lördag 21 augusti 2010

Beslutsångest

Att bygga hus är att välja. Välja, välja och välja. Det är helt fantastiskt att få välja vad för slags hus man vill bygga, hur planlösningen ska se ut, golv, väggar, kök, handtag, badrum etc,etc, etc. Men som ni förstår och vet så blir det ibland svårt. Just nu är det klinkerbeslut och handfatskommod som är svåra. Vi har bestämt oss för klinker flera gånger om, men sedan ändrat oss. Köket är klart, men badrum och hall återstår.
Vi hade sett ett vackert svart kalkstensgolv, men det såg ut att repas ganska lätt. Och det går ju inte för sig med en glad Wilda som springer omkring i huset. Häromdagen var vi i vännen Ingrids vackra hus (se på detta inlägg) och de hade ett ljuvligt vackert Marrakechgolv i sitt badrum. Då fick jag griller i huvudet igen. Kommer inte ihåg exakt vilket hon hade (men om du läser det här Ingrid så kan du ju tipsa oss), men det nedan har jag blivit kär i. Det heter Florens Gryning. Kanske i badrummen?


Och så badrumskommoder. Jag älskar Pottery Barn, men de finns ju inte i Sverige. Vet dock några som bygger enligt önskemål, Hyssna bad. Det kostar ungefär som "de färdiga" i lite högre prisklasser.

Bild: Pottery Barn

Så tycker jag väldigt mycket om Sofie Hilmerssons badrumsmöbler. Exempelvis den här:

Bild. Design Sofie Hilmersson AB

Och så har ju en IKEA en väldigt snygg och betydligt billigare variant, Flåren (tack Annie, för tipset) :


Så hjälp mig nu vännerna! Tips och råd emottages tacksamt!

Kram

Jennie

7 kommentarer:

 1. Ja, jag tycker faktiskt att IKEA:s badrumsmöbel är snyggare, renare i linjerna, än den andra! Och har man vita badrumsmöbler kan man ju mycket väl ha mönstrat klinkergolv!
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Ja, det glömde jag ju att skriva, att väggarna i badrummen ska vara vita. Vi tänkte ha både vitt kakel och någon eller några väggar i vitt trä. Råspont eller pärlspont vet vi inte riktigt.
  /Jennie

  SvaraRadera
 3. Jag känner såååå igen det där med alla valen, till slut orkar man nästan inte.. men samtidigt är det ju himla kul!!

  SvaraRadera
 4. Gud vilket snyggt kakel!! Så himla fint att bryta av eventuellt en massa vitt, med ett sådant varmt och levande kakel! Kunde jag gott tänka mig själv....
  =)

  SvaraRadera
 5. Åh vad jag känner igen mig, det är jobbigt att behöva väla så mkt samtidigt som det är en stor lyx. Vi ska också välja badrum nu och vi är också inne på den du visar från IKEA, priset är oslagbart och jag tycker den är fin. Det andra är supersnyggt det med, men inte så snyggt att det motsvarar priset. Och golvet var jättefint, jag som varit inne på svartvitrutigt hela tiden fick nu helt nya bilder av vårt badrum, tack för det!

  SvaraRadera
 6. Hej! om du tittar under juli 2009 i min blogg så har du lite bilder badrum i marin stil just nu, där ser du pärlsponten, undrar om min kommentar inte kom till dig? Skriver om nu, ko jag skrev att det kanske kan vara en idé att ta det mönstrade kaklet på någon vägg, ifall man tröttnar fast är du helt säker så ta det på golvet. vad blev det för golv i köket? lycka till kram Vivi

  SvaraRadera
 7. Herrgård, Provence heter vårt golv. Är SÅ glad över detta, blir lycklig varje gång jag går in på toan, som att ha en karamell i huset! Ångrar att vi inte vågade vara lika roliga på badrummet där uppe! kram ingrid

  SvaraRadera

Deltagare