söndag 1 maj 2011

Trädgårdsdax!

 Nu har det kommit grus och jord i stora lass till Skogslunden!
I tisdags var trädgårdsplanerare Therése från Bygården här och gav en massa bra tips för vår blivande trädgård. Här mellan skogskanten och den blivande frukostaltanen (just nu tillfälligt inhägnad för Wildas skull) blir det köksträdgård. Det blir pallkragar med lite gott i och sedan vinbärsbuskar och krusbärsbuskar. Runt om en liten häck som döljer en kompost.
 I skogsdungen bakom huset har det dränerats. Det var här sonen körde sin radiostyrda båt. Nu håller det snabbt på att torka upp.
 Uthuset till vänster om huset ligger ju bra, sett från den här vinkeln.
 Men när man kör upp på uppfarten ligger den precis i vägen för huset och skymmer verandan.
 Så den ska flyttas till grusplanen uppe vid entrén. Längs till vänster på bilden ovan. 
På bilden ovan syns min skiss efter Theréses och min genomgång av trädgården. I högra översta hörnet är uppfarten. I vänstra, ndersta hörnet är först köksträdgården och sedan tar ett ojämnt buskage mot grannen vid. Innanför det barnens fotbollsplan. Framför verandan uppåt högra hörnet blir en stenlagd plats med inblandning av en hel del grönt.

Så nu har vi att göra!

Ha det gott vänner!

Jennie

12 kommentarer:

 1. Det ska bli spännande och se det växa fram och se hur det slutligen blir. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar...vad härligt att vara i skedet att planera sin tomt nu när vår och sommar är i ankommande. Vi funderar också på att ta lite hjälp med planerandet när vi kommer dit. Ser smakfullt ut, nästan som ett eget litet rum bakom huset bland alla tillkommande växter :-)

  Ha det så gott,
  Magnus

  SvaraRadera
 3. Skönt att man aldrig behöver vara sysslolös:) Ska bli spännande att följa dina trädgårdsprojekt!

  Ha det fint,
  Rebecca

  SvaraRadera
 4. Oj det händer saker hos dig :)) Så kul att se Skogslunden växa fram allt eftersom :) Du bor såååå jättevackert!! Helt underbart!!

  Och självklart Jennie så kör vi vidare med nästa veckas löpningsschema :))) Jag ska lägga in schemat på min blogg ikväll! Är så glad att du kör med mig :)))

  kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 5. Åh så roligt, att se skiss över trädgården, det är så härligt att få struktur på det hela och sen när man ska börja planeta mm blir det lättare! Det ser jättefint ut! Lycka till! Tips från mig är att få ner sådana växter som tar lång tid först, tex om man ska ha häck någonstans och vet det med 100 % så ner med det bara för det tar lite tid innan det kommer upp! Ska bli så spännande att se hur det växer fram! Kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 6. Det där låter spännande, bra att få lite hjälp med strukturen och att flytta det lilla huset blir nog jättebra! Ni har en så vacker tomt för att inte tala om huset!
  Agnetakram

  SvaraRadera
 7. Jamen sedär! Grus och jord, det är det vi vill ha hit nu också! Vi börjar också med gräs mest i år, ev lite blommor utmed några stenpartier, sen får nog resten funderas på. Vi är inga trädgårdsentusiaster...men ett körsbärsträd vill jag ha!
  SKa bli kul att se hur ni får det. Ska ni så eller rulla ut färdig?

  SvaraRadera
 8. Nu försöker jag kommentera här för tredje gången, så om det blir tre kommentarer, så vet du varför...
  Så klokt av er att ta hjälp av proffs för planeringen av trädgården! Det kommer att löna sig, när man slipper göra om!
  Det blir mycket jobb, men ack så roligt!
  Jag gläder mig åt att få se hur det blir!
  Majkram, Monica

  SvaraRadera
 9. Det är så otroligt bra att få hjälp med stommen i trädgården. Gick en trädgårdsdesignkurs för några år sedan och den kursen har jag haft stor hjälp av...

  SvaraRadera
 10. Ja nu får ni nåt att göra. ;)
  Men oj vad kul! Är lite avis.. jag ska i för sig själv anlägga vår plätt från grunden.. men det är just det.. en plätt..
  Men jag är glad för det lilla jag har. Allt är bättre än balkong tycker jag. :)
  Mari

  SvaraRadera
 11. Åh vad spännande! Enligt skissen ser det ju jättebra ut. Tur att du nämnde komposten, den hade jag helt glömt att planera in på vår skiss. Måste se var den skulle passa bäst (och störa minst luktmässigt) ;).
  Kramis!

  SvaraRadera
 12. Så spennende! Gleder meg til å følge utviklingen. Vi fikk jo ferdig hage med huset siden huset har stått her i mange år, men jeg har mange planer og drømmer for den. Jeg må bare ta tiden til hjelp..
  Ha en finfin kveld!
  Klem Anne-Gry

  SvaraRadera

Deltagare