torsdag 12 maj 2011

Mattor

Mattor - det gör ett hem varmt och ombonat tycker jag. Men det är svårt det t. De ska så klart vara snygga och passa in med övrig inredning. Men de ska också funka i ett hem fullt av tex barn och hundar. Vilket ställer lite andra krav... Den här mattan Tårnby från IKEA är en stor favorit. Den smälter in utan att ta för mycket uppmärksamhet och den tål ALLT. Det enda bekymret är att den inte har gummi på baksidan, så allt smuts rinner rakt igenom. Bra för ytan, men lite slitigt på golvet under. Men här här på stenplattorna funkar det bra. Jag har klippt i den så att den formar sig efter entrén. Fick tipset i ett visningshus vi var i innan bygget. Den samalar upp MYCKET smuts som annars skulle kommit in i huset.
Jag har tidigare tänkt att persiska mattor inte är något för mig. Tills jag fick min mormors härom veckan. Den fick flytta in i arbetsrummet och fann sig tillrätta direkt.
Igår var det dags för svärmor och svärfar att flytta ut sin lägenhet och då blev den här röda bjässen över. Inte heller gabbeh trodde jag var något för mig, men även där hade jag fel. Den gjorde TV-rummet väldigt mycket mysigare.
Även soffbordet har vi fått. När goa vännerna köpte nytt blev det här över. Precis något sådant hade jag letat efter!
Så nu är den stora knäckfrågan: vad ska vi ha för matta här?
Har du några tips?

Kram Jennie

5 kommentarer:

 1. Lustigt, det där med "äkta mattor"! Förr tyckte jag inte heller om dom, men nu älskar jag dom! Dom ger verkligen ett varmt och ombonat intryck! Era är jättesnygga och passar såå bra, där de ligger. Men är det en helt enfärgad gabbeh-matta? Lite svårt att se på bilden...Och soffbordet är ju jättesnyggt och dessutom praktiskt med hyllor under till tv-program, fjärrkontroller och sånt!
  Svårt att ge tips om vad ni ska ha mellan sofforna! Ni kan ju ha vilken färg som helst till de ljusa möblerna. Välj en, som är mjuk att ha fötterna på...
  Lycka till!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 2. Tepper gjør virkelig et rom synes jeg. Mange flotte tepper dere har :) Hva med et sisalteppe? Vi har et selv og er veldig fornøyd. Fargen kunne passe godt med den lyse salongen og bordet :)
  Ha en finfin kveld!
  Klem Anne-Gry

  SvaraRadera
 3. Ja visst blir det mysigare med mattor. Det har/är populärt att inte ha matta här i Sverige, men jag gillar det på vissa strategiska platser. :)
  Vilken tur du haft som fått såna fina mattor. Fina.

  Mari

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Kanonfint, vad snyggt och smart det där med mattan från Ikea att skära ut så den passar vid entrén dörren, Vi har många persiska mattor här hemma men något som är snyggt är att gå till en mattaffär med heltäckningsmattor, det finns en uppsjö med olika färger och olika kvalitéer och måttbeställa och få den kantad, det är ngt som vi kan tänka oss i vårt vardagsrum, vi väntar bara på våra möbler som kommer i oktober;)
  Fin rosen buske ska kopiera både den, lille Fredrik ska också få komma hit samt att jag ska kopiera din matta till groven.
  Stora kramen
  Ulrika

  SvaraRadera

Deltagare