onsdag 9 februari 2011

Slutspurt

Tre djupa andetag senare...
Så här ligger det till. Vi ligger precis utanför det kommunala va-systemet, så det är egen brunn som gäller. Grannarna har bra vatten. Men det beror tydligen precis på vilken åder man hamnar i. Eller som firman sa: "Vi garanterar aldrig kvaliteten på vattnet". Vissa saker är det kanske nästan bra att man inte vet innan man bygger, för då hade man väl aldrig vågat... Men precis som Mårtensdrätt skriver, det man gör är tydligen att man skickar in det på analys. Då ser de vad som finns i vattnet och utefter det resultatet görs ett filter som renar vattnet. Filtret kostar ca 20.000 kronor.

Visst, det är mycket pengar, som kunde lagts på en massa andra saker. Men när allt kommer omkring så finns det ju få saker som är så viktigt som rent vatten. Och med filter vet vi ju att det är ett bra vatten. Man får se det så. Sedan är det ju synd att analysen tar ca 2 veckor, för det betyder ju att det dröjer ett tag innan vi har bra vatten.

Det har blivit lite dåligt med bilder från bygget, jag vet Annie:) Trots att mycket är klart så är det ju täckt och skyddat, så är lite svårt med bilder. Men här kommer bildbevis på tapeten som vi har i familjerummet på övervåningen, i trappan, hallen och i vardagsrummet där nere.
Det är Sandbergs Magnus.


Golvet i familjerummet är Baseco Classic White. Jag skrev tidigare att det skulle behandlas, men det är fel. Det är redan behandlat, med lut och vitpigmenterad olja.


I vardagsrummet har vi Kährs Ek Lava som är mörk, mörk brunt.

Jag lovar, jag ska ta mer bilder!

Jennie

5 kommentarer:

 1. Rent vatten är ju något man måste ha....hoppas det löser sig på ett snabbt och bra sätt och inte alltför dyrt:)
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 2. Åh jättefin tapet!
  Ja det är nästan tur man itne vet vad man ger sig in i när man börjar bygga....faktiskt.
  Ser också fram emot fler bilder - jag vill se kök!
  Ha det!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken tur att allt redde upp sig med vattnet, pust!! Håller med, det är svårt att finna något som skulle vara viktigare än att ha rent vatten!

  Tapeten ni valt är en riktig höjdare, jag gillar den skarpt och golven likaså! Bra val tycker jag! Håller med Annie, meeeeeeeer bilder tack, hihi.

  Kraaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att det gick att lösa! Vatten är ju så viktigt.
  Er tapet är verkligen jättesnygg! Blir kanon till golven. Ser verkligen fram mot nya bilder. Lycka till nu.
  Anna

  SvaraRadera
 5. Ja, 20.000, kanske inte är så mycket, när man bygger och rent vatten är ju en absolut nödvändighet! Tur att det löste sig så pass kvickt i alla fall!
  Nu väntar vi med spänning på fler "färgigt-bilder"!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Deltagare