fredag 6 augusti 2010

Bloggande

Ett stort och hjärtligt TACK för den här fina awarden:


Jag har faktiskt tom fått den dubbelt denna veckan! Dels från min ganska nyfunna bloggvän Aka med  House With A View. Hon skriver i sin nominering:

Villa Skogslunden. New england inspirerad inrednings- och byggblogg. Ska bygga ett KarlsonHus. Skriver i sin blogg citat "kan den (bloggen) ge tillbaka av allt det jag fått av andra bloggare så är det ett stort plus" och jag kan bara säga "DET GÖR DEN"!!

Stort tack till dig Aka! Kika gärna in hos henne - då får ni följa hennes spännande och smakfulla renovering av "ett stort hus som tidigare varit bygdens bystuga. Huset har stor potential, framför allt på grund av läget vid sjön med den egna ön." Jag kan varmt rekommendera den bloggen, mycket vacker inredning och fina renoveringslösningar.

Den andra nomineringen fick jag av min kära bloggvän uppe i norr (Finland), Annie med Annies Blå. Hon är mitt i ett byggprojekt av ett hus som jag tror kommer bli mycket vackert. Vi har (liksom de flesta av mina bloggisar) lika smak i mycket, vilket ger många tips och idéer för ens egna bygge. Dessutom är hon en av de händigaste jag stött på, hon fixar tillsammans med maken det mesta på bygget:) Titta in där!

Dessa förpliktelser väntar en glad blogg award-tagare:


- kopiera in award-bilden i sin blogg för att visa att man fått den.
- tacka och länka till den som nominerade en.
- nominera sju andra bloggare och länka till dem.
-berätta sju intressanta saker om sig själv.

Det där med nomineringarna har jag funderat mycket på, och till slut tror jag att jag gör som en annan bloggvän (Agneta på Snäckskalsdalen) och hoppar över det där med nomineringarna. Klarar inte av att välja ut sju helt enkelt. Alla de bloggar jag följer (ses till höger längst ner) är så otroligt fina, inspirerande och energigivande på en massa olika sätt.

Så sju intressanta saker om mig själv. Hmm, för en själv är man ju inte så intressant, man känner ju liksom sig själv lite för väl för det. Men här kommer i alla fall en liten beskrivning av mig:

1. Jag är en riktig livsnjutare. Älskar att plocka fram guldkornen i tillvaron. Mer om vad som är guldkorn för mig och hur jag väljer att plocka fram dem nedan.

2. Jag är väldigt social och älskar att umgås med vänner och familj. Gärna fester och kalas, men lika gärna en skogspromenad eller picknick i det gröna (det lät som en kontaktannons:)).

3. Djur har en stor del i mitt liv. Hästar är det jag har hållit på med längst, under större delen av mitt liv. Men de senaste femton åren är det hundar som tar den största delen.

4. Bearded collie är hundrasen som jag har förälskat mig i. Det är en glad och social hund som älskar att hitta på saker tillsammans med dig (låter kanske som beskrivningen av mig själv?). Dessutom är den väldigt lättlärd och lyhörd. Det gör dels att du kan syssla med i stort sett vilken hundsport du vill med den (vallning, lydnad, agility tex). Men framförallt gör det den till en mycket trevlig familjemedlem som är lätt att ha med i alla sammanhang. När det är full fart är den med på det, men när det inte ska hända något kan den koppla av och varva ner. Wilda heter vår bearded collie och henne har jag på foder från uppfödaren Alvskogens. Det betyder att hon kan ta två valpkullar på Wilda innan hon har fyllt fem år. Wilda och jag har provat lydnad, agility och vallning ihop. Vi har ännu inte tävlat i det. Min förra hund Elsa och jag tävlade i lydnad med goda resultat.

5. Hästar är ju som sagt en gammal passion. Innan vi började vårt husbygge letade vi efter en hästgård. Det är fortfarande en dröm som ligger och gnager. Vi kom dock fram till att vi inte hade råd att köpa en gård där vi bor idag. Och vi gjorde valet att inte flytta barnen från de sociala sammanhang som de är i och trivs så bra i. Så vi gjorde en annan dröm: bygger ett Karlsonhus!

6. Jag älskar det mesta som smakar sött. Att baka och att fika är en stor passion. Förutom att det gärna får vara chokladigt och kladdigt, så blir det inte sämre av att avnjutas ute och tillsammans!

7. Jag jobbar som psykolog. Det är ett spännande arbete på många sätt. Samtidigt tar det en del på krafterna. Djur och natur ger mycket av den kraften tillbaka. Och hur märkligt det än kanske kan låta, så gör inredning, byggande och bloggande det också. Livet består av en massa olika beståndsdelar: smärta, glädje, skönhet, sorg och utveckling i en salig röra. Ibland på jobbet blir det mycket av smärtan och sorgen. Det är viktigt att även sorgen och smärtan får finnas och ta plats när man behöver det, jag tror att det behövs för att vi ska kunna ta oss igenom det hemska och gå vidare. Så att vi inte bygger ihop en klump av sorg och smärta som bygger sig större i våra bröst. Men att vara öppen mot det jobbiga i livet gör det än viktigare att väga upp och plocka fram allt det fina, vackra, glädjande och lättsamma som också finns. Och där kommer estetiken in. Det ger mig energi, lugn och lust att se vackra hem, ljuvligt uppdukade bord och njutningsfulla kakor och bakelser. Och det ger inredning, byggande och bloggande mig. Att sedan bygg- och inredningsbloggvärlden är befolkad med så många varma, generösa och trevliga människor, det gör ju bara det hela ännu bättre!

Många kramar från

Jennie

4 kommentarer:

 1. Så fint och klokt du skriver! Tänkvärt!
  Trevlig helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Intressant läsning du bjuder på :). Insåg just att de två bloggar jag följer trognast (din och Akas) båda skrivs av psykologer... :). Jag ser också på inredningen på samma sätt som dej. Vi lever i en så "kaotisk" värld så jag anser det vara av största vikt att inredningen och hemmet utstrålar harmoni och lugn, en plats att hämta krafter på. Hoppas du får en skön helg! Kram :)

  SvaraRadera
 3. Taaack snälla för dina fina kommentarer om min blogg!! Vad intressant att få ta del av ditt liv och person. Låter som en bra kompromiss med hästgård kontra Karlsonhus, ser så fram emot att se allt växa fram. Läser om ditt hundintresse. Min dotter har gästbloggat åt mig vid ett tillfälle och skev då lite kort om agility. Hon är också en hundmänniska :) Det dröjer nog inte så länge innan hon gästbloggar igen och gissar att det blir hundar då med :) Ja, visst är det som du skriver om smärtan och sorgen, lätt att skyddsmurar byggs hos individer som verkar skyddande. Förstår vad du menar med att väva in saker i vardagen som väger upp och kompenserar, som ger input och fyller energi - VIKTIGT!!

  Ha en superskön dag! Här ska motioneras, rensas ogräs och det bästa - fiska kräftor till kvällen!

  Kraaamizar aka

  SvaraRadera
 4. Gratulerar till Awardsarna! Dom är du värd.
  Agneta kramar

  SvaraRadera

Deltagare