onsdag 25 maj 2011

Man tager vad man haver

De här stenblocken låg på vår tomt och hade lagts i en hög av grävaren. Trädgårdsplaneraren kom på idén med en stenlagd plats framför verandan. Känns kul att ta tillvara på dem. En av dem har blivit trappa utanför entrén också. Kommer bild på den en annan gång.

Ps. Det är inte äppleträdet som är snett, det är stödpinnen...

He det gott!

Jennie


måndag 23 maj 2011

Vårteckensutmaningen - näst sista!

Vad är väl ett säkrare vårtecken än djurbebisar? Vi var på besök hos vännerna på Bonnvischan och där är våren i full gång.
 Ursöta kycklingar...
...och ljuvliga lamm.

De har dessutom två hästar, fyra katter, några kaniner, en massa fina tackor och fräcka hönor och tuppar. Och en väldigt mysig hund. Ett litet paradis!

Ha en fin-fin vecka!

lördag 21 maj 2011

Det kommer, det kommer...

Ni ser väl att det i alla fall skiftar i grönt i "gräsmattan"?
Köksträdgården har så smått börjat ta form. Runt kragpallarna ska en låg häck av något vintergrönt planteras i en halvcirkel, så att jag kan dölja kompost och planteringsbord där inne (längst till höger i bild). Jag fick ett klokt råd av Vivi på Soltorp att börja med häckar och annat som behöver tid på sig, men vi har inte kunnat bestämma oss för vilken växt vi ska ha än.
På tomtgränsen mot skogsbrynet rundas av med vinbärs- och krusbärsbuskar. Så småningom.
Barnen har fått sina önskade jordgubbsplantor. I den höga pallkragen skall det i potatis och i den andra låga blir det kryddor och annat gott.

Ha det gott!

Jennie

torsdag 19 maj 2011

Något helt annat...

Det är tur att det här inte är någon modeblogg, för då hade det här inlägget inte platsat alls. Det är lustigt det här med mode. Det senaste påfundet nedan kan jag bara inte vänja mig vid. Börjar förmodligen bli uråldrig. Skön och gosig, absolut. Men, snygg? Jaja, man kan inte begripa allt.
Dottern var i alla fall överlycklig när hon köpt sin One-Piece igår. Och sonen hade lika roligt han när han poserade i den.

Kram på er!

Jennie

måndag 16 maj 2011

Vårteckensutmaningen- tolfte veckan!

Oj, vad tiden går fort. Redan tolfte veckan. När vi började fanns det knappt några vårtecken alls hos oss. Nu är det vacker grönska. Tack vare kylan som varit i veckan har våra vänner vitsipporna fått stå kvar. Men ni ser vad som kommer nu för att avlösa dem?
Liljekonvaljer i massor!
De har inte slagit ut ännu, men snart...
Och den här lilla vackra saken. Jag vet inte vad den heter, men det gör säkert någon av er?
Ha en fin vecka!

Jennie

lördag 14 maj 2011

Välkommen Fredrik!

Första växten i trädgården på plats!


 Har ingen aning om hur de smakar, men trädet var så oemotståndligt vackert.

Ett par Lagerhäggar blev nummer två och tre.
 Och som nummer fyra en vit buskros.
Men var är gräset? Hur lång tid ska det behöva ta att ta sig ur sitt frö?

Kram

Jennie






torsdag 12 maj 2011

Mattor

Mattor - det gör ett hem varmt och ombonat tycker jag. Men det är svårt det t. De ska så klart vara snygga och passa in med övrig inredning. Men de ska också funka i ett hem fullt av tex barn och hundar. Vilket ställer lite andra krav... Den här mattan Tårnby från IKEA är en stor favorit. Den smälter in utan att ta för mycket uppmärksamhet och den tål ALLT. Det enda bekymret är att den inte har gummi på baksidan, så allt smuts rinner rakt igenom. Bra för ytan, men lite slitigt på golvet under. Men här här på stenplattorna funkar det bra. Jag har klippt i den så att den formar sig efter entrén. Fick tipset i ett visningshus vi var i innan bygget. Den samalar upp MYCKET smuts som annars skulle kommit in i huset.
Jag har tidigare tänkt att persiska mattor inte är något för mig. Tills jag fick min mormors härom veckan. Den fick flytta in i arbetsrummet och fann sig tillrätta direkt.
Igår var det dags för svärmor och svärfar att flytta ut sin lägenhet och då blev den här röda bjässen över. Inte heller gabbeh trodde jag var något för mig, men även där hade jag fel. Den gjorde TV-rummet väldigt mycket mysigare.
Även soffbordet har vi fått. När goa vännerna köpte nytt blev det här över. Precis något sådant hade jag letat efter!
Så nu är den stora knäckfrågan: vad ska vi ha för matta här?
Har du några tips?

Kram Jennie

lördag 7 maj 2011

Fortsättning trädgård

Nu är uthuset flyttat! Det blir mycket bättre när man ser huset från uppfarten. Just nu ser man även hela innehållet i uthuset, eftersom det är inklämt på verandan:) Det får stå där ett litet tag till eftersom vi tänkte passa på att behandla golvet i uthuset när det ändå är tömt. Igår lirkade vi ut grillen som givetvis stod längst in.
 Här behövs lite växter och annat för att göra det till en lite mer inbjudande gårdsplan.

Finn fem fel. Eller ett menar jag. Wilda har lagt sig att sova UNDER en rishög i skogsdungen. Trodde väl att matte inte skulle hitta henne och tvinga in henne i värmen. För i veckan har det varit kalt, riktigt kallt. Frost på nätterna. Men idag har värmen kommit tillbaka. så idag ska det sås gräs!

Ha en fin helg!

Jennie

söndag 1 maj 2011

Trädgårdsdax!

 Nu har det kommit grus och jord i stora lass till Skogslunden!
I tisdags var trädgårdsplanerare Therése från Bygården här och gav en massa bra tips för vår blivande trädgård. Här mellan skogskanten och den blivande frukostaltanen (just nu tillfälligt inhägnad för Wildas skull) blir det köksträdgård. Det blir pallkragar med lite gott i och sedan vinbärsbuskar och krusbärsbuskar. Runt om en liten häck som döljer en kompost.
 I skogsdungen bakom huset har det dränerats. Det var här sonen körde sin radiostyrda båt. Nu håller det snabbt på att torka upp.
 Uthuset till vänster om huset ligger ju bra, sett från den här vinkeln.
 Men när man kör upp på uppfarten ligger den precis i vägen för huset och skymmer verandan.
 Så den ska flyttas till grusplanen uppe vid entrén. Längs till vänster på bilden ovan. 
På bilden ovan syns min skiss efter Theréses och min genomgång av trädgården. I högra översta hörnet är uppfarten. I vänstra, ndersta hörnet är först köksträdgården och sedan tar ett ojämnt buskage mot grannen vid. Innanför det barnens fotbollsplan. Framför verandan uppåt högra hörnet blir en stenlagd plats med inblandning av en hel del grönt.

Så nu har vi att göra!

Ha det gott vänner!

Jennie

Deltagare