tisdag 14 juni 2011

Sommarlov!

 Jag jobbar visserligen några veckor till, men barnens lov började idag. Det är något magiskt med skolavslutningar. Tårarna börjar rinna på mig innan jag ens hunnit ur bilen... Och när de sedan klämmer i med "Den blomstertid", det ska vi bara inte tala om. Sedan förbyttes tårarna i skratt när rektorn skulle säga Knappekullaskolan, men trasslade in sig i ordet och råkade säga ett mindre fint ord istället.


Den här vackra buketten fick jag av bästaste väninnan. Det borde varit jag som givit henne blommor, eftersom jag fått låna hennes underbara lilla 7-månaders skatt. Ljuvligare finns inte. Hade glömt hur det är att vakna med en liten utsövd, sovvarm människa som slår upp sina stora blå och direkt börjar le och jollra. Helt fantastiskt.


Mindre roligt är att vi fick skjuta upp hämtningen Disa-valpen. Vi skulle ha hämtat henne idag direkt efter skolavslutningen. Men ett kullsyskon hade blivit dålig, så vi får vänta och se så att inte de andra också insjuknar. De säger ju att den som väntar på något gott blablabla. Lite svårt att förklara för en 10- och en 13-åring bara. Men, men, några dagar går fort!

Ha det gott!

Jennie

6 kommentarer:

 1. Det ÄR verkligen ett namn på skolan så att det är bäddat för att säga fel. Jag tänker, Pang i bygget, John Cleese och Don't mention the War.....
  Ooh, lilla Disa valpen, man väntar ju ihjäl sig och sen när dom varit hemma ett par dagar tänker man att man gott hade kunnat vänta några dagar till.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Hej
  Här har vi också haft avslutning idag, äldsta slutar femman och byter skola så det kändes lite vemodigt att hon ska lämna tryggheten...Jo, vi klippte gräset i helgen, det var rejält långt på sina ställen och nu på bara några dagar ser det ut att ha växt massor igen. De säger ju att det sätter sig bättre när man väl börjar klippa....har sått i lite nya frön på ett par ställen där de kala fläckarna var lite väl stora så jag hoppas det tar sig.
  Ha det!

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra, att det är mer än jag, som är så lättrörd! Min äldsta dotter är likadan, och när hennes dotter tog studenten i fredags, vågade vi knappt titta på varandra, båda grät...
  Hoppas att er lilla valp slipper bli sjuk och snart får komma hem till er!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det väl mysigt med skolavslutningar. :)
  Tråkigt med valpen. Hoppas allt går bra.
  Mari

  SvaraRadera
 5. Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge, det är mitt motto, haha. Men oj så kul det blir för er alla med den lilla godbiten väl kommer!

  Förstår känslan över skolavslutningen! Skrattade högt här på kontoret när jag läste om rektorns fadäs, haha. Vilken höjdare!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 6. Hej igen
  Gräset var väl 8-10 cm där det var som längst. Och som sagt, på sina ställen oerhört tjocka och tätt, andra helt glest...Jag har faktiskt klippt det idag igen, på fyra dagar har det växt flera centimeter....ska det hålla på så här kommer jag klippa ihjäl mig;-)

  SvaraRadera

Deltagare