lördag 29 januari 2011

Barnrum = barnens rum

Den som väntar sig en massa inspirerande bilder från vackra barnrum i detta inlägg kommer tyvärr att bli besvikna. För det handlar mer om mina dubbla känslor inför inredandet av Skogslundens barnrum.

Jag hade sett fram emot att få inreda dotterns rum i härligt blommigt, skira spetsgardiner och vackra vita möbler. Eller sonens i mörkt trä och marint Lexingtonrutigt. Den som tycker att det där låter lite väl könsstereotypt kan vara helt lugn. För tji fick jag.



Ovan sonens rum.


Och dotterns. 

Båda har varsin liten klädkammare med mjuk, lurvig (här mest bösig) heltäckningsmatta.

Med en skvätt nostalgi kan jag bara konstatera att jag har inrett mitt sista barnrum.  Men innerst inne är jag mest stolt över mina egensinniga barn som vet vad de vill, har en åsikt och vågar stå för den. Heja er!

Ha en kanonbra helg!

torsdag 27 januari 2011

Kök och lister

Kvaliteten på bilderna idag är lägre än lägst, det var dels solnedgång utanför fönstren PLUS att jag hade helt fel inställning... Ja, ja, men lite uppdatering får vi ju köra ändå.

Nu är golvet i köket klart (men övertäckt), så nu växer köket fram. Bänkskivan var på plats idag. Där den slutar ska diskbänken ta vid.

Panelen i köket börjar bli vit.


Avslutar med en bild på de rejäla listerna. Vi valde det här stuket eftersom det är 2,70 högt i tak och vi tyckte att allmogelisterna skulle se lite pluttiga ut då. De här består av en skiva med en allmogelist nederst och en tunnare list över.

Jennie

fredag 21 januari 2011

Eloge

Bygget går framåt. Men jag har inte kunnat vara där och titta idag, för nu, efter influensa och lunginflammation, har jag fått halsfluss. Tänk vad jag har hunnit med detta året och det är ändå bara den 21 januari... Jaja, det finns värre saker här i världen.

Statusen i huset är att plattor sätts, lister kommer upp och det målas och målas. Jag bara måste ge en STOR ELOGE
till våra fantastiskt duktiga, trevliga, kompetenta och serviceminded hantverkare. Stort TACK till Tommy Byggare, Målerbolaget och alla andra som arbetar på Skogslunden!


Här ser man in i barnens rum från famljerummet på övervåningen. Fler bilder kommer så klart!

Trevlig helg!

söndag 16 januari 2011

Golv

Rapport från huset. Köksgolvet från Qvesarum ligger på plats och väntar bara på att fogas.




På övervåningen ligger furugolvet som ska vitpigmenteras. Klart på i stort sett hela övervåningen.


Ha en fin vecka!

Jennie

lördag 15 januari 2011

KarlsonHustävling på Humlebacken

Du missar väl inte Humlebackens tävling? 

Där ska man man välja sitt eget drömhus från KarlsonHus tävlingssida.

Det är det svåraste. Att välja. Det finns så många fantastiskt vackra hus. Fast jag har ju faktiskt redan gjort ett val. Även om Skogslunden är ett hus som anpassats efter vår tomts och vår familjs förutsättningar.

Här är det hus jag föll för:


Motiveringen:

Vi letade efter ett New Englandhus som kunde smälta in i den svenska kulturbygden. I Newport hittade vi det. Amerikansk östkust möter svensk tradition i ett mycket lyckat äktenskap. Huset har New Englandstilens fräschör i perfekt balans med svensk byggtraditions gedigna detaljer. Det är tidlöst. Newport är inte bara ett hus. Det är ett hem.

Vilket hus skulle du bygga? Var med i tävlingen du med. Alla regler finns här. De här fina priserna kan du vinna:


Jennie

fredag 14 januari 2011

Insidan av Skogslunden växer fram

Det är så kul nu att se hur huset tar form mer och mer varje dag man är där. Och hantverkarna gör ett kanonjobb. Stämmer av med oss och är lyhörda för våra önskemål, men vågar också ge sina råd och rekommendationer. Fantastiska är de.

Som jag har längtat efter köket! Så här långt hade det kommit igår.


Panelen i köket är på plats. Snart ska den bli vit.



I barnens rum återstår bara väggfärgen och dotterns fondtapet. 


Ha en riktigt skön helg!

måndag 10 januari 2011

Fler Karlsonhus detaljer

I det här inlägget beskrev jag att en av de viktigaste anledningarna till att vi valde just Karlsonhus som leverantör, är detaljerna. De där speciella små detaljerna som gör så mycket för helheten.

Den främsta av dem var fönsterninfattningarna. Hos den första leverantören som var aktuell, Sjödalshus, var det inte ens möjligt att ändra något exteriört. De gör ett av de finaste hus jag vet, Carl Larsson 2. Men det byggde grannen, så det gick ju inte. Hos Sävsjö Trähus, som också gör grymt fina hus, var det möjligt att ändra, men ett tillval, inte standard. Hos Karlsonhus ser fönstren ut så här exteriört. Som standard.




En annan detalj, som jag inte tänkte på i förhand alls om jag ska vara ärlig, är den här "kjolen" runt nederdelen av huset. Standard.


Dörr med överljus. Standard. Fast jag tycker nog i och för sig att det behövs två spröjs till på den här för att matcha övriga spröjs. Men det är ju lätt fixat. 


På torsdag ska jag hinna bort i dagsljus och ta lite nya bilder.

Ha det gott!

Jennie

lördag 8 januari 2011

Möbelshopping

Tack för alla krya-på-dig-hälsningar!
De värmer. Det visade sig att influensan hade gått över i en lunginflammation, så det tog ett tag att komma på benen. Men nu är jag, om än lite matt, pigg och kry igen. Härligt!

Vi har behövt åka till IKEA ett tag nu, men det är ju inte direkt det första man orkar... Men idag bar det iväg. Det blev till att hämta hem Flåren badrumskommod med handfat Höllviken till.

Bild: Ikea

Som vi har velat med kommod till badrummet. Men den här är så stilren och klassisk och överlägset billigast. 2 395 kronor för kommod och handfat. Den är också en av få kommoder som vi tittat på som passar till stilen i vårt hus.  Och eftersom budgeten börjar ta stopp är vi väldigt glada för det priset.

Genom Aka med A house with a view fick jag nys om de här fina lamporna som jag har velat ha sedan dess. Så de inhandlades idag också. De ska få bli sängbelysning. Barometer heter de (399 kronor).

Bild: Ikea

Så var vi på Annorlunda möbler för att försöka provsitta fåtöljen jag fastnat för, Goslar från Artwood. Men tji fick vi, för de hade den inte inne. Hmm, man kan ju inte köpa en fåtölj utan att veta att man tycker den är skön. Vi får leta vidare. Vill ha två sådana i biblioteket.



Ha en riktigt härlig lördagskväll!

Jennie

söndag 2 januari 2011

Flunsa och flyttpresent

Nyår har förflutit ganska obemärkt här på bloggen. Det beror på att jag fått en värsting till influensa och ligger däckad. Har dock mina piggare stunder och en av dem är nu. Har njutit av många av er andras vackra nyårskavalkader över året som gått, men orkar inte knopa ihop något eget. Kanske till midsommar istället?

Samma dag som jag blev sjuk så kom i alla fall mina goa föräldrar med den här lite tidiga inflyttningspresenten till oss. Det är kökssoffa, ett gammalt arvegods, som pappa gjort i ordning och målat i samma färg som vår matsalsmöbel (häftgrund).



Ta hand om er!

Jennie

Deltagare