat till i vad jag kan tänkas känts som evigheter...Ha det så gott! /Magnus

  SvaraRadera
 11. Oj, vilket vackert hem ni kommer att få, det syns redan nu hur fint det blir!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Vad fint! Ska bli spännande att se mer bilder när ni fått täckt av lite mer.

  SvaraRadera

Deltagare