torsdag 11 november 2010

Sevilla


Så en rapport från dagarna i Sevilla också. Där hälsade vi på våra goda vänner. Han är arkitekt och har ritat deras fantastiskt läckra hus. Det är roligt med husstilar - fast min är långt från den moderna designstilen, så uppskattar jag den verkligen.

Uteplats med pool och utsikt över hela Sevilla är ju inte helt fel det heller...


Hall med mycket ljusinsläpp.


Den här tavlan är så fin - barnens färgglada teckningar samlade i en gigantisk ram.


Ljusinsläpp även på toan:) Lösningen var tänkt på annat sätt från början, men den genomskinliga toalettdörren har fått vara kvar. Jag var för blyg för att använda den dock.


Den här lösningen älskar jag och hade velat kopiera till vårt hus (men det försvann i alla valen). Det finns ingen brunn i duschen, vattnet "försvinner" ner mellan plattorna.


Och så den här soffan - kaxig färg på klassisk vacker soffa. Helt ljuvlig tycker jag.


Trädgårdsparty med paella hanns också med. Kul att få se hur de gör den. Jag visste tex inte att riset läggs i okokat och kokar ihop med övriga ingredineser.


Tapas åts det såklart. Här på härlig bar med jordstampat golv och hög stämning. Tapas serverades på kartongbitar. Och var grymt god.


Och så familjens vaktbolag: två goa kelgrisar. Men jag skulle inte vilja försöka gosa med dem om jag bröt mig in.


Tack kära spansk-svenska vänner för att ni alltid är så gästvänliga!

Jennie

7 kommentarer:

 1. Whao, vilket ställe! Verkligen fint! Och skönt att ha vänner i sydligare nejder när vi börjar få det litet kyligt! Soffan - njaehnej...
  Ha en trevlig helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Oj snyggt! Men du, hur kan det fungera med vattnet, då måste det finnas annat vattenbeständigt under och en brunn där? Hmm himla snyggt! Men undrar hur man rensar avlopept? Oj vad mycket det ble v att tänka på.....kram kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 3. Åh vilket hus...eller slott kanske skulle passa bättre ;). Men toaletten skulle jag inte heller vilja besöka...använde de den faktiskt själva :)? Men egentligen skulle det kunna vara ganska praktiskt...för här har jag alltid upp dörren när jag och dottern är ensamma så jag kan hålla ögonen på henne, men ibland stänger hon den och springer iväg och hittar på bus...hmm...kanske borde ändra om lite på husritningen nu ;).
  Ha en härlig helg!
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 4. Vilken häärlig rundvisning! Jag kan aldrig bestämma mig över stilar, gillar nästan allt, både modernt och gammaldags, från den ena dagen till den andra! Så kul att få se lite modernt och fräscht! Soffan är ju en gammal goding och såå vacker...

  Fredagskramiz aka

  SvaraRadera
 5. Så fräckt hus! Plattorna i duchen som döljer golvbrunnen var ju perfekt, det skulle man haft.
  Bli riktigt semstersugen:) Trevlig Helg!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 6. Vilket hus och vilken vy det är från huset! Fantastiskt. Fast jag måste tillstå att toan begrep jag mig nog inte riktigt på......men dom hade andra förstår jag!
  KRam

  SvaraRadera
 7. Stilig hus! Men, jeg holder med deg, jeg tror heller ikke jeg hadde turt gå på toalettet (kanskje om jeg var alene hjemme ;) ) Dusjen var kjempestilig! Morsomt med noe som ikke alle andre har.
  Ønsker deg en flott helg!
  Klem Anne-Gry

  SvaraRadera

Deltagare